Автор Тема: MaraDB 5.5 или MariaDB 10.1 !!!!!!!!!!!!!!!?????  (Прочетена 2393 пъти)

backinblack

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3201
    • Профил
Другарчета, каква е разликата между двете и дали ще имам проблеми с по-високата версия за приложения които изискват MySQL !!!!?

От една седмица се занимавам с Open Media Vault и много ме кефи това животно кат за такива кат мен дето от сичко се мъчат да разбират. Перфектно е за за локален мрежов файлов сървър, а има и модули за mysql, virtualbox+phpvirtualbox, roundcube и куп други благинки и направено простичко и юзер френдли, та ще го ползвам за фалов сървър в локална мрежа, виртуалка в него Сенс за рутер и зад рутера фаловия сървър с мейл сървър и сайт, а може и още една виртуалка със складова уеб програма и последно като се заигравах преди повече от половин година с един програми, искаха си mysql-а, че с марииката пищяха от липси на зависимости, ама тогава тези десятки ги нямаше май или поне в репото на убунту имаше само 5.5 и се чудя сега кое от двете да слагам!

Ако някой има интерес от този NAS сървър, мога да направя подробна инструкция за инсталиране върху чист Дебиан с конфигуриран софтуерен райд, защото орегиналните инстал СД-та са с бърза инсталация и върху флашка или диск, а сториджа от други дискове се конфигурира в райд, а това на мен не ми изглежда много надеждно, а върху чистия дебиан и руут-та и сториджа са си върху двата диска конфигурирани предварително при инсталацията на системата. Липсва му само модул за рутер и ползва много малко ресурси. Перфектно е за малко сървърче в локална мрежа или домашен медиа център само с два нови и бързи диска в райд 1.
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
Security vulnerability in MySQL/MariaDB sql/password.c
Системна Сигурност
b2l 8 4398 Последна публикация Jun 14, 2012, 08:53
от b2l
MySQL/MariaDB client version
Общ форум
laskov 6 4155 Последна публикация Dec 10, 2016, 10:35
от spec1a
<Решен> KMail, Akonadi, MySQL, MariaDB и яко споменаване на програмисти
Настройка на програми
luda_glawa 1 3295 Последна публикация Nov 10, 2020, 18:12
от luda_glawa