Анкета

Въпрос: Кое според вас е по-малкото зло?

  • ГЕРБ
    - 7 (63.6%)
    БСП/ДПС
    - 4 (36.4%)

Общ брой гласове: 10

Автор Тема: Абе, нови избори че ще има, ще има!  (Прочетена 11932 пъти)

backinblack

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3201
    • Профил
С кръв ли ще я дават тази власт или без кръв, предстои да разберем, ама после какво!? Вероятността да излязат нови лица които с нещо да ни привлекат нас не представените в парламента е нищожна според мен, та според мен, май на следващите избори всички не гласували трябва да излезем и да гласуваме поне за по-малкото зло!
Идва ми да ги разстрелям мазните комунисти като кажат, че те били избрани от не протестиращото мнозинство! Какво не протестиращо мнозинство като гласуваха по-малко от половината имащи право на глас и 1/3 от тях са гласували за БСП и почти толкоз за ГЕРБ и в момента реално над 70% от всички имащи право на глас са срещу БСП!
Айде някой да ме поправи, ако греша!
Активен

gat3way

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
    • WWW
Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
« Отговор #1 -: Jun 27, 2013, 17:45 »
Можете да си го заврете някъде по-малкото зло. От гласуване за по-малкото зло го докарахме дотук.
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

Златко

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 2147
    • Профил
Активен

Без правила няма игра

dexxa

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 26
    • Профил
Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
« Отговор #3 -: Jun 27, 2013, 18:35 »
Те на това му се вика манипулация  ;)
"реално над 70% от всички имащи право на глас са срещу БСП!"
По сметка, почти толкова са гласували и срещу ГЕРБ.
Що е толкова ограничен избора на "по-малкото зло".
'айде да включим СДС, ДСБ, Атака, НДСВ, ДПС (щях да ги изпусна), РЗС и там другите (щот не ги знам всички)
Справка: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81%D1%8A%D0%BA_%D0%BD%D0%B0_%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5_%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%B8_%D0%B2_%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F
И как, спорес Вас, да избера "по-малкото зло"?
-защото съседът ми го кефят;
-защото нищо не съм чувал за тях;
-защото до сега не са имали възможността да управляват;
-защото така е било до сега;
-защото направиха магистрали, но останалие пътища изчезнаха;
-сащото миеха София, но Дърватата тънеше в кал;
-защото дадоха на едни, но взеха от всички;
-защото са с розови очила;
-защото живеят в друго измерение;
Защо?
Цитираното от мен, не меустройва -за "по-малкото зло".
Активен

v13

  • Гост
Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
« Отговор #4 -: Jun 27, 2013, 19:27 »
Какви нови избори бе!?
Всичките протести в София са поръчкови и платени от ГЕРБ и други изгубили изборите партии. Нормалните протестиращи да се не повече от 10-20% всичко останало са платени агитки, общински служители кадри на ГЕРБ и хора, които се притесняват за бизнеса си, който до сега е бил под протекцията на ГЕРБ. Не знам какъв идиот трябва да си след всичко случило се до сега да искаш ГЕРБ да се върне на власт!
Няма никакъв смисъл от нови избори сега. Правителството работи и се вслушва в гласа на народа. Вижда се, че се работи по бързо приемане на закони, които да подобрят социалното положение на българите.
Ако сега се отиде на нови избори ще е много по-зле, всички промени ще бъдат отложени месеци наред и няма да има никаква промяна за хората а лятото бързо ще мине и ще дойде зимата.
Отделно докато не се приеме новият изборен закон е абсолютно безсмислено от нови избори. В провинцията почти никой не протестира, хората искат правителството да работи и да изпълни обещанията си в кратки срокове. Просто в малките градове повечето хората се познават и няма как да минат номерата с платените агитки и скритите партийни протести.
Активен

kifavi8024

  • Новаци
  • *
  • Публикации: 0
    • Профил
Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
« Отговор #5 -: Jun 27, 2013, 19:39 »
Днес гледах новото видео на "лудия репортер" - повечето хора изобщо не им пука за протестите (от тези, които не ги е страх от камерите). Какво друго може да се очаква, освен че нищо съществено няма да се случи, дори и още десет пъти да има избори.

Проблема с това прословуто доверие ще е много трудно да се реши, така че да се появи една нова партия - защото само партия може да ръководи държавата по сегашните ни закони.

Т.е. какво е нужно да се промени в държавата, за да тръгнат нещата на добре като извод от горното изречение?

Еми по пътя на логиката: доверие + закони = съда. Ние се доверяваме на съда, че ще следи за спазването и прилагането на законите. Само че също така доверие + закони = парламент - защото ние се доверяваме на парламента, да ни гласува законити, предложени от различни партии.
И се оказва, че сегашната ни система е един омагьосан кръг от който единствения изход е, да накараме някой участник в омагьосания кръг, да вземе и да си свърши работата.

Това е трудната задача. Да се разтури тоя омагьосан кръг. Съда вместо да всява респект, него го е страх. Законите ни са пълен хаус и в голямата си част не са съобразени с гражданите на страната.
Парламента се е превърнал в най-лошата институция в страната. Ползва се за митинги, стачки, протести и още какво ли не, но не и за реформи в законодатеството и то по европейски норми...

А народа? Народа знае само едно - да протестира за нещо, да избира най-малкото зло и след това да е недоволен от избора :) Това сме ние народа. Нито се правят нови планове за нова система - да се седне и да се обсъди с всеки който желае нова система. Да се направят истински комитети както е било едно време.

Имаме толкова много юристи, философи и т.н. и т.н. - толкова ли е невъзможно, да се направи такова нещо? Да станем като едно нормално общество - като не може държавата да се оправи като институция, ние народа да се намесим като предложим адекватно решение, което сме обсъдили без намесата на нито една партия?

И да попитам, къде го нашия елит? Само партийците ли са ни "елита"...
« Последна редакция: Jun 27, 2013, 19:43 от !ntel »
Активен

backinblack

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3201
    • Профил
Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
« Отговор #6 -: Jun 27, 2013, 20:08 »
Както и друг път съм казвал, аз не съм симпатизант на ГЕРБ, но пък от тези които ми се предлагат като избор, ГЕРБ е най-малкото зло и не гласувах защото не желая да гласувам за най-малкото зло.
Какви са резултатите след изборите!? Не гласувалите бяха около 50%. 50% не подкрепят нито едните, нито другите. Тези които си подкрепят БСП си гласуват. Тези които подкрепят ГЕРБ също.
В момента кои протестират, било то на площада или във фейса? Протестират тези които са против БСП, а те са от не гласувалите и от подкрепящите ГЕРБ. На това аз му казвам чиста логика и математика.
На следващите избори кои ще гласуват? Ще гласуват тези които си подкрепят БСП/ДПС и ГЕРБ. Ние не гласувалите или отново няма да гласуваме и съотношението ще е същото, или ще трябва да гласуваме за по-малкото зло! Някаква друга алтернатива!?
Как да вярвам на БСП с този избор на Делян Пеевски, дето като не мина и било грешка? Ами другия избор да онзи дето баща му бил представител на СИК в Шумен!? Ама нима не са знаели ли!? И той не мина и айде пак грешка!
Ама ние работата ли ще си гледаме или ще следим народното събрание, за да не ни вкарват "грешки"?
Все ми се струва, че чак пък толкоз грешки ГЕРБ не са правили!

В нашия град, кандидатите на ГЕРБ бяха наистина свестни хора. Син на доктор с добър авторитет, а сина със строителство се занимаваше и също уважаван, а кандидата на БСП една клакьорка на партията която също като Станишев, извън партията никакъв опит няма. Другите им членове на местно ниво, хич не ми се коментират.
Министъра на отбраната приватизира половината сграден фонд на закрити фирми в града с подставени лица!
Хайде сетете се и от кой град съм! И тези ли да избирам вместо онези!?
В окръжния град положението е почти същото! Вчера са уволнили управителя на общинската болница който от фалирало дружество я изправи на крака, вкара нова техника, подобри обслужването и щяха да вземат/поемат и нашата болница която е с дългове по-големи от активите и по цени преди кризата!

Орешарски е уважаван от мен специалист, но не си избира сам екипа с който ще работи и за това не вярвам, че ще постигне някакви що годе добри резултати в полза на хората.
« Последна редакция: Jun 27, 2013, 20:10 от backinblack »
Активен

plamen_f

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 1246
    • Профил
Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
« Отговор #7 -: Jun 27, 2013, 20:10 »
Нещо не ги виждам аз нещата като преждеговорищите!

Последните дни показват МНОГО лошо начало.

Не мога да разбера какво доверие може да има към тези които:

- днес махнали водещия ОП регионално развитие - най успешната програма защото нямал 7 години стаж в администрацията;
- но пък днес сложили за шеф във БЕХ човек който формално не отговаря на изискавнията за достъп до класифицирана информация (друг е въпроса как пък този същия работил дълги години на друго подобно място Марица Изток и никой не го е забелязал);
- крепят парламентарна подкрепа надявайки се откачения всяка сутрин да е у ред (е да сложили са до него девойка която може би известно време ще поддържа курса);
- преди да са събрали един лев почват да раздават помощи (от помощи се краде най-лесно);
- намаляват цената на тока на едни за сметка на други;
- назначават откровенни мутри на зам. министерски и висши държавни постове и после се извняват все едно са те напръскали като са минали в локвата до теб;
- ще ми развиват ядрена енергетика при положение, че вече е взето окончателно решение по правилата - няма да се прави тази АЕЦ! (аз съм привърженик на този вид енергетика - но реалността е такава);
А КАКВО ЛИ НЯМА И ДА РАЗБЕРЕМ???
Активен

plamen_f

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 1246
    • Профил
Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
« Отговор #8 -: Jun 27, 2013, 20:12 »
backinblack +1
Активен

backinblack

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3201
    • Профил
Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
« Отговор #9 -: Jun 27, 2013, 20:19 »
Пламка, ако тази гадна и мазна муцуна Станишев го изритат от партията, както се надигна някаква вътрешна опозиция, може и да склоня да им дам малко шанс, та дори да се замисля, кое от двете ще е по-малкото зло, но на местно ниво, нещата са трагични!
Активен

v13

  • Гост
Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
« Отговор #10 -: Jun 27, 2013, 21:10 »
Ако се абстрахираме от партийни пристрастия и разглеждаме хората, като личности. Тоест взимаме под предвид образование, опит, личностни качества. Станишев и Местан са едни от най-успешните политици, които България някога е имала. Не могат да им полеят на малкия им пръст нито Бойко, нито Цветанов, нито, който и да било друг. А последният президент, който имахме преди Плевнелиев е класи над него. Макар, че Първанов е от БСП винаги е бил загрижен за цялата нация и никога не е показвал публично пристрастията си към една определена партия, както прави Плевнелиев.
В кой град от коя партия са общинските служители не е толкова важно, защото те не взимат участие в парламента и съдбата ни е свързана с тях само косвено. Затова в закона са предвидени и отделно местни избори.
Да гласуваш на парламентарни избори за определена партия само, защото в местната община има някой, който харесваш и е от тази партия е неразумно.
« Последна редакция: Jun 27, 2013, 21:12 от v13 »
Активен

backinblack

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3201
    • Профил
Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
« Отговор #11 -: Jun 27, 2013, 21:34 »
Мдаааа, добри политици, но с лоши екипи? Така ли?
Че точно червените са подписали неизгодните за държавата договори в енергетиката и когато стана нетърпимо и хората се вдигнаха на протести срещу високите цени на тока и когато ББ тръгна да разбутва нещата в ДКЕВР за да си свършат работата и завъртяха нещата към предсрочни избори, 3-4 месеца преди редовните единствено за дадат още време да ни скубят щото всички знаят, че едно служебно правителство е с ограничени правомощия които стигат само за неотложни решения и подготовка на нови избори.
Ако бяха толкоз загрижени за хората, защо не натиснаха ДКЕВР заедно с ГЕРБ които също имаха воля за това и да видим как така, на частния тец цените на тока който произвежда са драстично по-високи от тези на държавния тец? Че заедно да измислят вариант да ограничат от микса скъпата енергия? Че преди ГЕРБ като нямаше криза, банките раздаваха кредити и народа харчеше на поразия, а те управляваха, с нещо да беше по-добър живота за пенсионерите?
Активен

Acho

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 5301
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
    • WWW
Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
« Отговор #12 -: Jun 27, 2013, 21:34 »
Всичките са маскари.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 350 Watt.

backinblack

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3201
    • Профил
Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
« Отговор #13 -: Jun 27, 2013, 21:40 »
За това спор няма Ачо! Сидеров според мен ще още по-маскара и най-голямото зло, но не вярвам да влезе в следващия парламент и за това го изключвам от въпроса.
Активен

Acho

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 5301
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
    • WWW
Re: Абе, нови избори че ще има, ще има!
« Отговор #14 -: Jun 27, 2013, 21:45 »
Ама нали го видя преди малко по тяхната Алфа ТВ. Вали, не вали дъжда в София - той първи там с микрофона. И все нарежда.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 350 Watt.