Покажи Публикации - tvkkk
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 6
1  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Софтуер за обработка на видео в реално време -: Mar 17, 2016, 14:40
Да, виждам че софтуер като MLT Framework и CasperCG са алтернативи.
Погледни и това тогава:
https://raw.githubusercontent.com/CasparCG/Server/2.1.0/BUILDING
2  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Софтуер за обработка на видео в реално време -: Mar 17, 2016, 13:12
Най-масовата практика е да се ползва ffmpeg/avconv или gstreamer. vlc също може да влезе в употреба и е по-лесно особено с графичния си интгерфейс, но по натоварващо за машината.
Възможен вариант е и astra на cesbo компилирана с опция mixaudio. Ако свободната версия не ви върши работа, може за вашите цели ще свърши работа и платенатва версия, която има trial период от 40 дни.
П.С. Защо не потърсиш помощ от други радиолюбители. Някои от тях работят или са работели в телевизиите и могат да ударят някое рамо?
3  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Въпрос към прекаралите ваканцията в София -: May 07, 2013, 11:17
Петък 3.05.2013 между 17:30 и 18:00 беше силната буря. При мен в Дървеница примигаха 2-3 пъти лампите, интернета на Мегалан не ми е спирал и PC-то не е гаснало, но за кратко се загуби сигнал на кабеларката /близу/.
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Цифров тунер и цифрова телевизия!??? -: May 07, 2013, 09:44
Колеги, евтините DVB-T няма да му свършат работа на човека. Няма да стане с DVB-T донгъл да гледа DVB-C канали заради технологиите.  Освен ако неговата кабеларка /а той не е посочил коя е тя/ не са пуснали DVB-T сигнал /има информация за няколко БГ кабелни/. Ако е чист DVB-C колегата най-добре да прегледа линка на Edmon за поддържаните устройства. Аз лично ползвам Technisat Cablestar 2 PCI платка /по-стария модел различен от HD2 модела/. Платката е кабелна модификация на Skystar платките и има много отдавна поддръжка в ядрото на линукс. Платката обаче е доста стара и не знам дали може да се намери по магазините. Не е задължително да има CI за CAM. Декодирането на каналите става идеално и с phoenix/smartmouse за четец и подходящ софтуер за cam. 
Може да погледнеш и платките на Turbosign /www.tbsdtv.com и магазина им http://www.buydvb.net/  и по специално моделите TBS6220 TBS6280 които са DVB-T2/T, но отскоро драйверите им може да се прекомпилират за поддръжка на DVB-C. За съжаление все още могат да се ползват само за DVB-T или само за DVB-C, но вероятно след време ще обединят драйвера, както реди Т2 се ползваше с раличен драйвер от T. Единствения проблем на TBS, е че трябва да се изчака известно време след излизане на официален рилийз на Убунту и трябва време да се пачнат драйверите за новото ядро.
В момента моята ТБС6220 съм я компилирал на DVB-C, защото в ефира няма още много канали
5  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Info за tv тунери -: Mar 12, 2013, 09:11
Спира, тръгва, може и да правят тестове по кулите, незнам!

Къде мога да видя точните настройки за нашия регион.

Възможно е и поради спиране у пускане да не си имал сигнал. Все пак все още е тестова фаза до септември ще е така - пренастройки на предаватели и антени, загуба на синхронизация между предавателите. В София също вчера пак ръчкаха нещо и единият мукс се губеше, в петък пък пускаха разни чуждестранни канали.
Честотите за твоя регион са точни. Може да пробваш и тези за Стара Загора, ако си с външна антена.  Може да преглеждаш информация в  predavatel.com или на сайта на цифроним. Последният има данни и с честотите на каналите.
Иначе след всеки ъпгрейд на ядрото правиш и преинсталация на модултел
6  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Info за tv тунери -: Mar 11, 2013, 16:39

Новото е че като ъпдейтнах Debian пак спря да работи

Ако е минал upgrade на ядрото/kernel, а най-вероятно това се е случило трябва наново да се прекомпилират v4l-dvb модулите
Можеш да избереш  заредиш и по-старото ядро от grub /или ако ползваш друг boot loader/.
Относно SDR - http://en.wikipedia.org/wiki/Software-defined_radio
Накратко има проект който ползва тунер с rtl2832 с помощта на който може да донгъла може да се ползва за приемане на радио друбо казано от 50-60 МХц до над 1 ГХц - включително и цифрови данни /например данни от метео спътници/.  Повече на http://sdr.osmocom.org/trac/wiki/rtl-sdr
Все пак първо виж как да си подкараш тунера за нормална работа, а после мисли за останалото!
Успех
7  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Info за tv тунери -: Mar 11, 2013, 12:05
Изглежда нормално е заредил модула. С какво се опитваш да гледаш?
Инсталирай си dvb-apps.
Понеже не си казал кой град си, ще ти дам данни за сканиране за София. Прави си файл /например bg-sofia-dvbt/ със следното съдържание:

Цитат
T 490000000 8MHz 2/3 NONE QAM64 8k 1/4 NONE
T 626000000 8MHz 2/3 NONE QAM64 8k 1/4 NONE
T 722000000 8MHz 2/3 NONE QAM64 8k 1/4 NONE
T 818000000 8MHz 2/3 NONE QAM16 8k 1/16 NONE
Тук Т означава DVB-T следва честотота в Hz. Ако се наложи промени са твоята област.
след това дай от конзола
scan bg-sofia-dvbt и виж дали ще сканира канали. Ако трябва кажи и коя област/град си за да ти кажа честотите.  Ако това ти излезе, ще ти кажа после как да провериш с mplayer или xine.
P.S. Между другото те поздравявам за донгълчето, което  е с RTL2382u чипа. Освен телевизия може да служи и за повече екстри - като се ползва за SDR /софтуерно радио/.
8  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: IP-TV -: Feb 25, 2013, 09:45
За аналогово вариантите са vlc, ffmpeg server, gstreamer, mplayer, или xawdecode. Последното е версия на xawtv, която има вградена опция за streaming. Проекта е замразен през 2007. VLC-то е достатъчно мощна алтернатива. В мрежата има и достатъчно примери за аналогово излъчване. От ffmpeg сървъра нямам наблюдения. Gstreamer също е мощен инструмент, но ми се струва малко по-сложен. Можеш да се загледаш обаче за проекта flumotion/fluendo.
Така или иначе, ще си ограничен в излъчването само на един канал на тунер карта. 
9  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Е данните са ваши? -: Dec 04, 2012, 09:32
някой знае ли дали устройствата за цифрова кабелна телевизия връщат към "централата" информация за кои канали се гледат, кога и т.н. ?
Не. Няма такова нещоа. Не че не може да се направи, ама или приемника/STB/ трябва да е вързан с интернет или пък в него трябва да има и модем за кабелен интернет. За последното трябва трасето да е изградено с възможност за обратен канал /двупосочни усилватели и филтри/, а и самите приемници на кабеларките ако има такъв модем би оскъпил продукцията. Както се знае кабеларките купуват евтини китайски пръчки за приемници. При IPTV оператора вече може да има такива технологии.
А колегата който пита как доставчика разбира какви канали са платени - нали имаш смарт карта. Просто като си платиш, оператора задава за съответния абонат със карта сериен номер едикойси има разрешени едикакви си канали. Ключовете се излъчват в пакета на дадения оператора /най-често този с най-популярните канали/ и приемника CAM-a и картата като си видят серийния номер си обновяват   новите ключове.
10  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: КАК да си направим IPTV за гледане на Софийските цифрови ефирни програми в LAN -: Nov 29, 2011, 09:26
Би трябвало директорията и поддиректориите в /dev/dvb/ да се създадат автоматично при разпознаването на dvb картата и ако се налага да зареди съответния firmware. Ако всичко е успешно трябва да се видят следните поддиректории - demux0  dvr0  frontend0  net0 в /dev/dvb/adapter0 (или съответния номер за всеки следващ).  Твоята комбинация от чипсет на тунера се поддържа в по-новте ядра 2.6.37.x нагоре. За останалите врсии е необходимо да се приложи пач към ядрото. Ако не се лъжа Opensuse 11.2 е с ядро 2.6.31.x В първия пост по темата е даден пример за това. За Опенсусе не мога да кажа да дали и как ще сработи пача към ядрото.
Може да следиш дали се зарежда модула на адаптера под конзола с
Цитат
dmesg |grep "registering adapter "
Ето какво показва на моята машина
Цитат
[   15.287329] DVB: registering adapter 0 frontend 0 (TurboSight TBS 62x0 DVBT  frontend)...
[   15.553980] DVB: registering adapter 2 frontend 0 (Afatech AF9013 DVB-T)...
[   15.906044] DVB: registering adapter 1 frontend 0 (ST STV0297 DVB-C)...
[   29.536098] DVB: registering adapter 3 frontend 0 (Philips TDA10046H DVB-T)..                                                                             .
[   32.168063] DVB: registering adapter 4 frontend 0 (Zarlink MT352 DVB-T)...
А са самото vlc адаптера се указва с  --dvb-adapter=x
11  Хардуер за Линукс / Netbooks / Re: Дайте идея- ASUS EeePC 901 4gb SSD -: Nov 26, 2011, 09:07
4G не са никак малко. Може да сложиш каквото си искаш - Fedora, Debian, Arch... Ubuntu и производни. За Ubuntu прочети https://help.ubuntu.com/community/EeePC/Installation . Може и някоя дистрибуция за нетбуци или директно за EEEPC - EEEbuntu, Easy Peasy и т.н.
Аз лично на моето EEE съм заделил 3 GB и съм инсталирал Easy Peasy  и в останалия  1 GB съм инсталирал WIN XP.
12  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: КАК да си направим IPTV за гледане на Софийските цифрови ефирни програми в LAN -: Aug 15, 2011, 09:35
Благодаря ltrifonov!
Доста интересен проект. Малко се дъни при мен на Ubuntu 11.04, но в общи линии е супер.
Между другото попаднах на друг интересен проект - getsream.a84, който се явява модификация с добавена поддръжка на декодиране на канали по системите BISS, Viaccess, Irdeto2, DRE, Conax, CryptoWorks, поддържа протокола newcamd /oscam,newcs/ и други. В момента работата по него е преустановена, като се подготвя подмяната му с проекта Astra. Повече информация
https://cesbo.com/projects/iptv/wiki/Homepage_ru
13  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: медия сървър за линукс. -: Aug 15, 2011, 09:08

как трябва да направя командния ред защото с
vlc -vvv --color --ts-es-id-pid --program=1 --dvb-adapter=0: --dvb-frequency=314000000 --dvb-srate=6875000 --dvb-modulation=64
не тръгва.

Пробвай да укажеш какъв тип е тунера, защото vlc може да не се е усетил какъв е  /особено хибриден модел като твоя/ :
vlc -vvv --color --ts-es-id-pid --program=1  dvb-c:// --dvb-adapter=0  --dvb-frequency=314000000 --dvb-srate=6875000 --dvb-modulation=64
14  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: моля помогнете да пуснем един pc dvb-t tuner ubuntu 11.04 -: May 27, 2011, 12:12
София аналоговите канали са
бТВ, бТВ комеди, Канал 1, Нова, ТВ7, ББТ и сега се гласят да пускат някаква музикална боза на ББТ. И наистина на тестовия мукс на 64 канал вървяха 6 канала, но остана само К1. А и много вероятно да спре и той, а и в момента от Европа ни се карат за цифровизацията и не се знае какво ще се случи.
15  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: моля помогнете да пуснем един pc dvb-t tuner ubuntu 11.04 -: May 27, 2011, 09:53
5 метра си е дългичко за USB. не всички устройства успяват да сработят на такова разстояние.   Може да пробваш с три метрови кабели и посредата hub Най-разумния вариант, стига да може да се пусне дълък коаксиал за антената и дори да се сложи външна такава.
Страници: [1] 2 3 ... 6