Покажи Публикации - runtime
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 55
61  Програмиране / Web development / Re: Не мога, да настроя Eclipse да работи с елементарен JavaScript проект -: Jun 26, 2016, 17:54
Харесваш ми. Виждам себе си преди години. Дори се виждам в това, как пишех php на мрежовият боб. Обаче отидох на друго ниво. Бих ти казал и ти да го направиш. Какво имам предвид? Отказах се от интегрирани среди. Харесай си текстов редактор — Вим или Емакс. Научи го. След това няма да има значение, на какъв език пишеш, стига да не е Жаба или подобен му.

Явно не си ползвал framework (да речем Laravel) и да си писал OOP в PHP. Ако трябва да отваряш всеки клас да гледаш кой за къв чеп е и какви методи има - или трябва да разполагаш с много време или не знам. Ама да нямаш дописване и преглед на това какво подаваш или ти връща даден метод - не знам.... това ми се вижда голяяяяма мъка.  [_]3 Да не говоря за фоматиране, дебъгване рефакториране и анализиране на кода. Ако ще правиш 5 страници - да и GEDIT върши работа, но за един по сериозен проект без среда за разработка си е жива мъка. Да не говоря за работа със някоя система за управление на версиите, а и не само. А универсална среда аз поне още не съм видял. Едни са добри в едно, други са си направени за съвсем друго.

Цитат
популярността му е засенчена от откровени боклуци
Това си е доста смело изказване. Въпрос на вкус е казало кучето и си облизало задника... Всеки сам за себе си решава какво да ползва и кое му е по-удобно. За това и има избор.
62  Програмиране / Web development / Re: Не мога, да настроя Eclipse да работи с елементарен JavaScript проект -: Jun 25, 2016, 18:07
Защо не ползваш NetBeans? По мое наблюдение а и от опит е по-добър от Eclips за PHP, JS, HTML разработка.
63  Програмиране / Общ форум / Re: FORTRAN -: Jun 02, 2016, 21:08
Все си мисля, че ако ще се правят изчисления GPU-то ще се справи по-добре. Ама това нито идея си имам нито съм го тествал. Някой с повече мозък в областта може да се произнесе по-компетентно. Това малко ме съмнява да има библиотеки във фортран да се ползва графичен процесор за смятане... Ама знам ли де, твърде бос съм в тая сфера.

П.С. Ааа имало бе... CUDA FORTRAN :)  [_]3

Пак се изказах неподготвен  :P
64  Програмиране / Общ форум / Re: FORTRAN -: May 30, 2016, 17:42
Само за обща култура да попитам тестове с Java за математически изчисления правили ли сте? Как е с производителността?

Не мисля, че ще има някакви драми с производителността.


Цитат
Всичко ли е Питонясало? каква е тази мода? Може да е много хубав език ама името му не е. Отврът ми е само като си помисля да си имам работа със змии и големи смоци.

Извинявай ама това ми звучи като да идеш в магазина и да си харесаш лаптоп според цвета. Не, че не съм го правил и това, ама някои неща в живота са по-силни от интуицията ти - демек жената.
Инак Python си е доста наложен език, но не и в България. :)  [_]3
65  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Инсталиране на xubuntu на таблет -: May 19, 2016, 10:27
Напълно възможно, веротно ще ти трябва CWM и зависи от таблета, заключен ли е и т.н.

Напълно невъзможно по начина по който иска да го направи от CD
1. Ще трябва да си преформатирта nand flash-a, което няма как да стане от инсталатора на линукса
2. Ще трябва да си направи нови партишъни в nand-a, което отново няма как да стане
3. Ще трябва да си копира bootloader-а в единия партишън, което също няма как да стане от инсталатора.
4. Ще трябва да си компилира кернъл имиджа и да го качи, което отново няма как да стане от инсталатора.
5. Ще трябва да си запише rootfs-a
6. За тъч-а ще има една камара настройки да прави, ако изобщо го подкара, което също не виждам как точно ще стане :)

Или инак на теория начин има, но е подобаващо сложен и категорично няма как да стане като бутне CD и стартира инсталацията. А това, което виждаш когато смушкаш кабела е като медиа девайс MTP. Партишъните  /boot  и  /system са недостъпни по този начин, а без да запишеш ядрото и буут лоудъра няма да зацепе.

И не на последно място стои въпроса каква архитектура е таблета. С какъв процесор е и т.н. Например ще трябва да слагаш съответните toolchain за да компилираш буут лоудъра, което абсолютно няма как да стане като смушкаш инсталационното CD.

За това, че краткият отговор е НЕ. Ако беше толкова лесно до сега всеки 2-ри линукс фен щеше да джитка с Ubuntu Touch :)
66  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Инсталиране на xubuntu на таблет -: May 18, 2016, 23:28
Накратко, НЕ!
П.С. По грешка гласувах са ДА :-D
67  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем с Photoshop CS6 и wine (Ubuntu 16.04) -: May 18, 2016, 17:44
1. С коя дистрибуция си?
2. С коя версия на wine си?
3. Какво вади в конзолата като го стартираш като грешка?

Като цяло погледни в съпорта на wine: https://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=25607

Има си проблеми с тази версия на фотошоп. По принцип може да пробваш със по-стара. Може да не си исталирал .NET пакета или visual c++ redistributable. С това, което си написал и снимал освен с кристална топка с друго не може да помогне човек :)  [_]3 [_]3
68  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Въпрос за Андроид у-ва: Автоматичен boot при външно захранване -: May 14, 2016, 15:30
Виж през дебъг конзолата като смушкаш кабела даши няма да ти изпише локацията на иконата
69  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Въпрос за Андроид у-ва: Автоматичен boot при външно захранване -: May 14, 2016, 14:54
Вземаш едно Olinuxino A20 и захранването го вързваш към контакта. Като му дойде захранване ще си стартира андроида. Недостатъка е, че ще трябва да си вземаш и тъч дисплей, а цената ще нарастне. Също ще има извесно време на зареждане на операционната система и няма да захапва on the fly. Друг вариант е да си разглобиш устройството, да презапоиш две жици на копчето за включване и с реле през контактната система. Софтуерно това няма как да се изпълни според мен!  [_]3 Може и с реле към захранването на устройството да прецъка към копчето за включване като му дойде захранването :)
Но всичко това е обвързано с модифициране на хардуера... за съжаление.



AAAaaa Имало софтуерен вариант за Samsung:) Презаписваш си иконата, която се показва за зареждане на телефона (в изключено положение) със къстъм скрипт, който да извика

#!/system/bin/sh
/system/bin/reboot

Но това задължително трябва да е на руут-нат телефон и ще се лишиш от самата икона. За целта трябва да редактираш /system/bin/playlpm
Но, това го гледам в XDA, но като се замисля трябва да захапе :)

Едит: Сега като гледам става на почти всякакво устройство, но пътя е различен.. За твоя ще трябва да го търсиш.
70  Хардуер за Линукс / Десктопи / Re: Лампов усилвател модул за Raspberry Pi -: May 11, 2016, 11:40
Щях да си редактирам мнението, ама ще напиша друго - в отговор на запитването в ЛС от рънтайм:
Цитат
Приятелю, както (надявам се) знаеш озвучителното тяло е механичен преобразувател на ток в механично трептение. Състои се от постоянен магнит, бобина в неговото поле и хартиена мембрана закачена за бобината.
Как  работи - когато няма ток в намотката - шпулата стои в неутрално (средно) положение. Когато пуснеш ток с посока А->Б се поражда (да кажем) ляво ориентирано магнитно поле, което взаимодейства с магнитното поле на постоянния магнит и поради едни сили, дето се учат в началното по физика, шпулата се премества в едната посока. С преместването си тя създава въздушно налягане, което си взаимодейства с тъпанчето ти и ти чуваш звук. Когато подадения ток е с обратна посока - шпулата се премества в обратна посока (създава вакуум или въздушно налягане с обратна посока). Сега да помислим - ако имаш 2 (две) еднакви озвучителни тела разположени едно до друго, захранени с един и същ сигнал, инвертиран по посока (елементарно обръщане на кабела) какво ще се получи за наблюдателя?  Едната шпула ще бъде 30% напред от мъртвата точка, а другата - 30% назад. Резултантното въздушно налягане ще бъде 0 в идеалния случай. В  реалния случай поради разликите във всички елементи ще получиш някакъв  звук който ще бъде много далеч от проектния (очакван) резултат.

Та така... Ама когато хората са профанизирани - нищо не можеш да  направиш... Кабела няма посока, но кабела е просто една преносна  среда... Но когато погледнеш голямата картина - разлика има и то  огромна.

BRADA, в тия ред на мисли като ще пишем не на лично пак ще се повторя и тук! В случая когато ти говоря за посока на кабела не визирам да oбърнеш "полюсите", а да завъриш целия кабел. Или инак казано ако едната стреана на кабела е била вързана от към тонколоните ти да завършиш кабела и да го вържеш в усилвателя. Да обърнеш кабела!  [_]3  На електроните и йоните не им пука посоката ще си променят положението в тъпия кабел!

Говоря за това:


Ама когато хората са профанизирани - четат и разбират каквото си искат.
71  Хардуер за Линукс / Десктопи / Re: Лампов усилвател модул за Raspberry Pi -: May 07, 2016, 23:07
Цитат
неграмотници като цитирания дето дрънкат наляво и надясно колко са велики

Ти си шефа, да бъде така както си казал!  [_]3 Съгласен съм, хора всякакви... едни чуват под-бре, други виждат по-добре, трети с извънземни говорят и т.н.

Цитат
When analyzing electrical circuits, the actual direction of current through a specific circuit element is usually unknown. Consequently, the reference directions of currents are often assigned arbitrarily. When the circuit is solved, a negative value for the variable means that the actual direction of current through that circuit element is opposite that of the chosen reference direction. In electronic circuits, the reference current directions are often chosen so that all currents are toward ground. This often corresponds to the actual current direction, because in many circuits the power supply voltage is positive with respect to ground.

И все пак като говорим за четене и даваме резултати: Най-големите прозиводители на кабели Belden и QED някъде бяха правили тест с рандъм сложени кабели и бяха пуснали на такива зарибени аудиофили тест... та никой не разбра кой кабел как е сложен и къде е разликата... Утре ще потърся статията :) Идеята е, че всеки си чува каквото иска да чуе. А кой е по-по-най не мисля, че има значение. Предостъпвам ти тая титла на теб!


Идинственната причина да се съглася е да ги вържеш еднакво от двете страни :) Е те там значение си има...
72  Хардуер за Линукс / Десктопи / Re: Лампов усилвател модул за Raspberry Pi -: May 07, 2016, 21:36
С тия отдавна съм спрял да се занимавам, ама все пак един от последните ми пъти беше когато един ми се пенеше как кабела имал посока и като го бил обърнал звука се променял. Е там вече ми дойде прикалено много и спрях да се занимавам... По темата - ми браво, нека има проекти, нека има и зарибявка. те все пак трябва парите да се превъртат и добре, че все пак има ентусиасти, при които да хорят, а не само в алчни корпорации  [_]3 Цената обаче ми се види привидно височка, поне на по мое виждане де.
73  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: Дсплей мига при въвеждане в конзолата -: May 02, 2016, 15:15
Драйвера отпада... остава ядро или нещо в графичната :)


Проблема се оказа в ядрото.. С 4.5.2 няма проблем  [_]3
74  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: Дсплей мига при въвеждане в конзолата -: May 02, 2016, 01:49
Редактирай си lsb-release и задай wily  [_]3

То това си е от край време при интел инсталатора... вървят една версия назад  >:D
75  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: Дсплей мига при въвеждане в конзолата -: May 02, 2016, 00:49
Интересен бъг ;D

Това което забелязах в гном, че ако курсорът ми е върху терминала ичезва за да не пречи, предполагам нещо става когато Юнити се опитва да го крие.
Нямам в момента друга машина иначе бих сложил чист декстоп да видя дали се получава същия бъг.

Освен да пробваш и друг емулатор?

Edit: Аз пиша ама не гледам, че моя драйвър е i915.  Това 1.4.0 от къде го взе?

https://01.org/linuxgraphics/blogs/anushasr/2016/released-intelr-graphics-installer-1.4.0-linux

Всъщност това е версията на инсталатора ама все тя де... :)
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 55