Покажи Публикации - mom
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 17 18 [19]
271  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / reboot и halt не работят -: Jun 07, 2005, 10:16
Най-вероятно имаш някой умрял процес, който пречи на машината ти да се рестартира. Виж какво върви с ps -A и пробвай да поизбиеш подозрителните с kill -9 <pid> или killall -9 <process_name>. Ако и това не помага дърпай шнура на тока.
272  Linux секция за напреднали / Начини за увеличаване на бързодействието / Ускоряване на стартирането на компютъра -: Jun 06, 2005, 21:42
2 инструмента ще са ти от помощ, за да разбереш кое какво е от посочените неща:
1. apt-cache search <името на service-а>
2. man <името на service-а>

Опитай с 1. и ако не намериш описание на това което търсиш (т.е. пакета се казва по различен начин от service-а, който се пуска) тогава 2. би трябвало да ти помогне. Жив пример е atd

По принцип повечето хора тук могат веднага да ти кажат подробности за всеки един изброен от тебе service, но далеч по-добре ще е сам да ги разбереш.

Няколко подсказки: nfs* - ако експортираш ресурси по LAN; ssh - ако искаш secure shell то твоята машина; bootlogd и klog - таман онези неща дето пишат във /var/log/syslog (например) какво става при boot на Debian-а ти.

Успех
273  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / OO 1.4 кирилски проблем -: May 31, 2005, 22:20
Привет! имах подобен проблем с по-ранните версии на OO и maniax ме светна да пипна /etc/openoffice/openoffice.conf и да разкоментирам export SAL_DISABLE_CUPS=1.

Държа да отбележа, че решението е за Дебианс ООо инсталиран от deb пакети, защото когато си го инсталирах от изтеглен binary - нямаше подобно разрешение. Освен това в момента съм със ООо 1.1.3 и там въпросния ред ми е коментиран и въпреки това се печата ОК.

Проблема възниква на PCL принтери и друг начин за заобикаляне наистина е правенето на PDF-и както kennedy казва.
274  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Въпроси на начинаещ -: May 29, 2005, 15:58
Привет
AVerMedia нищо не ми говори.

За скенера си имаш голям шанс да го подкараш с минимални усилия - трябва ти sane (backend за скенери - http://www.sane-project.org/). Вероятно ще искаш и GUI за него - xsane например. Не си споменал каква дистрибуция ползваш, но 99% ще има пакети за гореспоменатите програми. Ако скенера ти е SCSI шансовете ти нарастват сериозно.

Търсачката на сайта на sane не казва нищо за твоя скенер, но това не значи че няма да тръгне, особено ако си на SCSI
275  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Инсталация и настройка на Skype за Slackware 10 -: Mar 31, 2005, 22:12
Привет хора!
Аз имах същия проблем с проклетия Skype бая време! Ползвам debian sarge с gnome 2.8 и дебиански пакет на skype и нямаше звук. Даже по-интересно - като натисна да се свързвам с някой от контактите и skype заспиваше - по-точно няма дисконект и само killall skype оправяше работата '<img'>

БЛАГОДАРНОСТИ на v_badev за линка с ръководството. esddsp /usr/bin/skype реши въпроса '<img'>
Страници: 1 ... 17 18 [19]