Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 70   Надолу

Автор Тема: Съществува ли наистина Тайно световно правителство?  (Прочетена 142479 пъти)

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6152
    • Профил
от поредицата Галактика има много хубави книги. Тая също ще я прочета.
Хубава е. Няколко части са.
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

spec1a

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3852
    • Профил
От къде тръгнахме, и докъде я докарахме, Лао Дзъ и Буда
Между другото и тоя е  от нашите, Буда де, стар български прякор, даже още се ползва и пак по високите етажи на властта... също както и навремето.

За повече подробности (и интересни коментари)

http://andorey.blog.bg/history/2016/03/08/trako-skitskite-koreni-na-buda.1435746
http://andorey.blogspot.com/2018/05/blog-post.html

То за никого не е тайна, че всички езици произлизат от Санскрит. В началото на века са забелязали, че много думи в Латинския имат подобни корени в санскрит.

Има още един пример. Всички са чували за чакра, чакри. На санскрит означавало колело - нещо кръгло, което се върти. На Български имаме думичата Чакрък. Едно време така са наричали един инструмен за предене - едно голямо колело с ръчка на което се намотава преждата. Може да се види по етнографските музеи. Също Чакрък са наричали колелото на кладенците.

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A7%D0%B5%D0%BA%D1%80%D1%8A%D0%BA

   По-точно е да се каже,че индоевропейските езици (по групи:
славянски,германски и романски(латински)) и санскрит имат общ
произход: пра-индоевропейски език (говорен в Индия преди няколко
хилядолетия).
   Кой знае защо,когато написах нещо подобно преди няколко години,
ми изтриха мнението (и още на няколко след мен) ...
 
   За варварщината на религиите (особено на еврейските) пиша от години,
радвам се,че все повече хора схващат за какво иде реч.
Активен

remotexx

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3211
    • Профил
Ех, пак ме пое работата и изпуснах най-интересното, но ..по ред на номерата

1. Тая т.нар. библия върху която са се клели френските крале е т.нар. Реймско Евнагелие (ако не ме лъже паметта) и  им я е занесла внучката на цар Симеон Велики княгиня Ана (правилната БГ титла е Княз и под него велможи, цар е дошло по-късно като съкращение от цезар след като византийците коронясали един БГ владетел за управител на сите българи и ромеи т.е. византийци, ама след година-две размислили, но понеже го прецакали т.е. не провели демократични избори и не си поискали културно титлата обратно та излезли с номера че папата го бил коронясал с папската тиара а не е цезарската корона та титлата му била невалидна, а той по нашенски пък си я запазил - титлата /те короната само те коронясват с нея и после си я прибират така или иначе/, та така се родила титлата цезар, ц-ар /по подобие нд д-р/, цар и историята за втория Рим, демек не сме поискали не сме станали, край на лирическото отклонение)

По случайност показвах наскоро на децата си най-старите азбуки - Шумерски клинопис I и II вариант и глаголица и кирилица и те останаха изненадани колко си приличат - Я аз тая буквичка я знам и другата също, почават да се интересуват от чужди езици вече (понеже българския им е втори/чужд език), та извадих да им покажа знаменитото Реймско евангелие и още един документ с подписа на княгиня Ана на френски - реина или ръина, както е и в подписа и ..и им (по)казвам, А това там горе вляво трите кръстчета са подписите на френския крал и синовете му.. и те направиха очи като палачинки
мда.. и това през ..около 1065 г. френските крале не могат да пишат, за жените да не говорим въобще (не само за право на глас ами това образование, четене, писане, смятане), а една българка ги удря в земята при това жена (уточнявам само, че макр и внучка на цар Симеон велики тя си е била Украинска княгиня, преди да стане френска, а и колко монарси навремето са можели да имат книга половината на глаголица, другата на кирилица, това чудо е била възможно само в БГ навремето, понеже е била писана по времето на писмената /поредната/ реформа). А легендата още гласи и че ги (по)научила   и на обноски, да ползват прибори за хранене, да се къпят по-често и т.п.
Реймско евангелие

Анна Ярославна а.к.а Анна Киевска

и подписа й - Anne de Kiev Reine de France на кирилица женицата го съкратила до Ръина Ана
https://mikle1.livejournal.com/1328046.html
«В какую варварскую страну ты меня послал; здесь жилища мрачны, церкви безобразны и нравы ужасны». Ее четкие, ясные, написанные знакомым «уставом» буквы стоят рядом с крестами неграмотных королевских чиновников, придворных и самого короля — Генриха I.
https://www.youtube.com/watch?v=7HG2IZAz82c

и в оригинал
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/00/DiplomaPhilip_I_AbbeyStCrepin.png

митове и легенди, ма още ги ручат жабетата де - поне то това не е можала да ги откаже
http://ruspravda.info/Kak-russkaya-koroleva-Frantsii-Anna-YAroslavna-frantsuzov-mitsya-nauchila-2222.html

Хубавица, пу-пу да не и й уроки
https://replyua.net/blog/66301-bloger-kievskaya-knyaginya-anna-yaroslavna-byla-obuchena-gramote-i-knigam-buduchi-zhenschinoy-togda-kak-dazhe-ee-muzh-korol-byl-negramoten.html

2. по въпросите на образованието, не мисля че бих го изразил по-добре от тая булка - ще ме прощаваш Зевсе ама...
Страшен е слабият шум

3. по въпросите за азбуките да добавя нещо - понеже пак децата се заинтересуваха защо кирилицата е от Климент Охридски и екип а е кръстена на Кирил и Методи, той къде е сега и с тигнахме до тази снимка където един известен папа се моли на гроба му
https://lira.bg/archives/287
Папа Йоан-Павел II на гроба на св. Кирил в базиликата „Св. Климент“ в Рим.
и те сега ме питат, е как той католик, ние католици ли сме? - Не, - Е тогава що не се моли на гроба на тоя дето е измислил католишките букви... и така - трябваше да им обяснявам че и на тях да им... така де ние сме им дали буквичките (гърците вече открито признават /е само някой де - дето им стиска/, че Орфей им е донеъл буквичките)
та им обясних набързо че може би само у  БГ има ткова чудо (или поне и БГ-то са най много /на калпак/) светии ама на две религии едновременно /католишка и източноправославна/ и то за едно и също нещо (а не като княз Светослав, дето обиколил всичките религии, накрая даже и му резнали оная работа, и го направили светец, ама само едните) та ние българите имаме св.св. Кирил и Методий, още св. Тривелий който бил спасил (хубавата) католишка Европа от арабите е всъщност цар Тервел ..и те така - почва да се интересува младежта... има надежда

П.П. и тоя общия прото- език е дошъл от балканите, и свастиките също, предполагам и китайския календар със 12 г. цикъл (разните му там животни) и голям 60 годишен, само не разбрали най-големия 120 г. цикъл та го шкартирали та сега не им минават номера че имали най-стария и най-точен календар (ако бяха го окрали целия вкл. 120 г. цикъл.. можеше и да им мине номера, но едва след като дочупят всикчо остнало от най-първия имератор обединил всички и създал Китай, щото и той май бил от наште, с големи и кръгли очи, та... не ще да са били само Диноис/Сабаздий, Александър ами през хилядолетията и други са поемали тежкия кръст да цивилизоват далечния изток)
ЕТО КОЛКО Е ЛЕСНО ДА СЕ РАЗБЕРЕ ИСТИНАТА ЗА ПРОИЗХОДА НИ - ДНК майна :-)
http://sparotok.blogspot.com/2018/12/blog-post_9.html

П.П.П. Легендата гласи че Хитлер си харесал неправилната свастика, според зависи накъде е завъртяна, неговата била на карък,  а за на късмет трябвало да е на обратно - както може и да се види на линка по-горе от шевиците по народните носии (за късмет)

КОЙ ВЪВЕДЕ ЗАБЛУДАТА, ЧЕ СТАРИТЕ БЪЛГАРИ СА ИМАЛИ ТИТЛА ХАН?
http://sparotok.blogspot.com/2018/11/blog-post_25.html

и анонимен коментатор цитира книга на няколко хиляди г. където наште ехеее (рашките тоже) още преди 2 хил. г. са го превели княз - князе и велможи са титлите, и как 681 г. е станала титлата хан никой не обяснява - защото не се  е променала, значи преди има-няма 2000 г. княз след 681 пак княз (Княз от бога - канас юбиги Омуртаг е изчукано на колоната) - никакви ханове не е имало май тъдява

Анонимен26 ноември 2018 г., 7:50 ч.
А в по-старите книги титлата е княз и под него велможи, напр. цитат от най-старата, а според някой най-дебелата книга (за времето си)

Една случка от земния живот на Учителя, разказана в Евангелието на Марко!

“42. А Иисус, като ги повика, рече им: знаете, че ония, които се смятат за князе на народите, господаруват над тях, и велможите им властвуват върху тях.
43. Но между вас няма да бъде тъй: който иска между вас да бъде големец, нека ви бъде слуга;
44. и който иска между вас да бъде пръв, нека бъде на всички роб.
45. Защото и Син Човеческий не дойде, за да Му служат, но да послужи и даде душата Си откуп за мнозина.”


нали ако го беше превел.. да кажем цар Борис I след покръстването трябаше да е царе или поне ханове, ама не князе и велможи, излиза, че - ако вярваме на синодалните старци (ДС-арските по-скоро) българите не са превеждали правилно на роден език и не са знаели български как мое да не го преведат - ханове на народите и ичургубоилите им  >:D

и последно да уточня за несведущите едва при цар Борис I християнството става държавна религия, но си го има отдавна. Българската църква си е автокефална. Първият христянин в Европа  т.е. първият покръстен е българката Лидия от Филибето, отново забележете жена, в ония патриархални времена, отново възможно само в България, щото инак щеше да има я тате, я бате, я мъж който да не я даде /на правата т.е. новата т.е. християнската вяра/ или барем ако ще я дава първо да се покръсти той като по-старши, ама тогава нямаше да пишат и въобще да спомянават тая Лидия ами само баща й (първият си е първи). А и съм чувал че от оная картина там с 13 те човека и тайната им вечеря поне трима са дошли по(край) нашето черноморие да просвещават (и покръстват) и те така... демокрация майна ( а другите едвам след 2000 г. разбрали, че... жените ставали и за други работи - да четат ипишат, че и да гласуват)

Конституция на Българското княжество (не е царство нито е ханство нито па хаганат)
Приета на 16.04.1879 г.
Глава ХII
ЗА ГРАЖДАНЕТЕ НА БЪЛГАРСКОТО КНЯЖЕСТВО
Делъ I
Общи правила
...
61. Никой въ Българското Княжество не може ни да купува, нито да продава человечески същества. Всекой робъ отъ какъвто полъ, вера и народность да бъде, свободенъ става, щомъ стъпи на Българска территория.

още преди другите вържави да са отхвърлили робството
« Последна редакция: Dec 15, 2018, 02:25 от remotexx »
Активен

remotexx

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3211
    • Профил
от поредицата Галактика има много хубави книги. Тая също ще я прочета.
Хеле ми припомни и аз съм си харесал некой поредици напр.
За манталитета на мангалитета, Съчинения, том III
и др. от  д-р Филипов
А! И едни делници (или май бяха дневници)

и правилно се е усетил човекът:

P.S. Усещам, че ще стане като предишния път, ще наближат празниците и вие ще се сетите, че не сте купили подаръци за всички. И ще пишете: „Докторе, прати спешно…“ И докторът, вместо да си пие ракията, ще седи и ще пише автографи. Защото, няма какво да се убеждаваме, то е проверено във времето, трудно ще намерите по-добър подарък от книга шеста на „Из делниците на един луд“.
https://offnews.bg/nashite-avtori/iz-delnitcite-na-edin-lud-3-7-dekemvri-693574.html
Активен

spec1a

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3852
    • Профил
   Дистанционното,хубаво ги къдриш,ама нищо не написа за
зверствата,извършени по заповед на Борис-Михаил,избити са цели
родове,включително малки деца !
Активен

lunarvalley

  • Гост
Активен

remotexx

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3211
    • Профил
Активен

spec1a

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3852
    • Профил
   Не мога да разбера каква е целта на coрoсоидните бръщолевения,
цитирани от дистанционното.
   Държа да подчертая,че съм против насилието,за разлика от някои
пишещи тук ...
Активен

remotexx

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3211
    • Профил
   Не мога да разбера каква е целта на coрoсоидните бръщолевения,
цитирани от дистанционното.
   Държа да подчертая,че съм против насилието,за разлика от някои
пишещи тук ...

 Хумор, сатира и забава > Живота, вселената и някакви други глупости
Активен

spec1a

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3852
    • Профил
   Само за момент си представете,че модератор беше станал cybercop.
   Там разни реактивни,дистанционни (да не говорим за кашици), нямаше
да могат да припарят тук  ;D
Активен

ray

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 1447
    • Профил
Голяма благодарност на @remotexx за прекрасното, подробно и фактологическо изложение за Реймското евангелие.

И само за да довърша темата за писмеността и ролята й в изграждането на мирогледите на народите:
https://lubomir.name/articles/chinese-words/ (не успях да открия версия на български, писано е от българин).

Много добро, според мен поне разглеждане на влиянието на писмеността върху мирогледа и цялостното светоусещане на различните народи (Изток - Запад и др.)

Поздрави !
Активен

jet

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3472
  • Distribution: debian
  • Window Manager: kde
    • Профил
   Само за момент си представете,че модератор беше станал cybercop.
   Там разни реактивни,дистанционни (да не говорим за кашици), нямаше
да могат да припарят тук  ;D
И тогава спецовете (неясно по какво) ще си водят монолози и възхваляват светлото комунистическо бъдеще.
Активен

..⢀⣴⠾⠻⢶⣦⠀
  ⣾⠁⢠⠒⠀⣿⡁
  ⢿⡄⠘⠷⠚⠋
  ⠈⠳⣄⠀⠀⠀⠀  Debian, the universal operating system.

GermanecaBG

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 64
  • Distribution: openSUSE Tumbleweed
  • Window Manager: KDE
    • Профил
Още по-голяма благодарност на remo и ray  [_]3 [_]3 [_]3
############
Трябва да се чете и анализира с мисъл, а не защото разни "авторитети" казали това и онова.
Веднага давам за пример : Как е по-правилно да се нарича "Кирилица" или Българска азбука. Говоря за тази, на която пишем в момента. Какво казват по въпроса "авторитетите" и какво изследователите не робуващи на догми.
« Последна редакция: Dec 16, 2018, 11:48 от GermanecaBG »
Активен

Равноправие по възможности и йерархия по резултати.

spec1a

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3852
    • Профил
   Само за момент си представете,че модератор беше станал cybercop.
   Там разни реактивни,дистанционни (да не говорим за кашици), нямаше
да могат да припарят тук  ;D
И тогава спецовете (неясно по какво) ще си водят монолози и възхваляват светлото комунистическо бъдеще.

   Аз не си спомням да съм възхвалявал "светлото комунистическо бъдеще".
Просто посочих много неудобни факти,които ти така и не успя да опровергаеш...
« Последна редакция: Dec 16, 2018, 13:06 от spec1a »
Активен

spec1a

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3852
    • Профил
   Гледам тук са се навъдили много философи,лингвисти и т.н.
   Ето малко материал за размисъл:
Всъщност и латиницата,и кирилицата се базират на гръцката азбука.
Според дебелите книги,  гръцката азбука се базира на финикийската.
Според независими учени обаче,не е финикийската ...
А една друга: алеф,бет,гимел,далет и т.н.
Влиянието на символите е по-голямо,отколкото си мислите,това между
другото го е твърдял и самият Умберто Еко.
   Така че,сещайте се за влиянието на една конкретна етническа група ...

Активен
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 70   Нагоре
« назад напред »