Покажи Публикации - PRECEDENT
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Re: Toshiba A300 17N Driver -: Jul 22, 2010, 21:54
toshiba ...аз пък асус асоса е в др питане... Мини лаптоп (netbook)
2  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Re: ASUS Eee PC Series -: Jul 22, 2010, 21:54
Добър въпрос. Как мога да разбера..... Докато беше под Windows забравих да проверя.....
3  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Re: Toshiba A300 17N Driver -: Jul 22, 2010, 21:47
Благодаря много тази вечер ще го инсталирам :) Но това се пак не е интел а toshiba ... драйверите са му по различни..... :)
4  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Re: Toshiba A300 17N Driver -: Jul 22, 2010, 21:43
Сигурно ли е... ?!
5  Хардуер за Линукс / Лаптопи / ASUS Eee PC Series -: Jul 22, 2010, 21:41
Здравейте инсталирах на ASUS 701 Eee PC Series ubuntu netbook. Имам проблеми с видео картата и с субтитрите за филми. Плеяра с които се пуска намира кодеци (gstreamer0.10-ffmpeg и gstreamer0.10-fluendo-mp3 и gstreamer0.10-plugins-ugly) но при стар събтитрите не тръгват. Струва ми се че 3д-то на видео картата не работи и при по-бързо движение на страница в интернет се замазва за малко ....

Какво да правя?
Благодаря предварително
6  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Toshiba A300 17N Driver -: Jul 22, 2010, 21:27
Здравейте имам проблем с драйверите на моя лаптоп:
http://za.computers.toshiba-europe.com/innovation/jsp/SUPPORTSECTION/discontinuedProductPage.do?service=ZA&DISC_MODEL=0&ACTION=PRINT_WITH_BACK&com.broadvision.session.new=Yes&PRODUCT_ID=150529

Става въпрос за видео-картата. Драйвера който се предлага от тошиба за Windows е много по различен от този които се предлага от Intel за същия чипсет. Когато свалиш интелския ти казва че не е намерен такъв хардуер а става въпрос за интел 965 express chipset family. Съответно същия обаче свален от сайта на TOSHIBA си работи под Windows. Искам да си инсталирам линукс ubuntu но предполагам че ще имам голям проблем с видео картата а може би и със звуковата карта. Какво ме съветвате?

Благодаря предварително  [_]3
7  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Suse 11 Desktop soundcard driver problem -: Mar 27, 2010, 04:04
Здравейте, от скоро реших да пробвам някои от дистрибуциите на линукс и тъй като притежавам малка фирма занимаваща се с продажба на компютърни технологии, ако някоя от тях ми хареса да я препоръчвам и на моите клиенти. Пробвах доста от тях: UBUNTU, Fedora, OpenSUSE, Debian, но да Ви кажа най ми допадна SUSE enterprise desktop, и започнах да я разучаван. Тъй като първо започнах с драйверите видях че линукса не беше разпознал всички входове на звуковата ми карта и реших да сваля оригиналните драйвери от саита на производителя. Става въпрос за sound card Realtek ICH7 82801G вградена съответно нямаше тази версия в YaST и за това я дръпнах от саита на Realtek. И от там започнаха проблемите, пробвах инсталацията в терминала с настроика sudo -s инсталацията стигна до някаде и край отказа тотално. Съответно звука изчезна съвсем. Пробвах всякакви начини да възвърна оригиналните драйвеи на сусе но така и не ми позволи. Ще се радвам на малко помощ, благодаря предварително !!!
П.С.
Тъй като още не съм решил напълно коя дистрибуция да използвам бих попитал и за вашето мнение и съвет. Изискванията са да е възможно най - опростена от страна на настройки за да е достъпна за всички да има интересен външен вид и като цяло ефекти и визуализация за да може да грабне от първия поглед потребителя но и да се държи стабилно, отлична подръжка за програми и драйвери,, нямам изискване за използвания ресурс. В сравнение с виндолс едва ли ще го надмине....  Предполагам че ако се спра на нешо подобно ще привлека вниманието на доста малки фирми които също като мен не искат да плащат феноменални суми за бавните сини екрани на виндолс-а както и на доста домашни потребители които искат нещо по иновативно и стабилно от Microsoft.
Страници: [1]