Покажи Публикации - gotha
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 36 37 [38]
556  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Superkaramba problem -: Aug 01, 2006, 14:04
Влизаш в конзолата, ставаш root и инсталираш от там (rpm -Uvh пакет.rpm). Каква е разликата ? Не знам за 10.1, но при 10.0 когато инсталирам през Yast съобщенията за грешка са от типа ERROR !!!, което не е особенно полезно - през конзолата ти дава по-подробна информация за неразрешени зависимости и т.н.  Пробвай през конзолата след това пак дай paste тук.
557  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Bittorrent 4.20.4 -: Jul 30, 2006, 21:57
Освен да го махнеш и пак да го сложиш не виждам по-лесен начин да оправиш проблема. А защо не си го инсталирал с apt-get? Няма го в хранилищата ли ? (въпросите ми не са риторични в случай, че някой ги сметне за заяждане)
Аз лично бих ти препоръчал Azureus.
558  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Трябва ли БНТ да уволни футболните си коментатори -: Jul 28, 2006, 16:57
Един коментатор (няма да му казвам името за да не му се разнася славата извън Русе) на мач на Дунав (Русе) обърка цвета на екипите на отбор, чийто мачове гледа от 30 години "... в ляво на вашите екрани ще играят играчите на Дунав със светлосини екипи на тъмночерни райета ... " . Какъв е тоя тъмночерен цвят чак не мога да си го представя. Бях в кабинката на коментаторите и "събеседникът" му леко се смути и го изгледа странно. Първият, без въобще да му обръща внимание, продължи да изрежда имената на играчите, след което съвсем спокойно се обляга назад и изцепва в ефир - "Какво хубаво временце !".


Коментатор ли е - отпиши го !



559  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Mozilla flash player -: Jul 27, 2006, 15:36
По принцип във firefox флаш плеъра си се слагаше сам. При теб проблема може би е, че имаш 64-битово PC. Имах същия проблем и доста време си блъсках главата. Колкото и да е странно няма флаш плеър за 64-битови. Ако случая наистина е такъв (защото в момента гадая) трябва да си сложиш 32-битов Firefox и тогава флаш плеър.
 Ако не е в това проблема, може да опиташ да си изтеглиш плеъра и да си го инсталираш ръчно.

Успех!
560  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Mp4 и bmp,xmms -: Jul 26, 2006, 17:40
Цитат (triplek @ Юли 25 2006,11:24)

Колкото до СуСЕ-то смятам че е сериозна дистрибуция. Всичко е въпрос на познания. Върши ми работа. Може би малко тежи на машинката ми, но проблема не е в сусето.
Все пак мисля че в 5-те цд-та има всичко за един персонален компютър,че и малко повече. С малки изключения разбира се.

Това че аз не мога да се оправя с мп4-ките смятам че не ми е виновно сусето.

Съгласен съм на 1000%.

Не мисля, че конвертирането от мр4 към мр3 е добра идея. Най-добре си го рипни на ново в някакъв по-нормален формат - ogg vorbis примерно  '<img'>
561  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Странно забиване на Линукс -: Jul 25, 2006, 16:52
Аз не че разбирам много, но виж какво бих направил. Първо тествай харда - аз лично съм имал най-много проблеми със скапани сектори и разни такива. Второто нещо е стандатното преинсталиране. Напоследък машината ми започна да забива доста често заради горещината, така че не бих я пропускал като фактор. Моята БОЗА се размаза вече от постоянно рестартиране, а пък AmaroK вече не иска да пуска по повече от една песен  '<img'> .
За дистрибуцията, която си избрал нищо не мога да ти кажа, помня само, че някъде из сайта бяха писали за нея.
Нека оставя по-компетентните да си кажат мнението.



562  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Autio play to 2 sound devices -: Jul 25, 2006, 11:42
Купи си от най-близкото пазарче нещо като сплитер за аудио. Не го знам как точно се казва. Ръгаш едната част в едната sound card и от другата страна излизат две "дупчици" - в едната "ръгаш" уредбата, в другата слушалките. Струва не повече от левче и ти спестява едната sound card.

Гениалните неща са прости.
Успех !
563  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / проблем с lifecd-то на соларис belenix? -: Jul 24, 2006, 17:21
За съветите добре - подкрепям ги, но не одобрявам начина по който са поднесени. Не ми казвай че ти си се родил научен !!
564  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Програма за изучаване на английски -: Jul 24, 2006, 16:20
/off Един приятел беше написал такава за олимпиада по информатика, обаче е за деца от 7 до 9 години  '<img'>  '<img'>  '<img'>  '<img'>  '<img'>
/off

В google който търси намира.
565  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Ubuntu 6.06 -: Jul 22, 2006, 16:11
Грешката е моя - не съм те разбрал правилно. Все пак, когато натисна ctrl+alt+backspace за около 2-3 секунди ме пуска в команден ред. След което се връща обратно в граф среда. Отново ctrl+alt+backspace - отново същото. Следователно нищо не мога да напиша там, пробвах на натисна ctrl+alt+F1 в някакъв отчаян опит да направя нещо, но нищо не стана.



566  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / как да инсталирам ........ -: Jul 22, 2006, 15:53
Ако ще компилираш :
Слагаш си build-essential
sudo apt-get install build-essential
и след това стандартните
./configure
make
make install

Ако ще използваш apt-get
sudo apt-get install licq
Проблема в този случай е, че licq  го няма в хранилищата, решението е влезеш в сайта и там евентуално ще пише, кое хранилище да добавиш. Ако не - използваш някой друг вариант.

Ако ще инсталираш .deb пакет от хард диска:
sudo dpkg -i licq.deb
Тук обаче изниква проблема, че може да имаш непокрити зависимости.

И последния - да инсталираш .rpm пакет.
Това е само в случай, че можеш да намериш програмата само в такъв вид.
Инсталираш alien.
sudo apt-get install alien
И след това:
sudo alien -i licq.rpm
Тук също важи проблема със зависимостите.

Още един съвет - използвай gaim или kopete - доста по-добри са от licq.

Както каза "aaaaaa" в Убунту (поне по default) няма kate, така, че използвай gedit (аз лично се кефя на nano).

Да редактираш направо конфигурационния файл с хранилицата не винаги е добро решение. По-добре влез в официалния сайт на Убунту и там е описано как става номера през Synaptic.

Е т`ва е то от мен. Ако не друго поне се постарах да бъда изчерпателен.
567  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Kak: uninstall на ubuntu 5.2 -: Jul 22, 2006, 15:37
Ами и тях ги форматираш и изтриваш  '<img'>
568  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Ubuntu 6.06 -: Jul 22, 2006, 15:35
Не искам да прозвучи грубо, но не съм чувал някой да променя конфигурационни файлове на CD, ако не е била такава идеята ти моля те разясни какво си имал в предвид. Аз стартирам от Live CD и на харда имам ubuntu 5.10, идеята е че трябва да подкарам live cd-то защото от него се пуска инсталацията.
За текстовия режим - пробвах. Разгледах всички възможни опций, но никъде не видях начин да ме пусне в конзола. Ще продължавам да чета и да опитвам, но за сега няма никакъв напредък.



569  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Ubuntu 6.06 -: Jul 22, 2006, 13:32
Когато пъхна CD-то и го стартирам излиза стартовия екран на Ubuntu (нормално, а ? '<img'> ) Променям езика на бъларски и тук идва проблема. Понеже карам в момента с един много стар монитор Татунг (после ще се смеете) натискам F4 и променям резолюцията на 800x600(това е максималната поддържана от монитора) и стартирам. Проблемът е в това, че когато се стартира графичната среда, тя се пуска на по-голяма резолюция  и нищичко не виждам. Моля Ви кажете къде бъркам и как да си го подкарам нормално ? При Ubuntu 5.10 нямах такива проблеми обаче там беше с install cd и live cd, а тук  е само с live cd.
Страници: 1 ... 36 37 [38]