Покажи Публикации - Acho
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 351 352 [353] 354 355
5281  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем с звука -: Dec 13, 2009, 19:46
Здравейте колеги. Интересно, кой ли ги е разбутал джъмперите на това дъно ? А то при теб, май направо са липсвали джъмперите, доколкото разбирам. Сигурно в старата кутия, където е било това дъно, е работило в друг режим. Хубаво, че си се сетил за това да провериш. Много рядко там ще ги бута някой и ще променя конфигурацията на каналите.

Поздрав.
5282  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Не зарежда...грешка?!? -: Dec 11, 2009, 20:05
Здравей keen. ОК е системата ти, ама докога ? Дало е НЯКОЛКО ДЕСЕТКИ грешки, това си е сериозна работа. Да не ти се загубят данни после, в процеса на работа ? Ако е дисков проблем, не е добре това. А НОВА инсталация ли ти е Убунту-то ?

Поздрави.
5283  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Мобилен интернет и линукс -: Dec 11, 2009, 17:36
Нищо де, те да не само GLOBUL доставчици ? Ако не е от тях, от другаде ще си имаш нет.

Поздрави.
5284  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Как да добавя още ип адреси към Дебиан -: Dec 08, 2009, 20:59
Ясно. Ако искаш, погледни линка по-долу, старичък е, но може да ти помогне малко, има насоките а и ще разбереш идеята.

http://www.linux-bg.org/cgi-bin/y/index.pl?page=forum&msg=8441

Успехи.
5285  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Как да добавя още ип адреси към Дебиан -: Dec 08, 2009, 20:46
Здравей ntac. На кое казваш "ОЩЕ IP АДРЕСИ" ? Какво влагаш в това, или пък какво искаш да постигнеш ? И за кой интерфейс искаш да ги добавяш ? Дай повече инфо.

Поздрави.
5286  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Мобилен интернет и линукс -: Dec 06, 2009, 20:10
Написала си ти и то най-грамотно, ама кой да чете ?
 
Хахахаххахахаххах
5287  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Subdomains с различни IP-та -: Dec 04, 2009, 12:09
Ntrance, идеално те разбирам. И си много-много прав. Напълно съм съгласен с теб. Но това ние не можем да го контролираме. Така го е сетнал съответния админ. С такъв интервал, какъвто е решил, макар да си има препоръчани стойности (RFC1035, 1535, 1912, 2606). Колкото - толкова. Исках да кажа, че аз съм си свършил работата. А пък, че някой ще си ъпдейтне DNS-а след сума ти и часове, и неговите клиенти няма да ме ресолват дотогава, си е негово решение. А и след 24 часа да е, пак ще тръгне. Нали ме разбираш колега ? Не е това важното, след колко точно часа. Не съм искал да заблудя toti84, че точно на 6-тия час ще се ресолва ОТВСЯКЪДЕ.

Поздрави отново.
5288  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Subdomains с различни IP-та -: Dec 04, 2009, 11:50
Аз ползвам моя си BIND, него съм регистрирал и той директо отговаря за моя домейн. И каквото едитна в конфига или по зоновите файлове, и ребоотна демона, след 6 часа се е ъпдейтнало навсякъде (естествено и по SLAVE DNS-ите ми). Т.е. аз си го управлявам, на моята машина е. Не ползвам DNS-и на доставчик или там, където съм си регистрирал домейна.

Поздрави.
5289  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Subdomains с различни IP-та -: Dec 04, 2009, 08:04
Toti84, здравей. Оправи ли се с DNS-а ? Ако не си, пиши ми ЛС, и ще се опитам да ти помогна, за да редактираме правилно зоновия файл за твоя домейн. Ако съм ти разбрал правилно въпроса, то аз имам именно такива ситуации в моите домейни и BIND-а ми, ги управлява без проблем, желязно. Ако наистина е това, нищо сложно не е, за нула време ще се сетнат sub-домейните ти, и след няколко часа ще се ресолват отвсякъде.

Поздрави и успехи.
5290  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: Произволни забивания на машината -: Dec 03, 2009, 17:32
Здравей alex95. Като те чета и на мен ми намирисва на нещо хардуерно. Наистина е хубаво да се тества с добро захранване. Че то захранването като ти е КОФТИ, как ще работят другите компоненти нормално ? Аз съм имал не добри спомени с тия ZIDA (tomato series) дъна. И те не бяха много стока, особено пък както твоето е старо вече. Ама бяха евтини и бая се продаваха навремето. Но имаше грижи с тях, макар и новички тогава. Дано да му намериш болката, и да не те нерви. На мен ми се е случвало в системните логове да пише, че има OVERHEATED елемент. Не помня кой точно елемент беше, но даваше грешки и Linux-а умираше. И само RESET-а  го подкарваше отново. Докато не смених дъното и рахатясах.

Поздрави и успех.
5291  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: centos 5 skype -: Nov 28, 2009, 18:11
Здравей Visure. Ами c2h5oh ти каза да опиташ със статично компилираната версия, изпитана и работеща (даже и директен линк ти написа човека). Ти това пробва ли го ? Ако не си, давай, изтегли го и тествай.

Поздрави и успехи от мен.
5292  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Squid помощ -: Nov 26, 2009, 17:20
Здравей отново. Ами на 80-ти порт на външното IP (където е рутера) трябва да ти се вижда WEB-а ? Ти нали него си форворд-нал правилно към 80-ти на вътрешната машина (с HTTP сървъра) ? Ако ти работи порт-форвординга, трябва да го достъпваш оттам директно. Или пък аз не те разбирам добре приятелю, каква е точно ситуацията, и защо държиш само през PROXY-то да се вижда сайта. Но ако всичко е сетнато както трябва, сайта трябва да се ВИЖДА отвън на 80-ти порт без проблем. И исках да те питам, защо точно 123 порт избра за SQUID-а ? На него има услуга присвоена (Network Time Protocol, RFC2030). Не че е кой знае какво, ама по-добре на някой по-висок порт (>1024) да СЛУША SQUID-а.
5293  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Squid помощ -: Nov 26, 2009, 15:56
Здравей delpx. Доколкото разбрах от обяснението ти, не можеш да си браузваш WEB-а (през проксито), който е на същата машина със SQUID-а. Ако е така, за какво ти е да минава локалния WEB сървър през проксито ? Ами те са си локални и двете, на един и същи хард диск са си. И едното и другото ще са ти еднакво бързи. Никакво ускорение или пък намаляваме на трафика няма да постигнеш (нали това са главните цели на CACHE сървъра). Достъпвай си го директно този твой сайт. Защо ще се мъчиш през SQUID-а ? За мен няма логика това. А и не си казал откъде го браузваш (от интернета през РУТЕР-а или от локалната ти мрежа).

Поздрави и успех.
5294  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: едната ланкарта на рутера май забива -: Nov 26, 2009, 11:13
Здрасти отново. Ама тя твойта много сложна стана. И най-вероятно ще излезе софтуерен проблема, а не в картата, както го мислех аз. А за MAC адреса няма какво да ги мислиш доставчиците, звъниш им и това е. Какво толкова, сменям си интерфейса, да не е нещо незаконно ? За секунда ще ти сетнат новия. А за SLAX-а, нямам сериозни наблюдения, тествал съм го малко само от CD-то и не съм си играл много. Нямам това време. Аз ползвам за сървърите си само Slackware. С него почнах навремето (ver. 4.0) и така се запалих по Linux. И то без X-а, без графика, само конзолно, нали е сървър, конзолата е супер, и то на стари КОЧИНИ (от сорта на 150-400 MHz CPU, 32-128 MB RAM, 1.2-10 GB HDD). Даже съм се учудвал колко демони може да НОСИ тая старата КОЧИНА. Хахаххахаххаххаааа, ама е Linux, какво друго да се очаква ? Също и MikroTik машини правя, и там е желязно всичко, като най-много се кефя на SHAPER-а им. Направили са го хората. Ограничава до байт всичко, както си го сетнал (и Down и Upload-а).

Пак поздрави и успех от мен.
5295  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: едната ланкарта на рутера май забива -: Nov 24, 2009, 17:25
Здравей Пламене. Не си ме разбрал правилно. Аз не ги ПЛЮЯ, напротив, много ползвам Realtek карти. И с Linux и с Windows OS. Просто имах такава партида с некачествени LAN карти (които бяха дефектни явно). От тази партида се оплаквах аз, че бяха кофти. А иначе са си железни, и ги предпочитам винаги.

Поздрави.

П.С. По моите мрежи сигурно са над 90% Realtek картите.
Страници: 1 ... 351 352 [353] 354 355