Linux за българи: Форуми

Хумор, сатира и забава => Живота, вселената и някакви други глупости => Темата е започната от: backinblack в Jun 27, 2013, 16:52



Титла: Абе, нови избори че ще има, ще има!
Публикувано от: backinblack в Jun 27, 2013, 16:52
С кръв ли ще я дават тази власт или без кръв, предстои да разберем, ама после какво!? Вероятността да излязат нови лица които с нещо да ни привлекат нас не представените в парламента е нищожна според мен, та според мен, май на следващите избори всички не гласували трябва да излезем и да гласуваме поне за по-малкото зло!
Идва ми да ги разстрелям мазните комунисти като кажат, че те били избрани от не протестиращото мнозинство! Какво не протестиращо мнозинство като гласуваха по-малко от половината имащи право на глас и 1/3 от тях са гласували за БСП и почти толкоз за ГЕРБ и в момента реално над 70% от всички имащи право на глас са срещу БСП!
Айде някой да ме поправи, ако греша!


Титла: Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
Публикувано от: gat3way в Jun 27, 2013, 17:45
Можете да си го заврете някъде по-малкото зло. От гласуване за по-малкото зло го докарахме дотук.


Титла: Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
Публикувано от: Златко в Jun 27, 2013, 18:08
Обратновчерното, не бързай толкова.  ::)

Орешарски няма да подава оставка, докато има подкрепата на парламента ($2)


Титла: Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
Публикувано от: dexxa в Jun 27, 2013, 18:35
Те на това му се вика манипулация  ;)
"реално над 70% от всички имащи право на глас са срещу БСП!"
По сметка, почти толкова са гласували и срещу ГЕРБ.
Що е толкова ограничен избора на "по-малкото зло".
'айде да включим СДС, ДСБ, Атака, НДСВ, ДПС (щях да ги изпусна), РЗС и там другите (щот не ги знам всички)
Справка: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81%D1%8A%D0%BA_%D0%BD%D0%B0_%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5_%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%B8_%D0%B2_%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F ($2)
И как, спорес Вас, да избера "по-малкото зло"?
-защото съседът ми го кефят;
-защото нищо не съм чувал за тях;
-защото до сега не са имали възможността да управляват;
-защото така е било до сега;
-защото направиха магистрали, но останалие пътища изчезнаха;
-сащото миеха София, но Дърватата тънеше в кал;
-защото дадоха на едни, но взеха от всички;
-защото са с розови очила;
-защото живеят в друго измерение;
Защо?
Цитираното от мен, не меустройва -за "по-малкото зло".


Титла: Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
Публикувано от: v13 в Jun 27, 2013, 19:27
Какви нови избори бе!?
Всичките протести в София са поръчкови и платени от ГЕРБ и други изгубили изборите партии. Нормалните протестиращи да се не повече от 10-20% всичко останало са платени агитки, общински служители кадри на ГЕРБ и хора, които се притесняват за бизнеса си, който до сега е бил под протекцията на ГЕРБ. Не знам какъв идиот трябва да си след всичко случило се до сега да искаш ГЕРБ да се върне на власт!
Няма никакъв смисъл от нови избори сега. Правителството работи и се вслушва в гласа на народа. Вижда се, че се работи по бързо приемане на закони, които да подобрят социалното положение на българите.
Ако сега се отиде на нови избори ще е много по-зле, всички промени ще бъдат отложени месеци наред и няма да има никаква промяна за хората а лятото бързо ще мине и ще дойде зимата.
Отделно докато не се приеме новият изборен закон е абсолютно безсмислено от нови избори. В провинцията почти никой не протестира, хората искат правителството да работи и да изпълни обещанията си в кратки срокове. Просто в малките градове повечето хората се познават и няма как да минат номерата с платените агитки и скритите партийни протести.


Титла: Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
Публикувано от: kifavi8024 в Jun 27, 2013, 19:39
Днес гледах новото видео на "лудия репортер" - повечето хора изобщо не им пука за протестите (от тези, които не ги е страх от камерите). Какво друго може да се очаква, освен че нищо съществено няма да се случи, дори и още десет пъти да има избори.

Проблема с това прословуто доверие ще е много трудно да се реши, така че да се появи една нова партия - защото само партия може да ръководи държавата по сегашните ни закони.

Т.е. какво е нужно да се промени в държавата, за да тръгнат нещата на добре като извод от горното изречение?

Еми по пътя на логиката: доверие + закони = съда. Ние се доверяваме на съда, че ще следи за спазването и прилагането на законите. Само че също така доверие + закони = парламент - защото ние се доверяваме на парламента, да ни гласува законити, предложени от различни партии.
И се оказва, че сегашната ни система е един омагьосан кръг от който единствения изход е, да накараме някой участник в омагьосания кръг, да вземе и да си свърши работата.

Това е трудната задача. Да се разтури тоя омагьосан кръг. Съда вместо да всява респект, него го е страх. Законите ни са пълен хаус и в голямата си част не са съобразени с гражданите на страната.
Парламента се е превърнал в най-лошата институция в страната. Ползва се за митинги, стачки, протести и още какво ли не, но не и за реформи в законодатеството и то по европейски норми...

А народа? Народа знае само едно - да протестира за нещо, да избира най-малкото зло и след това да е недоволен от избора :) Това сме ние народа. Нито се правят нови планове за нова система - да се седне и да се обсъди с всеки който желае нова система. Да се направят истински комитети както е било едно време.

Имаме толкова много юристи, философи и т.н. и т.н. - толкова ли е невъзможно, да се направи такова нещо? Да станем като едно нормално общество - като не може държавата да се оправи като институция, ние народа да се намесим като предложим адекватно решение, което сме обсъдили без намесата на нито една партия?

И да попитам, къде го нашия елит? Само партийците ли са ни "елита"...


Титла: Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
Публикувано от: backinblack в Jun 27, 2013, 20:08
Както и друг път съм казвал, аз не съм симпатизант на ГЕРБ, но пък от тези които ми се предлагат като избор, ГЕРБ е най-малкото зло и не гласувах защото не желая да гласувам за най-малкото зло.
Какви са резултатите след изборите!? Не гласувалите бяха около 50%. 50% не подкрепят нито едните, нито другите. Тези които си подкрепят БСП си гласуват. Тези които подкрепят ГЕРБ също.
В момента кои протестират, било то на площада или във фейса? Протестират тези които са против БСП, а те са от не гласувалите и от подкрепящите ГЕРБ. На това аз му казвам чиста логика и математика.
На следващите избори кои ще гласуват? Ще гласуват тези които си подкрепят БСП/ДПС и ГЕРБ. Ние не гласувалите или отново няма да гласуваме и съотношението ще е същото, или ще трябва да гласуваме за по-малкото зло! Някаква друга алтернатива!?
Как да вярвам на БСП с този избор на Делян Пеевски, дето като не мина и било грешка? Ами другия избор да онзи дето баща му бил представител на СИК в Шумен!? Ама нима не са знаели ли!? И той не мина и айде пак грешка!
Ама ние работата ли ще си гледаме или ще следим народното събрание, за да не ни вкарват "грешки"?
Все ми се струва, че чак пък толкоз грешки ГЕРБ не са правили!

В нашия град, кандидатите на ГЕРБ бяха наистина свестни хора. Син на доктор с добър авторитет, а сина със строителство се занимаваше и също уважаван, а кандидата на БСП една клакьорка на партията която също като Станишев, извън партията никакъв опит няма. Другите им членове на местно ниво, хич не ми се коментират.
Министъра на отбраната приватизира половината сграден фонд на закрити фирми в града с подставени лица!
Хайде сетете се и от кой град съм! И тези ли да избирам вместо онези!?
В окръжния град положението е почти същото! Вчера са уволнили управителя на общинската болница който от фалирало дружество я изправи на крака, вкара нова техника, подобри обслужването и щяха да вземат/поемат и нашата болница която е с дългове по-големи от активите и по цени преди кризата!

Орешарски е уважаван от мен специалист, но не си избира сам екипа с който ще работи и за това не вярвам, че ще постигне някакви що годе добри резултати в полза на хората.


Титла: Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
Публикувано от: plamen_f в Jun 27, 2013, 20:10
Нещо не ги виждам аз нещата като преждеговорищите!

Последните дни показват МНОГО лошо начало.

Не мога да разбера какво доверие може да има към тези които:

- днес махнали водещия ОП регионално развитие - най успешната програма защото нямал 7 години стаж в администрацията;
- но пък днес сложили за шеф във БЕХ човек който формално не отговаря на изискавнията за достъп до класифицирана информация (друг е въпроса как пък този същия работил дълги години на друго подобно място Марица Изток и никой не го е забелязал);
- крепят парламентарна подкрепа надявайки се откачения всяка сутрин да е у ред (е да сложили са до него девойка която може би известно време ще поддържа курса);
- преди да са събрали един лев почват да раздават помощи (от помощи се краде най-лесно);
- намаляват цената на тока на едни за сметка на други;
- назначават откровенни мутри на зам. министерски и висши държавни постове и после се извняват все едно са те напръскали като са минали в локвата до теб;
- ще ми развиват ядрена енергетика при положение, че вече е взето окончателно решение по правилата - няма да се прави тази АЕЦ! (аз съм привърженик на този вид енергетика - но реалността е такава);
А КАКВО ЛИ НЯМА И ДА РАЗБЕРЕМ???


Титла: Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
Публикувано от: plamen_f в Jun 27, 2013, 20:12
backinblack +1


Титла: Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
Публикувано от: backinblack в Jun 27, 2013, 20:19
Пламка, ако тази гадна и мазна муцуна Станишев го изритат от партията, както се надигна някаква вътрешна опозиция, може и да склоня да им дам малко шанс, та дори да се замисля, кое от двете ще е по-малкото зло, но на местно ниво, нещата са трагични!


Титла: Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
Публикувано от: v13 в Jun 27, 2013, 21:10
Ако се абстрахираме от партийни пристрастия и разглеждаме хората, като личности. Тоест взимаме под предвид образование, опит, личностни качества. Станишев и Местан са едни от най-успешните политици, които България някога е имала. Не могат да им полеят на малкия им пръст нито Бойко, нито Цветанов, нито, който и да било друг. А последният президент, който имахме преди Плевнелиев е класи над него. Макар, че Първанов е от БСП винаги е бил загрижен за цялата нация и никога не е показвал публично пристрастията си към една определена партия, както прави Плевнелиев.
В кой град от коя партия са общинските служители не е толкова важно, защото те не взимат участие в парламента и съдбата ни е свързана с тях само косвено. Затова в закона са предвидени и отделно местни избори.
Да гласуваш на парламентарни избори за определена партия само, защото в местната община има някой, който харесваш и е от тази партия е неразумно.


Титла: Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
Публикувано от: backinblack в Jun 27, 2013, 21:34
Мдаааа, добри политици, но с лоши екипи? Така ли?
Че точно червените са подписали неизгодните за държавата договори в енергетиката и когато стана нетърпимо и хората се вдигнаха на протести срещу високите цени на тока и когато ББ тръгна да разбутва нещата в ДКЕВР за да си свършат работата и завъртяха нещата към предсрочни избори, 3-4 месеца преди редовните единствено за дадат още време да ни скубят щото всички знаят, че едно служебно правителство е с ограничени правомощия които стигат само за неотложни решения и подготовка на нови избори.
Ако бяха толкоз загрижени за хората, защо не натиснаха ДКЕВР заедно с ГЕРБ които също имаха воля за това и да видим как така, на частния тец цените на тока който произвежда са драстично по-високи от тези на държавния тец? Че заедно да измислят вариант да ограничат от микса скъпата енергия? Че преди ГЕРБ като нямаше криза, банките раздаваха кредити и народа харчеше на поразия, а те управляваха, с нещо да беше по-добър живота за пенсионерите?


Титла: Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
Публикувано от: Acho в Jun 27, 2013, 21:34
Всичките са маскари.


Титла: Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
Публикувано от: backinblack в Jun 27, 2013, 21:40
За това спор няма Ачо! Сидеров според мен ще още по-маскара и най-голямото зло, но не вярвам да влезе в следващия парламент и за това го изключвам от въпроса.


Титла: Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
Публикувано от: Acho в Jun 27, 2013, 21:45
Ама нали го видя преди малко по тяхната Алфа ТВ. Вали, не вали дъжда в София - той първи там с микрофона. И все нарежда.


Титла: Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
Публикувано от: backinblack в Jun 27, 2013, 22:02
Този не го гледам и слушам от години, а камо ли сега :D . Иначе и аз съм до голяма степен националист, но този е пълен циркажия, па е започнал да прихваща и от номерата на комунистите :D


Титла: Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
Публикувано от: gat3way в Jun 27, 2013, 22:22
Ми то тия са нагли защото си мислят че номера ще мине. Ако сложиш една тъпа сикаджийска мутра начело на държавата, що да не сложиш друга тъпа мутра начело на ДАНС примерно. Ако предишните са правили далавери с европроектите за инфраструктура, тези що да не правят със социалните програми и там онези малоумия програма конкурентоспособност и развитие на човешките ресурси. Ако онези са обърнали народното събрание на цирк, тези що да не ъпгрейднат цирка. Ако онези са ползвали "обективни" медии за пропагандни цели, тези що да не ползват същите. Ако онези пропиляха година-две в реваншизъм и никой не влезе в затвора, тия що да не прекарат целия си мандат в такива глупости. И така нататък и така нататък. Това е от вашето гласуване за по-малкото зло, гледаш същите простотии във възходяща градация и гласуваш за някой с надеждата че ще продължи да прави същите простотии, но поне ще измисля по-малко нови такива. Хаха.

Искам БСП/ДПС да управлява поне още година - за да може да се ликвидират тези малоумници от ГЕРБ и за да може за това време хората толкова да ги намразят, че никой да не направи глупостта да гласува за тях повече. Изпитвам невероятно удоволствие да гледам как се мажат с лайна и как превръщат цялата държава в цирк. Рано или късно хората ще поискат да гласуват доверие на някоя нормална партия, а такава няма как да се появи докато на мода е тоталната простащина и ганьовщина.

Абе на фона на този нагъл глупендер Станишев и на простата престъпна мутра Борисов, дори Симеон II беше класи отгоре. Дори Виденов и Костов бяха все едно някакъв друг по-еволюирал биологичен вид на фона на тая проста нагла чалгарска сган.


Титла: Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
Публикувано от: lunarvalley в Jun 27, 2013, 22:23
Цитат
и да гласуваме поне за по-малкото зло!

И КОЕ Е "ПО-МАЛКОТО ЗЛО?!" ХАЙДЕ, КАЖИ НИ НА НАС ЗАБЛУДЕНИТЕ, О МЪДРЕЦО!


Титла: Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
Публикувано от: dev_urandom в Jun 27, 2013, 22:29
Какви нови избори бе!?
Всичките протести в София са поръчкови и платени от ГЕРБ и други изгубили изборите партии.

Ти .... в София ли живееш, или ? Ако НЕ - как даде оценка, по репортажите на Бареков ?


Титла: Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
Публикувано от: backinblack в Jun 27, 2013, 22:32
Цитат
Искам БСП/ДПС да управлява поне още година - за да може да се ликвидират тези малоумници от ГЕРБ и за да може за това време хората толкова да ги намразят, че никой да не направи глупостта да гласува за тях повече. Изпитвам невероятно удоволствие да гледам как се мажат с лайна и как превръщат цялата държава в цирк. Рано или късно хората ще поискат да гласуват доверие на някоя нормална партия, а такава няма как да се появи докато на мода е тоталната простащина и ганьовщина.

Ами аз и преди в други теми съм казвал, че искам БСП да спечелят, та хубаво да се осерат, щото масовия българин не мисли една идейка на пред, но сега като спечелиха и ми става страшно!

Но пък, едно добро решение ($2) наистина са приели! Друг е въпроса с каква цел от тяхната си гледна точка са го направили.


Титла: Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
Публикувано от: marvin70 в Jun 27, 2013, 22:44
“Ако изборите променяха нещо, щяха да ги забранят!”  - Това е изречено в САЩ, преди около век .

Да гласуваш - не означава ли да дадеш доверието си някому ? И на кого точно от нашите хубавци , човек може да даде доврието си ?Тях всичките "ги е една майка раждала" и са в "едно училище учили" .
В случая , избора на "по - малкото зло" не е опция . Като да избираш , дали да умреш от гладна смърт или от обесване - резултата е все тая .


Титла: Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
Публикувано от: gat3way в Jun 27, 2013, 22:45
А тук съм съгласен. Единственото хубаво за цялото им жалко управление досега е че дансаджиите хванаха 35 кила амфети и това е станало на на 5 минути от офиса без да разбера. Тези дето нямат шеф и дето съкращенията и рокадите им са всекидневие, и ги закриват/разкриват/реформират всекидневно, ей така да се задействат да ловят наркотици в големи количества. Да бе да. Това ДАНС - агенцията за политическа саморазправа.

Познай дали Бойко малкото зло не е вдигнал кръвно :)


Тааа както казах нека се мажат и кълват, сами ще се затрият.


Титла: Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
Публикувано от: Stancho_25 в Jun 27, 2013, 22:50
Но пък, едно добро решение ($2) наистина са приели! Друг е въпроса с каква цел от тяхната си гледна точка са го направили.

backinblack не мисля, че това е много добро. Идеята тук според мен е парите от извън парламентарните партии да могат да се разпределят на тези които са в парламента. Към днешния момент как ти звучи това ;)? Ако ще режат субсидии то трябва да са за всички партии независимо дали са в парламента или не са.


Титла: Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
Публикувано от: kifavi8024 в Jun 27, 2013, 23:05
Лошото е че докато се саморазправят, ние гражданите, които искаме да живеем в нормална държава, надали ще се задържим тук. Те докато се затрият, на тяхно място ще долетят нови. Всеки ден се сблъсквам с тарикати и то многократно.

Сега като се замислиш - ти и да искаш да ръководиш правилно, всичко под теб като е гнило, най-доброто което може да направи е просто да паднеш и повече да не се изправяш...

Нито една административна служба не работи дори на 50%. За какво си говорим тогава. Всеки ден съм свидетел на идиотщини от тяхна страна. И защо - защото всеки се мисли за по-велик от останалите. А защо се мисли за по-велик - ами защото гледа другите и вижда абсолютно същото - на никой не му пука за останалите.
То всичкото е един голям омагьосан кръг и тези дето печелят са в центъра му, като ползват периферията за цоцане. По-ясно няма как да се изразя.
Съвест, лоялност и отговорност отдавна са характеристики на изчезване.
На мен лично ми е тъпо, че положението е такова в страната, но то това всичкото си е до самосъзнание.

Посочете ми едно нещо, което ни е наред като цяло в тази държава и да е валидно за всички. Няма такова? О извинявам се! Всички сме българи - обаче какво от това...


Титла: Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
Публикувано от: backinblack в Jun 27, 2013, 23:08
По принцип съм твърд привърженик на идеята, че партиите трябва да се издържат от членски внос, а не от държавна субсидия.
Но пък болшинството от партиите се създават именно заради субсидиите и се управляват като стопански субекти с главна цел интересите на партията стопански субект, а не интересите на групата която представлява. Та, от тази гледна точка, това е частично добро от моята гледна точка, а също и от гледната тока и на тези които да коментирали от долу, а и на още доста други хора.
Субсидията е 1 лев на месец за всеки глас, демек подкрепа! Ако някоя партия ти защитава интересите така, че да ти харесва на теб, проблем ли ще ти е 1, та дори 2 лева на месец!?


Титла: Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
Публикувано от: backinblack в Jun 27, 2013, 23:14
Цитат
Нито една административна служба не работи дори на 50%

На мен за това и започна да ми става страшно! Запасил съм се цигари щото тези дето ги вкарват влизат в затишие докато се сетят на кой да си дадат лептата :D .
Другите дето работят и те влизат в затишие да видят на къде ще вървят нещата, щото има голяма вероятност да изтърват и валутния борд.


Титла: Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
Публикувано от: gat3way в Jun 27, 2013, 23:30
Тоя валутен борд го бутат откак започна кризата, 4 правителства са това вече, 2 от тях на онези фрийкове от червената планета. Не виждам как ще стане.


Титла: Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
Публикувано от: gat3way в Jun 27, 2013, 23:42
Какви нови избори бе!?
Всичките протести в София са поръчкови и платени от ГЕРБ и други изгубили изборите партии. Нормалните протестиращи да се не повече от 10-20% всичко останало са платени агитки, общински служители кадри на ГЕРБ и хора, които се притесняват за бизнеса си, който до сега е бил под протекцията на ГЕРБ. Не знам какъв идиот трябва да си след всичко случило се до сега да искаш ГЕРБ да се върне на власт!
Няма никакъв смисъл от нови избори сега. Правителството работи и се вслушва в гласа на народа. Вижда се, че се работи по бързо приемане на закони, които да подобрят социалното положение на българите.
Ако сега се отиде на нови избори ще е много по-зле, всички промени ще бъдат отложени месеци наред и няма да има никаква промяна за хората а лятото бързо ще мине и ще дойде зимата.
Отделно докато не се приеме новият изборен закон е абсолютно безсмислено от нови избори. В провинцията почти никой не протестира, хората искат правителството да работи и да изпълни обещанията си в кратки срокове. Просто в малките градове повечето хората се познават и няма как да минат номерата с платените агитки и скритите партийни протести.


Напълно съм съгласен! Правителството трябва да си "върши работата", поне още известно време. И ГЕРБ да не се ослушват и да ходят и те да си я вършат, закво им плащаме. Всички в НС и да правят сеир в медиите. Само така когато най-накрая на всички им писне и отидат и ги подпалят, ще могат да ги изпекат всичките, къде ще ходят да ги гонят. И то няма да е точно изпичане, по-скоро изпържване. Това в лица като Пеевски и Фидосова колко мас има, ще стигне за 240 парчета :)


Титла: Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
Публикувано от: dejuren в Jun 27, 2013, 23:50
Какви нови избори бе!?
Всичките протести в София са поръчкови и платени от ГЕРБ и други изгубили изборите партии. Нормалните протестиращи да се не повече от 10-20% всичко останало са платени агитки, общински служители кадри на ГЕРБ и хора, които се притесняват за бизнеса си, който до сега е бил под протекцията на ГЕРБ.
Дали са платени или не не знам, но имам някакви подозрения по въпроса. Ще ги споделя, пък ако ще да са верни: http://cccp-2.blogspot.ca/ - "Българския протест - безсмислен и безпощаден". Който има глава на раменете си ще може сам да го обмисли, аз не съм да давам на другите наклон в живота.


Титла: Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
Публикувано от: gat3way в Jun 28, 2013, 00:03
Не бе човек, ти нищо не си разбрал, какви империалисти, какъв изток, какъв запад, какъв фейсбук, какъв АЕЦ те гони. Той....кой беше там не знам, някакъв там сопол от БСП, го каза - това е протеста на класовия враг, на богатите. Обаче аз съм объркан, защото преди него някакъв друг сопол от БСП се изказа че това било интернет лумпен-пролетариата. Аз признавам не съм много в тия неща, защото теорията на комунизма за мен стои горе-долу на едно ниво с религиозните книги на сциентолозите, ама все си мислех че лумпен-пролетариата като множество AND-нато с множеството на класовия враг - богатите, дава като резултат празно множество. Все пак в България всичко е възможно. Днес примерно някой ми разправя че Сидеров размятал полицейска палка на Орлов Мост и призовавал Борисов да извади бухалката за да направят джедайски дуел. Всичко е възможно.


Титла: Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
Публикувано от: backinblack в Jun 28, 2013, 00:14
Дежурен, договорите с американските тецове които вдигнаха цената на тока, не са ли от времето на Овчаров и заварено положение от ГЕРБ?


Титла: Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
Публикувано от: gat3way в Jun 28, 2013, 00:18
Не се карайте, другари, Костов е виновен :)


Титла: Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
Публикувано от: edmon в Jun 28, 2013, 00:21
... май на следващите избори всички не гласували трябва да излезем и да гласуваме поне за по-малкото зло!

Айде някой да ме поправи, ако греша!

Да гласуваш за зло, било то и малко е като да си съгласен да те чукат било то и с малка пишка!
Гледайки така на по-малкото зло пак ли го избираш, аз предлагам да не избираме зло, т.е. да не ни чукат!
Партиите участвали в управлението последните 100 години са се доказали като НЕГОДНИ!
Няма смисъл да гласуваме за тях!
Кунева и В. Симеонов са представители на олигархията и/или чужди(небългарски) интереси също като СДС, ДСБ, НДСВ, БСП, ГЕРБ, АТАКА, ДПС, РЗС дори и ВМРО напоследък не вдъхват доверие.....
Избора НИ е всред останалите кандидати!

И сложи още една опция за ДРУГИ примерно, тия ГЕРБ и БСП не са избор!


Титла: Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
Публикувано от: edmon в Jun 28, 2013, 00:33
Какви нови избори бе!?
Всичките протести в София са поръчкови и платени от ГЕРБ и други изгубили изборите партии. Нормалните протестиращи да се не повече от 10-20% всичко останало са платени агитки, общински служители кадри на ГЕРБ и хора, които се притесняват за бизнеса си, който до сега е бил под протекцията на ГЕРБ. Не знам какъв идиот трябва да си след всичко случило се до сега да искаш ГЕРБ да се върне на власт!
Няма никакъв смисъл от нови избори сега. Правителството работи и се вслушва в гласа на народа. Вижда се, че се работи по бързо приемане на закони, които да подобрят социалното положение на българите.
Ако сега се отиде на нови избори ще е много по-зле, всички промени ще бъдат отложени месеци наред и няма да има никаква промяна за хората а лятото бързо ще мине и ще дойде зимата.
Отделно докато не се приеме новият изборен закон е абсолютно безсмислено от нови избори. В провинцията почти никой не протестира, хората искат правителството да работи и да изпълни обещанията си в кратки срокове. Просто в малките градове повечето хората се познават и няма как да минат номерата с платените агитки и скритите партийни протести.

И в малките градове хората биха протестирали само че пред кой ? Пред кметя???? ахаха
що за социалистическа манипулация!!!


Титла: Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
Публикувано от: edmon в Jun 28, 2013, 00:35

Това е трудната задача. Да се разтури тоя омагьосан кръг. Съда вместо да всява респект, него го е страх. Законите ни са пълен хаус и в голямата си част не са съобразени с гражданите на страната.
Парламента се е превърнал в най-лошата институция в страната. Ползва се за митинги, стачки, протести и още какво ли не, но не и за реформи в законодатеството и то по европейски норми...

А народа? Народа знае само едно - да протестира за нещо, да избира най-малкото зло и след това да е недоволен от избора :) Това сме ние народа. Нито се правят нови планове за нова система - да се седне и да се обсъди с всеки който желае нова система. Да се направят истински комитети както е било едно време.


Ти отричаш правото си да искаш промяна, като отказваш да протестираш!
НЕ може да се седне да се обсъди!  Аз примерно ако имам три вестника и два завода
и милиони в банките няма да искам да сядам да обсъждам с никой нищо!
Какви са тези утопии??


Титла: Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
Публикувано от: edmon в Jun 28, 2013, 00:40
Ако се абстрахираме от партийни пристрастия и разглеждаме хората, като личности. Тоест взимаме под предвид образование, опит, личностни качества. Станишев и Местан са едни от най-успешните политици, които България някога е имала. Не могат да им полеят на малкия им пръст нито Бойко, нито Цветанов, нито, който и да било друг.

Така е Станишев голям политик, а брат му е голям бизнесмен.
При строежа на църквата в Смолян камионите на брат му били постоянно претоварени , ДАИ им написали актче, ама "отгоре" им го върнали  да го правят каквото си искат и повече да не пишат такива актове и да се излагат!
Инфо от първа ръка!
 ГолЕм политик!
Всеки в бизнеса може да ти разкаже поне една такава мизерия, ама кой да слуша!


Титла: Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
Публикувано от: edmon в Jun 28, 2013, 00:42
За това спор няма Ачо! Сидеров според мен ще още по-маскара и най-голямото зло, но не вярвам да влезе в следващия парламент и за това го изключвам от въпроса.

Сидеров с целия си цирк нямате представа колко поддръжници има!
Има хора които искат точно това! :)
Сидеров обеща на хората пожарникаря повече да не е премиер и го изпълни!
Кой друг политик изпълни предизборните си обещания!!! :) :) :)


Титла: Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
Публикувано от: gat3way в Jun 28, 2013, 00:56
Ако не се сбият с Борисов, не стават за чеп тия дришльовци на Волен. Единият голям боксьор, другият голям каратист, ми да вземат да се смлатят бе. Егати. Закво им плащаме на тия тъпаци, само да дрънкат. Абе ей. Искам бой да става. Искам Фидосова и Пеевски на тепиха. Искам и спешъл олимпикс, Цветанов срещу Станишев. Посредствен кеч за много пари, пари за нищо. Закво ви плащам данъци бе.


Титла: Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
Публикувано от: dejuren в Jun 28, 2013, 01:09
Дежурен, договорите с американските тецове които вдигнаха цената на тока, не са ли от времето на Овчаров и заварено положение от ГЕРБ?
Ми не е изключено, датата на договора не съм гледал, но от когото и да е подписан все е продажник и все против българския интерес. Аз вече казвах май, че партията "избрана" от поредните избори е без значение, политиците ни се школуват, подбират и издигат в съответствие с колониалната политика на метрополията.

Гейт, това за кеча яко, аз подкрепям с две ръце и с крака ;D


Титла: Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
Публикувано от: kifavi8024 в Jun 28, 2013, 01:50
@edmon Еми ти сам си отговори на въпроса преди да го зададеш - аз и преди съм го казвал. Трябва някой да притежава 51% от България, за да се "промени" нещо :D А сега ми дефинирай, какво значи да притежаваш нещо в България?

Варианта без утопиите е все едно да търпиш да те изнасилват като твърдиш, че сам си си виновен за изнасилването...

PS: Извинявам се, натиснах грешна опция  :o


Титла: Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
Публикувано от: arda_kj в Jun 28, 2013, 01:58
Вижте квото и да стане, оставка или не нещата ще отиват на зле, т.к. цялата система се е скапала, морално. Това, което виждаме са последните нейни агонии. Което и правителство да дойде от познатите партии няма да оправи нищо (освен тях си), така че най-добре да не живеем с разни илюзии за добрия цар, който ще дойде и с магическа пръчка ще ни оправи.

Иначе алтернативи има, но проблема е, че повечето хора чакат някой да дойде и да ги оправя, вместо да се вземат в ръце и да направят нещо по въпроса, и да се включат по някакъв начин в борбата най-общо казано. Единствената сериозна причина да сме толкова зле е пасивността и бездействието на голяма част от народонаселението, всичко друго е вторично.

Ето например аз реших да се включа в една неформална организация, която най-общо казано се бори за безпартийна пряка демокрация. По-голяма част от близките приятели, които смятам, че са честни и интелигентни хора на призива ми да се включат отговарят, че нямат време или че няма смисъл или че ги е страх и т.н. Тогава аз се питам с кой да променяме нещо като хората не искат да направят поне минимално усилие и да дадат нещо от себе си за някаква промяна? Хем искат алтернатива и промяна, хем не искат по никакъв начин да допринесат за това. Така че още дълго ще бъдем управлявани от СерГейовци, Разбойковци, Болен Сидеровци и прочие номенклатурчици и техните слугинажи.


Титла: Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
Публикувано от: v13 в Jun 28, 2013, 08:33
Ама нали го видя преди малко по тяхната Алфа ТВ. Вали, не вали дъжда в София - той първи там с микрофона. И все нарежда.
И с кое от това, което каза Сидеров не си съгласен и защо?


Титла: Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
Публикувано от: gat3way в Jun 28, 2013, 09:40
Тоя Волен е от тези дето са най-зле. Председател на корупционна комисия, хванал една банда криминални типове да блокират националната телевизия и да ходи да им иска обяснение що аджеба не са го отразили както него му допада. Това все едно учителката в детската градина да се снима в порно пред децата.



Титла: Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
Публикувано от: Златко в Jun 28, 2013, 11:29
След големия скандал при президента, Волен продължава с изцепките ($2).   :-[


Титла: Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
Публикувано от: backinblack в Jun 28, 2013, 12:45
Спешни законодателни промени свалят цената на тока, 1,5 млрд. лв. потичат в енергетиката ($2)!
Не разбрах какво точно са приели, но ако наистина резултата няма да е за сметка на цените за фирмите, май ще започна да ги харесвам!
До тук ще станат 3 добри решения с падането на забраната за пушене на закрито :D .
Но от личния си управленски опит, продължавам да не вярвам на Орешарски, че ще постигне нещо добро докато му налагат да избира "специалисти" на партиен принцип.
Иначе го уважавам като добър специалист.
Сега очаквам как от опозицията ще гракнат, че им се орязвали възможностите за развитие, а онзи ден четох и някаква статия по въпроса дето много и се смях, че новия закон който подготвяли облагодетелствал държавните дружества които произвеждали по-евтина енергия :D .
Та, ако не сме партиино пристрастени, трябва да приветстваме всяко решение което е в полза на хората, без значение от коя партия идва.


Титла: Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
Публикувано от: laskov в Jun 28, 2013, 12:52
http://www.dnevnik.bg/2092006/#comment-4


Титла: Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
Публикувано от: lunarvalley в Jun 28, 2013, 12:58
Цитат
Иначе алтернативи има, но проблема е, че повечето хора чакат някой да дойде и да ги оправя, вместо да се вземат в ръце и да направят нещо по въпроса, и да се включат по някакъв начин в борбата най-общо казано. Единствената сериозна причина да сме толкова зле е пасивността и бездействието на голяма част от народонаселението, всичко друго е вторично.

Колко хора я повтарят тая простотия като папагали, не е истина...

Освен това, някак не върви човек дето работи и живее извън България да обяснява как другите българи все чакали наготово. Не мислиш ли?


Титла: Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
Публикувано от: gat3way в Jun 28, 2013, 13:03
http://www.dnevnik.bg/2092006/#comment-4

Голяма конспирация е това, всички мразят ГЕРБ, даже през ден искат да пречукат я Борисов, я Цветанов. Сигурно е защото само и единствено ГЕРБ говорят истини и правят хубави неща. Таман щях да кажа че историята не познава друг подобен казус, но се сетих за македонците. Ако все пак случайно се гътне този прероден Исус, трябва да му направите мавзолей. Много десен и много демократичен мавзолей де, не като на Жоро Тарабата или на Ленин.



Титла: Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
Публикувано от: ЗибелтБг в Jun 29, 2013, 00:28
  Много от хората в провинцията, с които разговарях без  да одобрявам това искат кръв, и гражданска война, или поне така говорят!!! Там животът е много страшен!!!

Не можем да избягаме от планетарната съдба на еволюция
 
Гражданска война ще я има!!!-независимо кога и под каква форма-може  и да е след 200 години, но ще има!!!-а можеше да я избегнем, ако още през 90-те,  бяхме като поляци,унгарци, чехи-гответе се!!!

   България ще я има, защото е в основата на човешката раса, колкото и да си правят оглушки за това великите сили, макар и да го знаят добре.

 


Титла: Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
Публикувано от: ЗибелтБг в Jun 29, 2013, 00:43
 Но войната може да се води и със Линукски код. Чунким Линус не обяви война на майкрософт?? Войната има безкрайно много аспекти. И ще я спечели, със всяка година това изглежда все-по-малко абсурдно. В края на краищата майкрософт си е една ОФ олигархична подмолна организация от идиоти и техните служители. И не ми пука, ако някой се обиди-аз не съм служител на идиоти. Светът е пълен с ОФ идиоти, и войната е откакто има човеци на тая планета...


Титла: Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
Публикувано от: Златко в Jun 29, 2013, 07:36
Зевсе, ами ти за какъв чеп си тука? Строй ги малко тия олимпийски богове, стига с тая анархия.  :D

За съжаление си прав - има много реваншистки настроения, отделно етнически напрежения, най-вече между цигани и българи. Сега пък ново 20 - червените увеличиха детските, та циганите да раждат още повече деца!   :o
А бе най-добре лъскайте кубинките.  :'(


Титла: Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
Публикувано от: ЗибелтБг в Jun 29, 2013, 11:49
  Я всички да четем: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A6%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B8

 "Докато до турското нашествие тяхното присъствие е изключително незабележимо, то трайното им заселване по българските земи става със завладяването на България от Османската империя, когато те масово навлизат заедно с турските завоеватели.[34][35] и откогато са първите сигурни сведения за трайни заселвания на цигани в България. Не е случаен фактът, че по време на Априлското въстание циганите в Копривщица, а не турците, са считани за основна опасност и катуните им са разгромени.[36]"

  коминтерновски изроди и
  сатанинска паплач....

   Обаче злото е измислено да се преодолява, и принудено да се предаде пред силите на Светлината-така човек върви по Божествен път-това е цялата работа...


Титла: Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
Публикувано от: Naka в Jun 29, 2013, 16:31
Гражданска война ще я има!!!-независимо кога и под каква форма-може  и да е след 200 години, но ще има!!!-а можеше да я избегнем, ако още през 90-те,  бяхме като поляци,унгарци, чехи-гответе се!!!

А не ти ли минава през акъла, че в една такава гражданска война може и ти да участваш и да ти изкормят червата.

Или си мислиш, че ще е много готино да има гражданска война в БГ, да си седиш удобно в фотйола да я гледаш по CNN.





Титла: Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
Публикувано от: ЗибелтБг в Jun 29, 2013, 17:44
   Споко бе пич, не могат да изкормят червата на целия народ, обаче болшинството от народа сега си е от 23 години изкормен образно казано ;)

  Пък, ако те е страх-лижи мутрите. Надявам се да не си страхливец. И не е задължително човек да е беззащитен.

   Нака-ти какво предлагаш-да перфорираме билетчета за партии , докато станем 1 милион ???

   

 


Титла: Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
Публикувано от: Naka в Jun 29, 2013, 18:03
Дрън дрън ярини. Ти май въобще не схвана, какво се опитах да ти кажа. Стой си там на Олимп.


Титла: Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
Публикувано от: lunarvalley в Jun 29, 2013, 20:08
Ооо, по форумите е пълно с герои, революционери и всякакви други бабаити. И не само! Един таксиджия така ми разправяше, как трябвало навремето да се пролее кръв в България, както в Румъния за сме се биле оправиле. Мъ-да...


Титла: Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
Публикувано от: arda_kj в Jun 30, 2013, 03:37
Цитат
Иначе алтернативи има, но проблема е, че повечето хора чакат някой да дойде и да ги оправя, вместо да се вземат в ръце и да направят нещо по въпроса, и да се включат по някакъв начин в борбата най-общо казано. Единствената сериозна причина да сме толкова зле е пасивността и бездействието на голяма част от народонаселението, всичко друго е вторично.

Колко хора я повтарят тая простотия като папагали, не е истина...

Освен това, някак не върви човек дето работи и живее извън България да обяснява как другите българи все чакали наготово. Не мислиш ли?

Брат, нали днес съм извън БГ, утре може да се върна (поне това ми е плана, друг е въпроса кога точно ще стане). От друга страна докато бях в БГ участвах активно в обществения живот доколкото ми позволяваха силите и времето. Сега това, че съм на няколко хиляди километра не пречи по никакъв начин да помагам пак с каквото мога. Все пак живеем във века на Интернет, за голяма част от дейностите не е нужно да си в БГ. Не знам за теб, обаче на мен не ми е в стила пасивно да седя, да чакам и да се надявам нещо добро да се случи. Предпочитам ако мога да подпомогна процеса.

Сега за да си спестя излишните приказки просто искам поне малко да се замислиш защо Съединението 1885г. успя. Та мисълта ми е, че това е единствения път ако искаме да си отвоюваме държавата от мафиотската сган, която я управлява. Това обаче няма как да се случи ако седим и гледаме пасивно, изисква се нещо и от нас. Обаче аз никой не карам да прави нищо насила, давам винаги избор на хората те да си решат да направят едно или друго нещо - така или иначе ако човек не е узрял за нещо е безполезно (и вредно) за каузата да го насилваш против волята му.


Титла: Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
Публикувано от: Златко в Jun 30, 2013, 09:22
Ооо, по форумите е пълно с герои, революционери и всякакви други бабаити. И не само! Един таксиджия така ми разправяше, как трябвало навремето да се пролее кръв в България, както в Румъния за сме се биле оправиле. Мъ-да...

Е, румънците не са кой знае колко по-добре от нас, така че проливането на кръв не е гаранция за успех.  ::)
Но, струва ми се, рано или късно, ще си имаме нещо като военна диктатура.  :-\


Титла: Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
Публикувано от: ЗибелтБг в Jun 30, 2013, 10:33
  Айде-не са по-добре-всички крайдунавски селища гледат да работят в Румънско...

  Проливането на кръв става, когато народа е малко, ако скочи целия народ-няма да има кръв....сега са 5000-ако станат 300000 какво ще направят??-то ние и без това нямаме нито армия, нито полиция!!!!

  Помните ли по жан виденово  време полицията се нахвърли върху 200 човека, които кротко си седяха зад коня
   
    Бойко счупи няколко глави февруари-така за мъжественост-ама някои жени го харесват-къв е тоя бе -путка-слабак!!!

  Не-политиците трябва да бъдат пребити по същия начин, за да не си помислят в бъдеще да издават такива заповеди!!!

   Защото всичко се връща-някой ден ще бъдат пребити по същия начин!!!

    Ама много са страшни приказките-"тебе ако те изкормят" - така звучат като джак изкормвача-типично мутренски стил (що ли се учудвам-мъжете в България се подстригват гола глава да за да приличат на мутри)...!!!!...500 години турско робство-Левски си го е казал....

   Я от утре пускайте кичари!!!

   Ама то робската психика знае  за партии да спори!!!

   Абе уж това е свободен форум на хора със свободно съзнание...

  Колко сме далече от унгарците-и чехите-да дигнат те обречена революция срещу танковете по сталиново време-не им завиждайте за стандарта сега-те отдавна са станали хора-ние все още сме роби!!!


Титла: Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
Публикувано от: Златко в Jun 30, 2013, 11:18
Зевсе, успокой топката. Иди пий една амброзия и обърни малко внимание на Хера.  ;)

Форума е за Линукс, не толкова за свободен софтуер.  [_]3


Титла: Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
Публикувано от: ЗибелтБг в Jun 30, 2013, 12:11
   За амброзията, и за някоя Богиня или земна хубавица си много прав...
     Златко, ти знаеш ли, че в античноста господарите и свободните хора носиха дълги коси, а робите ги подстригваха гола глава??

   По повод утре за Джулая...


Титла: Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
Публикувано от: backinblack в Jun 30, 2013, 16:16
Това си струва да се гледа ($2) и помисли! Малко бавно приказва, но пък дава възможност и за тези които не разбират от икономика и право да схванат за какво иде реч.

Пък като си говорим за данъци, похвално е вече, че и в пресата ($2) започват официално да излизат разни истини за това, къде отиват данъците които плащате!


Титла: Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
Публикувано от: Златко в Jun 30, 2013, 19:36
Златко, ти знаеш ли, че в античноста господарите и свободните хора носиха дълги коси, а робите ги подстригваха гола глава??

Горе-долу така. Исус например е бил с дълга коса.
Будистките монаси пък се стрижат гола глава. Е и?


Титла: Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
Публикувано от: Naka в Jul 01, 2013, 11:26
а робите ги подстригваха гола глава??

Сигурно за да не хващат въшки.