Анкета

Въпрос: Подкрепяте ли забраната за пушене на закрито?

  • Не пуша и я подкрепям
    - 40 (19%)
    Пуша, но я подкрепям
    - 13 (6.2%)
    Пуша и не я подкрепям
    - 14 (6.7%)
    Не пуша, но не я подкрепям
    - 7 (3.3%)
    Не ме интересува
    - 2 (1%)

Общ брой гласове: 69

Автор Тема: Колко от нас подкрепят пълната забрана за пушене на закрити ощественни места?  (Прочетена 27657 пъти)

Mitaka

  • Гост
Добра статия :)
Повечето сами се водят към фалит... и то не от друго, ами от собствената си простотия!

Ходех почти всеки ден в едно кръчме билзо до нас, и оставях на бабата поне по 20-30 лева.
А ако ходехме повече хора - парите са били повече...
Откакто въведоха забраната, бабата реши, че ще прави на пук. В момента има точно трима клиенти, които друго освен бира не пият. Пушат и правят вътре кочина, напиват е като прасета от по 4-5 бири, и на всичкото отгоре са мърльовци, и миришат.
Тъй като се намира точно до училището, майките на първокласниците сядаха там всяка сутрин - на кафе БЕЗ цигара... а сега - сутрин няма никой....

Хубаво заведение беше, ама е пътник.
Вече е късно за промяна... кой каквото си е направил - сам си го е направил :)
Изобщо не е в плюс, че наслагаха "плазми" вътре, че има интернет, булсат и подобни глупости... смърди, и клиентите, които ходят вътре са местните побойници, които на по три бири могат да ме вкарат в беля са опукам някой.... а на мен не ми е приятно да ходя в заведение, където трябва да нося пистолет, за да се чувствам сигурен... не отивам на война, все пак....
Активен

Ipolit

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 418
    • Профил
    • WWW
Капитал и Дневник от няколко години провеждат кампания за забрана на пушенето. Това е нормално за тях, тъй като издавайки и Бакхус, който следи ресторанти от по-висока категория, няма как да пишат по друг начин. Много ясно, че в един ресторант, в който отиваш, за да се насладиш на кухнята, няма да искаш да е осмърдян на цигари. Само че това се ресторанти, в които се ходи веднъж годишно и се харчат примерно 200-300 лева от 2-ма човека.
Кръчмите, които аз посещавах бяха тип Пъб - бира с хапки и рок музика. Няма изтънчена кухня, никой не е отишъл там да поздрави готвача за чудесните панирани сиренца или сърца на тиган.
Хубаво е, че много хора вече разсъждават като в западна европа и щатите, защото така ще им бъде по-лек живота - без кой знае какви сътресения ще приемат всяко едно ограничение, което им се налага и ще си казват, че е така навсякъде.
Аз обаче не съм от този модел. На мене ми е гадно. Понеже доста пътувам из Европа, знам колко се промениха нещата в последните години. Не само забраната за пушене. Всяка продавачка, стюардеса, автобусен шофьор, чистачка в метрото се държат като полицаи и заплашват с арест при задаване на какъвто и да е въпрос.
Европа вече е гадно място за живеене.
Със сигурност сте много по-отровени от гадостите, които ядете, щото няма негадости в магазина. Колата, месото, зеленчуците - нищо не става за пиене и ядене. Ама не - цигарите са виновни. А това е просто още един лост за отнемане на права.
Активен

Face Your FreeBSD at http://ipolit.hit.bg

vyrgozunqk

  • Гост
Така е хората са амеби,  плужеци и нещастници...

Всеки се оправдава с тъпи закони и полиция,  защото не му стиска на пипето сам да си изрази мнението...  До сега можеха да траят,  откакто се пръкна закона изведнъж всички станаха пряко засегнати...  Да не говорим,  че всички ми казват колко са против само по интернет,  а защо никой не исла да ск отстоява правата на живо и пред мен?

И просто на всички им е по-лесно,  просто да се примиряват с глупостите,  затова и последните 20 години ни мачкат,  защото цялото население е шайка лайнари,  а който не е и ходи да стачкува и отстоява позиция,  автоматично се превръща в лумпен!

Затова и преди 2 години ме затвориха,  защото видиш ли съм пиел бира до гей парад и съм бил с бръсната глава... ! Заради това,  че пия бира в парка и някакъв педерастки парад за който дори и не знаех,  че съществува!
Натам сме тръгнали драги ми мухльовци с тези глупости и закони!
И закона за пушачите не е толкова важен, важен е принципа и какво се пробутва и как всички трайкат... Скоро идва и цензурата на нета по тази идея, ООН го гласуваха онзи ден, радвайте се че уж вече нямало да има вируси, нали под такъв предлог го пробутват?!
Принципа е същият!
Активен

Mitaka

  • Гост
Как ще те затворят заради една бира бе? Ебахти шибаните ченгизи!!!
Това не мога да го възприема.... ама добре, че с това си се разминал.
Че при Милен Цветков показаха един дето ЯКО го бяха пребили ченгизите, защото.... бил с дълга коса, и  изглеждал съмнително.... представям си ако беше с дълга коса, и да пиеш бира... = престъпник!

Между другото, пловдивския гей, опс кмет, забрани да се пие бира на обществени места /т.е. в парка, в градинката пред блока/ и има глоба: 500 лв. ако пиеш бира в парк или градинка.
Под предлог, че пиещите бира много пикаели, и препикавали дърветата, от което миришело!!!!
Ама за това никой не протестира така, както за цигарите, въпреки, че за мен това е МНОГО по-голяма глупост!
Ама честно казано, в Пловдив повечето са му фенове, и се примиряват.
Бил направил много за града и т.н... освен, че сложи вход 10 лв за стария град... както и огради целия римски стадион, че хората го били гледали безплатно... друго не е сътврил.

Иначе миналата година покрай "събитията" в Катуница... МНОГО хора ревяха и правиха какви ли не изказвания, а като дойдеше някаква ТВ да снима - се криеха в миши дупки! И защо? "Защото сигурно Киро (циганина) гледал, и после щял да им търси сметка". Бяхме не повече от 7-8 човека, които говорехме, и то каквото си мислим, без страх, че някой миризлив циганин ще отмъщва!!!
Този вариант винаги го има... да дойде и пак да убият някой, защото са на ясно, че ще им се размине!!

Но ако тогава 90% от хората не бяха някакви мишки, всичко щеше да е решено!!!
Мен ме имало сниман пред някаква горяща барака, наречена "палат"... а истината е, че бяхме запалили будката на охраната му.... говореха ми как щели да ме викат в полицията ала бала... в крайна сметка нищо не се случи.

Но пак се доказа, че държавата и съдебната система защитават циганите - физическият убиец /или поне този, за който се твърди, че е физическият убиец/ получи 17 години затвор и трябва да изплати... 2000 /ДВЕ ХИЛЯДИ/ лева на близките на убитото момче!!! А на един приятел бащата го арестуваха за това, че счупил две странични стълкла на циганско БМВ Х6... осъдиха го на две години при СТРОГ режим, и трябва да плати... 7600 лева!!!!!
Един човешки живот: 2000 лв. две цигански стъкла: 7600 лв.

Мангалите твърдят, че ще се "върнат на бял кон" в селото.
Аз чакам този момент... и не само аз!

Редакция:
В Сл. Бряг вече е забранено да се носи оръжие, дори да имаш разрешително за него!!!!
Който носи оръжие - рискува арест, глоба от 50 лева и отнемане на оръжието.... БРАВО!!!! Ама голяма БРАВО!
Ей сега всички бандюги ще спрат да си носят ютиите, и вместо това - просто ще молят хората да им съдействат при обоир... с думите "ми пистолета ми в вкъщи, щото е забранено да го нося"....
Що не забранят изцяло да имаме средства за самозащита, и готово?

Първо обявиха, че забраната е за носене на хладно оръжие... после добавиха въздушни пушки, после - всякакъв вид оръжие, а накрая извъртяха нещата - било забранено само в барове и заведения.... глупост след глупост!

В Пловдив пък е на ход да забранят и газовите пистолети (имах 8, нямам никаква идея къде са в момента), това пък защо?
Газовият пистолет е не по-опасен от един спрей!!! И е перфектно средство против нападения - безопасно и за теб, и за нападащия...
« Последна редакция: Dec 21, 2012, 15:25 от Mitaka »
Активен

gat3way

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
    • WWW
Да бе безопасно, една нова година пуках с газовия от терасата (не е остъклена) и като духна вятъра срещу мен, направо ми се разказа играта...половин час не мога да изляза от банята, само си плакна мутрата и не минава и не минава шибанията. Представям си да гръмнеш на някой в лицето, според мен не е много сложно да се гътне, особено ако е алергичен.
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

Mitaka

  • Гост
Да, има доста поразителен ефект :)
Налагало ми се е да го ползвам, с което не се гордея особено.....
Иначе водата само влошава положението. Колкото и неветоятно да звучи - трябва да оставиш ефекта да отмине от само себе си.
Около 15-20-30 мин., зависи от веществото в патроните.

Аз ползвам най-силните - с кафява капачка. И в магазина, и на кутийката предупреждават - не стреляй от по-близо от 3 метра :)
Даже в някои магазини се пре-застраховат - 5 метра.... но ми струва, че от повече от 2 макс. 3 метра няма да хване.

Иначе ефекта да пукнеш срещу някой е поразителен... свлича се на замята все едно е застрелян наистина, и ако нападателите са повече - другите си запалват джапанките :) А падналия много, много лошо се удря при падането....
Активен

gat3way

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
    • WWW
Цитат
Но, какъв смисъл има да обяснявам, като всеки си знае неговото. Ето във Франция започват едва ли не да национализират доходите на хората които са работили повече от другите! Депардио се отказва от гражданството. 75% данък за доходите над 1 милион! Е, сега това следва и бедняка ще е за това, щото той иска всички да са равни в доходите, и той най-много работи, пък онзи с големите доходи той нищо не работи! Само командва  . Днес четох за не знам си коя държава от европата, 56% данък за доходите над 52000 евро на година! Ами това са към 4300 евро на месец! Ще платят арбайтерите на трудови договори, за фирмите, ще минат през няколко офшорки, ще раздадат някой и друг лев/евро за консултантски услуги и ще се измъкнат! Същите тези, които днес управляват депутатите и министрите.
Продължавайте в същия стил!

Бля, Европа е един мъртъв континент, който преживява същият колапс като арабската цивилизация в началото на средновековието, в днешно време като изключим петролните държави, всичко е ретрогардна цигания, като почнеш от Северна Африка, минеш през Ирак и стигнеш до Йемен. Това ще е Европа след 1-2 века, западнал край на света, пълен с някакви диваци. САЩ е далеч по-жизнеспособна държава и сигурно ще надживее краха на Европа, но и нейният край наближава. След което ни очаква най-доброто, край на западната цивилизация, тези простотии с демокрация и граждански права. Ще има милиарди бачкатори дето не трябва да си отварят устата, абсолютен край на всякакво предприемачество и всичко ще работи гарантирано добре, контролирано от технологията и ЦК на ККП.
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

dejuren

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 1025
  • Distribution: Ubuntu, RedHat
  • Window Manager: lxde KDE4
    • Профил
...САЩ е далеч по-жизнеспособна държава и сигурно ще надживее краха на Европа, но и нейният край наближава...

Eight Parallels Between the Collapse of Rome's Republic and Contemporary America

Събирам залозите първо Европа или първо САШ
Активен

http://webchat.freenode.net/?channels=ubuntu-bg
The quieter you become, the more you are able to hear.
Две седмици цъкане с мишката спестяват два часа четене на документацията.

gat3way

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
    • WWW
Такива паралели навяват забавни мисли...Рим не се е разпаднал точно като република, доста преди това властта е започнала да се концентрира в ръцете на един човек. Даже в един момент сенатът просто са го разпуснали. Обаче този соц-маймуняк дето сега води световния цирк нещо не мога да си го представя като император.
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

vyrgozunqk

  • Гост
gat3way - ама и ти си един гении, да стреляш с газови патрони при вятър и то на нова година хахахахах....

Халостни за тебе няма ли бе човек ?!  :D ;D

Активен

gat3way

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
    • WWW
Ами нямаше тогава, давах с каквото има :)
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

gat3way

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
    • WWW
Оооо апропо, веднага да отивате и да тролите там!

http://forums.bgdev.org/index.php?showtopic=41496&st=0


Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

backinblack

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3201
    • Профил
За мен темата приключи! Хората революции да правили за да живеят свободно и независимо, а вие сами си подарявате свободата и то срещу нищо.
Активен

gat3way

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
    • WWW
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

backinblack

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3201
    • Профил
По същата тази логика, утре могат да забранят и направата на всякакъв софтуер който може да се използва за извършване на престъпления както е в момента производството на оръжие и да сложат разработката на софтуер/програми само под контрола стопански субекти със здрав контрол от правителства, щото тези сметки дето се точат, нали с програми става :D !?
И ето, всичко е под формата на грижа за човека :D .
Активен