Покажи Публикации - ico_tr
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / mount -: Mar 09, 2005, 21:23
Разбира се.И командата се изпълнява след като си сложил диск.Като преди да го махнеш и да сложиш друг трябва да изпълниш umount /mnt/cdrom
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / named проблем -: Mar 06, 2005, 18:10
Ясно.
Мерси.
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / named проблем -: Mar 06, 2005, 00:13
VladSun
Отново ми помогна човече,благодаря за отзивчивоста ти.
Не ми е идвало на ум да прочета man-a на named.conf(просто щото не мислех че има).След като ограничих заявките само от вътрешната мрежа проблема се реши.
А не искам да ползвам ДНС-те на доставчика, защото искам да си пусна мой и да видя как стават нещата,иначе и така става.Това са тестови постановки които си правя при изучаването на Линукс,защото отдавна съм установил че само с четене и суха теория не става,не го ли пипнеш да го направиш - от едното влязло от другото излязло. '<img'>
Макар и проблема да е решен много интересно ми е защо се прецакваха нещата.Утре ще постна инфото от лог-а, ако някой все пак може да каже.
И другото - ако искам на машинките като ДНС да е зададен мойто сървърче на него трябва да е пусната тази услуга нали?Няма друг начин?
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / named проблем -: Mar 05, 2005, 22:25
Ами не.Но е интересно, благодаря.
5  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / named проблем -: Mar 05, 2005, 21:11
Направих си малка мрежа със Windows-ки машинки и  сървър РедХад9, чрез който комповете в нея се свързват към градския ЛАН и чрез vpn(pptp) към доставчика респективно Интернет.За DNS на машините във вътрешната мрежа дадох адреса на сървърчето.За да стане номера пуснах named.И тука доиде проблема:Когато named работи не могата да се вържа с pptp-то.Уж се прави някаква връзка но нищо не става.Сървъра на доставчика казва логин ок, но не се кънектвам.Явно нещо се обърква при назначаването на IP-то gateway-я и тн. защото като гледам лог-а точно тогава се прекъсва връзката.

Та, дали може някой да ми каже защо се получава така.И дали това е начина, не може ли да се направи без пускането на тази услуга, без да слагам на машинките във вътрешната мрежа ДНС-а на доставчика.И дали мога да пусна слушане на заявки само на картата на вътрешната мрежа,защото в момента дефакто всеки от лана може да ползва моя DNS
6  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Help iptables -: Mar 05, 2005, 15:54
neumornia^
Аз се свързвам към доставчика с VPN(pptp), но при дропване тези процеси(ppp?) си остават поне още 3-5 минути и чак след това става рекънектването.При теб не е ли така или това не ти е проблем?
С РедХад9 съм.Решил съм проблема с пингване на гетауейя.Имаш ли по добро предложение?
7  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / автоматичен reconnect на vpn -: Feb 20, 2005, 21:29
Значи дистрибуцията е РедХат9.Компа служи като сървър през които други получават нет.Затова трябва да се рекънектва автоматично.
@VladSun
Дай идея как да следя пинга(кода в скрипта които да проверява дали има пинг), тъй като не съм много на вътре с тези неща.

edit:@VladSun мисля, че се справих, но ако искаш постни как ти смяташ ,че трябва да стане.Благодаря ти за идеята.
8  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / автоматичен reconnect на vpn -: Feb 19, 2005, 00:30
Значи условието на задачката е следното:Трябва да се направи така, че  при прекъсване на връзката (дропване) да се получи автоматично рекънектване на VPN-a (pptp-то).
Преработих един скрипт за FreeBSD който да следи за ppp?.pid във /var/run и при липсата му да рекънектва.Проблема обаче е, че рекънектването се получава едва след около 4-5 минути тъй като процеса си стои там толкова време след прекъсване на връзката.
Дайте някакви идей как да се намали това време.Или може би не съм избрал правилния начин.
Всякакви идеи са добре дошли.Благодаря ви предварително.
Страници: [1]