Покажи Публикации - vektorman
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 [2] 3 4 ... 14
16  Програмиране / Общ форум / Re: Възстановяване на данни от умиращ твърд диск -: Jun 22, 2022, 01:22
Добре, като се вижда, и като цъкнеш два пъти с левия бутон на мишката върху него какво става?
17  Програмиране / Общ форум / Re: Възстановяване на данни от умиращ твърд диск -: Jun 21, 2022, 10:09
Аз така и не разбрах той пробва ли да разгледа директориите на дефектният диск с файлов мениджър през убунтуто, (след като в убунту се вижда диска) или направо го хвърлихте в "дълбокото" с gparted.
18  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: May 26, 2022, 17:08
Докато полицията е въоражена, ненаказуема и неконтролируема, всеки американец е длъжен да е въоражен, за да се защитава от нея.
Така де, ама тя полицията им е сериозно въоръжена и я гони параноята, защото и всички там - мало и голямо са въоръжени - от пуберите дето за тях света свършва когато гаджето ги остави до дъртите изперкали склерози дето също откачат от най-малкото, без да броим недиагностицираните психично болни, диагностицираните дето са си спряли хапчетата, пияните и дрогираните. Така че хич не им е лесно на тамошните ченгета - получава се порочен кръг.
На времето имаше един много хубав филм, мисля че беше с Майкъл Дъглас в главната роля, когото го съкратиха от работа, изтрещя и изтрепа маса народ - разни дето го провокираха като улични бандитчета, магазинер който се държеше арогантно с него и други дето не си ги спомням вече, но интересното във филма беше че някак си през цялото време докато гледаш филма, нещо и в главния герой и в тези дето ги застрелваше те караше да му симпатизираш. Накрая полицията естествено че го гръмна и него.
Сега проверих - филма се казваше Пропадане (Faling down) от 1993г.
19  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Руско-Украинска война от 2022 год. -: Apr 04, 2022, 16:45
В телеграм има един клип, качен на 2-ри април, който националната полиция на Украйна са си го качили, как влизат в Буча и никъде по улиците няма трупове, говорят с хората и никой не им казва за такива неща. Изглежда че не са знаели тогава когато са качвали клипа че ще противоречи на тази предстояща "новина" за убитите. Реалността често противоречи на Холивуд. Лоша реалност, засрами се!
20  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Честит Ден на независимостта на България -: Sep 23, 2021, 16:33
Честит ден на независимостта!
Руския цар е искал проливите (босфора и дарданелите), но той не се е бил във войната. Във войната са се били и са умирали руските войници. На тях им е било през оная работа за проливите. Затова на тях са им обяснили че отиват да се бият за освобождението на своите братя - Българите, поробени православни християни. И те са се били и са умирали. Не за пари и не за проливи. Ако си търсим всякакви причини да сме неблагодарни ще ги намерим, но ще сме неблагодарна рая. От раята друго не може да се очаква, камо ли да има благородството да е благодарна, защото е дребнава и скотоподобна. За да си благодарен се иска малко благородство.
21  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Neurolinux - за изкуствен интелект и управление на задачи -: Sep 02, 2021, 16:41
Интересно, че не видях някъде пълен списък със софтуера. Мен ме интересува повече deepspeech. Иначе идеята за такова дистро е страхотна.
22  Сигурност / Системна Сигурност / Re: Хакване на мобилен телефон -: Aug 05, 2021, 16:58
Цитат
Не и на самият Андроид обаче, който продължава да си те следи. Известни са случаи, в които невинни хора стават подозрителни, само защото са били наблизо, когато се е извършвало някакво  подозрение и Google понеже те следи, веднага дава данните на полицията и може и зад решетките да се озовеш, ако няма кой друг.

Там е работата че каква полза да внимаваш за приложенията, като тя самата операционна система те шпионира. Чете ти и мейлите и т.н. Преди време ходихме с един колега в Атина. Самолетните ни билети бяха изпратени с писмо като прикачени PDF файлове на неговия gmail. На летището в София преди да излетим си отворихме прогнозата за времето. На моя телефон излезе по подразбиране прогнозата за София, а на неговия за Атина.
Не искам пълно заместване на Андроида. Ясно ми е че е невъзможно. Искам заместване до степен такава, че да мога да си чета мейлите, да отварям офис файлове от писма, да има там календар, телефонен указател, да отваря сайтове, т.е. най-основните неща.

23  Сигурност / Системна Сигурност / Re: Хакване на мобилен телефон -: Aug 04, 2021, 10:18
Ако си купя PinePhone, доколко ще бъда по-защитен от подобно следене и подслушване и възможно ли е да замести изцяло настоящия ми телефон с андроид?
24  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Неадекватният Байдън -: Jul 30, 2021, 16:00
   Я скивайте какво става у САЩистан.
Под "мъдрото" ръководство на Байдън:

Калинки и роднински назначения във Вашингтон
https://e-vestnik.bg/34568/kalinki-i-rodninski-naznachenia-vav-vashington/

Президентския съветник Стив Рикети е един от най-близките Байдънови хора, беше председател на предизборната му кампания
в 2020 г. По-младият му син, Дж. Дж. Рикети, завършил университет едва миналата година, бе неотдавна назначен за специален
сътрудник в Бюрото по законодателни въпроси на Министерството на финансите. Дъщеря му Шанън Рикети още от януари
е заместник-помощник директор в службата на социалния секретар на Белия дом. Големият му син Даниъл Рикети пък е старши съветник
в службата на заместник-държавния секретар по контрол на въоръженията и международна сигурност. Държавническо семейство!

Описани са и курвенските изпълнения на президентското синче  ;D

Интересно е,и че e-vestnik е про Хамерикански сайт.



Ебахти скапаняците !
Имат наглостта на нас да дават акъл !

Аз съм сигурен че са търсили по-кадърни да назначат, но е нямало такива, затова са назначили тези. Кво да се прави като синчетата са най-способните. Пък медиите - далавера та далавера. Ей, не може да им се угоди.
25  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Филми, които ни вдъхновяват ♥ -: Jul 27, 2021, 16:43
Като стана въпрос за индийците и гравитацията - https://www.youtube.com/watch?v=qqSzDNXBPxE  ;D
26  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: ЧНГ 2021 -: Jan 04, 2021, 16:13
Честита Нова Година и от по-късно изтрезнелите!
27  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Честита Коледа! -: Dec 25, 2020, 19:39
Честита Коледа и весело посрещане на Нова година!
28  Програмиране / Общ форум / Re: Давид срещу Голиат -: Dec 25, 2020, 02:49
Честита Коледа! Разбирам че разликата в скоростта в такъв случай не се дължи на езика, а просто на добре написан код, най-вероятно също на С. Просто останалите са неоптимално написани и оттам чак такава разлика. Дори в инструмента с който се измерват размери в милиметри при останалите програми има лаг. Например дърпаш с мишката от точка до точка права линия и докато дърпаш линията, тя скокообразно догонва стрелката на мишката а не се разтегля равномерно, което пак създава усещането че компютъра се "измъчва". При Radiant все едно че дърпаш ластик - колкото и бързо да го дърпаш не изостава.
29  Програмиране / Общ форум / Re: Давид срещу Голиат -: Dec 24, 2020, 13:56
Стандартно изображенията са 512х512 пиксела https://www.gehealthcare.com/-/jssmedia/cbe584e1152c457391981cdf44fe88f6.pdf?la=en-us . При най най-новите и най-скъпи скенери https://www.siemens-healthineers.com/computed-tomography/news/mso-precision-matrix.html е избираема освен стандартната матрица, също и 768х768, 1024х1024, до 4096х1024 . Аз мисля че не съм виждал нещо повече от 512х512 досега.
30  Програмиране / Общ форум / Re: Давид срещу Голиат -: Dec 23, 2020, 11:01
Математическата теория която стои зад компютърната томография е още от 1917г и се нарича: "Реконструиране–възстановяване на структурата на двумерен обект (аксиално сечение от тримерен обект) по съвкупност от негови проекции". http://www.bsctr.bg/media/documents/presentations/Methods-for-visualization.pdf  Едва след 1970г, след достатъчното развитие на компютрите е станало възможно конструирането на първия КТ-апарат. Същата математика може да се използва не само в медицината.
Страници: 1 [2] 3 4 ... 14