Хе-хе
Mirror Polished Pan 2.0 l, Ø 24cm
така ли му викат вече
от към добрата му страна... поне е съвместим с едновремешните и може да го носите на калайджията (огледало праим, джам праим ...секакви - и дървени лъжици също)
П.П. А дано ма надали .. по-скоро са намерили начин да го 'калайдисат' по нов начин, супер тънко (и в прекия и в преносния смисъл) - китайска технология, нано теххнология вероятно вредна колкото си искаш.. поне колкото шествалентния хром (тоя белия прах извътре по новите компютри /най-вече кутиите и железариите/ заради който вече ги отварям с ръкавици)
https://sites.google.com/site/laboratoriacentral/za-nas/obsi-fizikohimicni-pokazateli/hromХромът и съединенията му попадат в организма чрез дихателния път,
през кожата и през храносмилателната система. В организма той преминава от шествалентен в тривалентен, натрупва се в черен дроб, бъбреци, костен мозък и някои ендокринни желзи. Излъчва се през лигавицата на дебелото черво, бъбреците и кърмата. ... Хромът и съединенията му имат
канцерогенен ефект.
https://www.thoughtco.com/what-is-chromium-6-1204047и всеки който е барал кутията с голи ръце (и е обрал тоя белия прах по нея като е още нова) е бил изложен
..и последно понеже някой спомена за веро-то и там... знаят ама си траят, навремето си спомням развяваха случай дето бабата отровила дядото с веро и после ги съдила и те там вече пред съдията няма мърдане извадили всичките си научни изследвания и се (ги) оправдали с мотив - 1) бабата не слагала препоръчваната доза ами много повече (те за'тва сега вече пишат сан докуз чинии само с една капка, а си сложил 2 и.. не можеш ги осъди вече - прецедент, а то 1 капка за нищо не става, остава по гъбите само) и 2) тя преди всяко едене заливала съдинките с няколко кубика (вместо с 1 капка или колкото там пише), после не ги изплаквала добре и най-важното не ги чакала да изсъхнат а в научните им изследвания пишело, че докато не изсъхне било канцерогенна ама тоава си се знаело, а при сушенето бая канцероген се изпарявал та вече било в допустимите (им) норми... та оттогава всеки път като съм на заведение и пия сокче и като ми лъхне на веро и повече там не стъпям - колкото и да ми разправят познатите после - ама тук поне ги мият , въж как само лъхат на веро (ще кажеш че повечето не ги мият) проблемът е че не ги чакат да изсъхнат после, а и прекаляват с верото (понякога си мисля че е само трик, като старшината в казармата, слагаше всичко на прах и само 1-2 яйца с черупките,, нека си мислят че е с истински яйца па нека ме псуват после), чунким е толкоз трудно и скъпа с една пароструйка... опа то в тоя бизнес май се викаха автоклав-и ..поправете ме ако греша