Покажи Публикации - runtime
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 55
46  Трудова борса / Предлагане / Re: Някой да се интересува от сървър 1U ? -: Dec 04, 2016, 12:43
Аз пък да си кажа, че сте баси и философите да успеете да превърнете една обява за продажба на желязо във махленски спор. Явно водите доста скучен живот за да си нямате друга работа [_]3
47  Програмиране / Web development / Re: CSS не мига текста -: Nov 25, 2016, 14:14
До някоя част съм съгласен с теб. Така или инак един код може да стане прасешки без значение на какво го реализираш. Инак идеята ми беше, че след нещо, което стандарно не се подържа може да се направи и с JS. Що се касае до таймера, както казах еквивалентна е реализицията във webkit.

Аз като цяло не схващам идеята да се ползва нещо мигащо, което ако се търси фокус, то има и по-стилни методи, ама както и да е де.

Но не бива с лека ръка да се казва това не бива и онова не бива... Въпроса е как и за каква цел ще се ползва.
Хубавата, както и лошата страна в днешно време е именно изобилието :)  [_]3

Що се касае до JS, не мисля, че има алтернатива за сега. А има и доста развитие в него. От една страна е свободата да разпределиш изчеслителни ресурси при клиенти, а не да инвестираш в сървъри. Но, не само това де. Има си и добри и лоши страни :) Ето на пример в ECMAScript 6 вече имаме човешки обекти... вървят в правилната посока нещата :)
48  Програмиране / Web development / Re: CSS не мига текста -: Nov 24, 2016, 20:54
Прочети за CSS анимация и не го прави с setTimeout() нито с JS камо ли с jquery.

Цитат
https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/CSS/text-decoration-line
blink
    The text blinks (alternates between visible and invisible). Conforming user agents may simply not blink the text. This value is deprecated in favor of Animations.

а в адреса на википедията https://en.wikipedia.org/wiki/Blink_element ти е даден много хубав пример с анимация.
Цитат
blink, .blink {
  -webkit-animation: blink 1s step-end infinite;
  -moz-animation: blink 1s step-end infinite;
  -o-animation: blink 1s step-end infinite;
  animation: blink 1s step-end infinite;
}

@-webkit-keyframes blink {
  67% { opacity: 0 }
}

@-moz-keyframes blink {
  67% { opacity: 0 }
}

@-o-keyframes blink {
  67% { opacity: 0 }
}

@keyframes blink {
  67% { opacity: 0 }
}

Може ли някаква обосновка защо да не го прави по този начин? Камо ли пък с jquery, най-малкото ако го ползва?
Щото това ми се струва много нафанатизирано изказване :) В добрия ред на мисли го казвам... И според теб какво стои във webkit когато чете CSS инструкциите за мигане?
49  Програмиране / Web development / Re: CSS не мига текста -: Nov 23, 2016, 16:26
Blink не е стандартен и подръжката му зависи изцяло от браузъра. Ако искаш може да прочетеш тук как евентуално да го реализираш: https://en.wikipedia.org/wiki/Blink_element

Тук може да видиш резултат с jquery (ако го подържаш в сайта си): https://jsfiddle.net/kp98evf6/

P.S. хубавото на таймера е, че може да си нагласиш честотата на мигане :-P
50  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Firewalld концепция -: Nov 08, 2016, 16:22
Цитат
Вече започнах да си мисля, че ако искам да блокирам всичко, трябва default зона на интерфейса ми да е block или drop. След това в някоя друга зона, например work, да си активирам само source-овете и услугите, които искам да позволя. Това ли е правилният начин да се случат нещата?

Не съм се занимавал с него никога, но да. Инак трябва да опишеш всички 65535 порта :) То зависи от това какво се стремиш да направиш, но в най-общи линии е така. Така е и при iptables. Блокираш input, output, forward и после си правиш веригите какво да се разрешава.
51  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Kak да инсталирам Fedora 24 в Text more режим? Решен проблем -: Oct 28, 2016, 20:08
....тръгва си в Техт режим и завършва инсталацията на Fedora Server 23 от USB flash направена под Linux s dd
Честито. И, можеш да и се порадваш почти два месеца, защото поддръжката и изтича чак Декември 2016. Предостатъчно време за работа на сървър.

Е аз като имам сървър на Slackware 12.1? :) Много зависи какви са очакванията от него, за да има значение поддръжката. Например ако ще го играе някой файл шеринг сървър за локална мрежа - за къв дявол му са нови версии? А и винаги може да го обнови, за разлика от мен  [_]3
52  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: Повтаряща се оторизация с rsync и ssh -: Oct 26, 2016, 19:53
А ако не е създадена, то не може ли с --relative /newdir/ да си я създаде?
53  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: "Бизнес" със сървър машина и по-общо казано VPS и игрални сървъри -: Oct 08, 2016, 18:43
Вземи си един VPS хостинг за 10-15$ на месец и пробвай преди да се хвърляш в дълбокото. Например погледни тук: https://contabo.com/?show=vps
Евтинко е и аз съм доволен от тях.
Започни от малкото и после надграждай. Винаги може да минеш на 2-рия вариант, за който питаш.
54  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем при настройката на виртуалните сървъри на proftpd -: Aug 12, 2016, 09:26
1. Не е проблем да си ползваш имена
Цитат
DNS names, too, can be used with the <VirtualHost> configuration directive
2. Не съм напълно сигурен, но до колкото се сещам сървъра няма такава опция. Ще трябва да си направиш някакво къстъм решение през web да се регистрират и да ги пише във файла.
55  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: VPN ubuntu 16.04 -: Jul 29, 2016, 18:39
Проблемът ти е някъде тук: http://pptpclient.sourceforge.net/howto-diagnosis.phtml#lcp_timeout

Но, бива и да видиш PPTP Passtrough както каза колегата по-горе, въпреки, че ако е спряна тогава и уиндоуса няма да ти се връзва.
А за някои хора по-горе за НМ, който в случая няма нищо общо със ситуацията да кажа все пак, че на крива ракета космоса и виновен :)
Аз съм със 16.04 и се връзвам на VPN сървъра ми без никакви грижи през NM! Та, виж линка и симптомите в него и ги прегледай 1х1
Нормално е при една колослна промяна да има известен период на изчистване на бъгове... Както се казва трай бабо за хубост :)
56  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Излезе Slackware 14.2 -: Jul 08, 2016, 21:15
Цитат
и особено на някой отдалечени сървъри където връзката се разпада 2-3 път на всеки 5-10 мин

Тия сървъри да не са  Зимбабве? Баси локациите и провайдърите трябва да имат  [_]3 [_]3 [_]3
Това в добрия смисъл го питам, че ми се види баси стараното.
57  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Излезе Slackware 14.2 -: Jul 04, 2016, 15:12
поне в 14.1 се виждат нормално. Предполагам, че и в новата 14.2 ще е пак така. Трябва д апогледна виртуалните машини където имах инсталиран -current.

 "enp0s25", "enp-нещо-си" -- това не съм го чувал. Какви са тия дивотии?

https://www.freedesktop.org/wiki/Software/systemd/PredictableNetworkInterfaceNames/

P.S. Не е голяма сложнотия да се върнеш към старата конвенция, но не мисля, че е нещо кой знае колко наложително това :) Всъщост какво значение има?
58  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: HAProxy неволи -: Jul 02, 2016, 17:58
Цитат
Услуги не би трябвало да "падат" ей така.

Именно заради това реших да пусна лауд балансър. За съжаление нашите провайдъри са чудо :) И тъй като множество VPS ми идват скъпичко за сега си държа съври на няколко географски ширини за които плащам само ток. Та проблема някак успях да го реша (малко прасешката) но го реших. Малко клони към идеята на SuperVas, но с леки корекции  [_]3 Благодарско, темата вече може да бъде маркирана като решена, а после ще допълня как съм решил проблема, че някой може да има същите неволи.
59  Програмиране / Web development / Re: Web Тестване -: Jun 29, 2016, 21:06
Това с JS няма да стане поради няколко причини, като една от тях е cross-origin-policy.

Ако сървърите са твои и имаш шанса, може да сложиш един SQUID PROXY и да прекарваш фреймовете през проксито, а от проксито да смениш user agent-a.
Лично аз за друг работещ без проблеми вариант се не сещам :)
60  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / HAProxy неволи -: Jun 27, 2016, 22:31
Здравейте, имам следните неволи с HAProxy, някой дали ще може да удари едно рамо:

Има 3 сървъра, на които вървят по две сокет услуги и една база данни. Базите данни между тия сървъри се репликират master - master. HAProxy мониторява тия услуги и прехвърля към даден сървър, ако някой от тях отпадне. Проблема ми е в това, че тия 2 сокет сървъра и базата данни трябва да си вървят в комплект и да прехвърли всички услуги към друг сървър без значение коя от 3-те е паднала в даден момент.

Мисля си за нещо като група от услуги или тригери, но нещо не намирам такава информация по въпроса. Та как може да стане така, че дори и една услуга да е паднала на даден сървър да прехвърли към друг и всичките останали, без значение дали те са на линия във въпросния, в който е отпаднала една от тях.

Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 55