Покажи Публикации - 4096bits
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 283
1  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Епидемията и българските културни особености -: Днес в 16:24
В Гърция глоби, ако не си се ваксинирал?! Дали е вярно?

Явно ще се стигне до проливане на кръв. Колкото и да не ми харесва това, толкова и няма да  имам задръжки, ако се наложи.
2  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Днес в 13:51
колата настрана - мен ми е по-интересно тия стогодишни бабич... брички.. тъй де електрички  (вие ме разбрахте) аджеба с какви батерии са и т.п. ТТД

и за финал исторята на АЛ
Харесва ми. Математикът е безпомощен :D
3  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Епидемията и българските културни особености -: Днес в 13:45
Впрочем, Neil deGrasse Tyson не е учен. Може и да има диплома за астрофизик. Но това не е достатъчно. Ученият наблюдава, прави теории, прави опити да си провери теориите и в крайна сметка, допълва басейна с познания на човечеството. Този не прави последното. Той е един прост актьор, който най-добре се представя пред камера. Може и да говори за наука, но не е учен.
4  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Епидемията и българските културни особености -: Днес в 13:39
Е, тук пък аз не съм съгласен.

Не знам дали тези новини са истински, но нищо не ме кара да се съмнявам в тях. Трагедии стават. Всеки от нас знае подобни случки от собствения си живот.

Освен това хора в болниците има. Дори (както е най-вероятно), 58 души да е завишена бройка спрямо действително умрелите от точно тази причина, то пак са много за 24 часа. По някое време бяхме на 300-400. Епидемия има.

Не поставям под съмнение има или няма епидемия, а какво да се прави. И всичко, което се прави до сега, аз съм против него, защото е откровена форма на фашизъм. Ако ще умирам или няма да умирам, не искам това решение да го взема чиновник.

=*=

Забележи, че агитацията на СЗО продължава да действа. Laskov ни говори отново за „отговорност за другите“, но под друга форма. Вече не е „да не ги заразим“, както призоваваше Nslave, а „да не тъгували“. Играят върху чувствата. Но отново е натрисане на вина. Виновен си, че те има.

А Laskov някак си е съгласен, че е виновен за съществуванието си, въпреки, че нищо не може да направи по въпроса, а самоубийството дори за атеистите е нещо неприемливо. Но и тук има извъртане — длъжен си да живееш. От какво се поражда тази нужда? За да могат да кажат чиновниците, че са те спасили и да си им длъжен.

Нямам думи на колко нива това са лъжи.
Аз пък се съмнявам. Много добре знаем, че от медиите не се чува нищо друго, освен обслужващото сегашната доктрина на правителствата. Факт е. И е факт, че опровержения не се допускат по тях, различно мнение не се търси, а ако случайно някой вметне нещо пред камера, гледат да го осмеят или да му лепнат етикет. Точно за това не вярвам на цифри, дошли от там. А за да се добереш до истинските цифри, трябва да проучиш сам, което отнема много време. Не зная, дали ти е известно, че по едно време американските медии обявиха, че 900 000 хиляди деца са в болница заради вируса. Оказа се, че "леко" са увеличили цифрата и не са толкова а 63 000. Само пример, защо се съмнявам в цифри. Вече като слушам или чета новини, не обръщам много внимание, какво ми говорят. Чакам, дали след два до няколко дена, няма да започнат да си противоречат. Или просто отварям нещо за смятане и започвам да смятам цифрите и процентите. Разминаванията са редовни. Случва се толкова често, че си нямаш на идея. А за мен това е признак на лъжа.
И играта ни с чувствата, която ти спомена и което за мен е изключително долно. Това е похват от PRа. Разумните доводи и аргументи работят само тогава, когато човек е застанал срещу теб и ти вадиш твоите, той неговите. Ако и двамата сте честни, бихте се вслушали в тези на другия и ако са смислени, бихте се вслушали в тях и евентуално, бихте си променили мнението. Но в PR индустрията са открили много отдавна, че тези неща не работят, когато трябва да повлияеш на множество от хора. И тогава започваш да влияеш на чувствата им. Можеш да продадеш всичко така. И което най-много ме притеснява от това последното е, че този похват се използва още от най-ранна възраст от родителите ни.
Влиянието върху чувствата на човек, като вменяване на вина, косвения въпрос добър човек ли е спрямо другите, щом постъпва така, предизвиква чувства познати още то началните години на детството. И в подсъзнанието властите, които му говорят по същия начин, по който и родителите му, се превръщат в такива. Превръщат се в авторитет, на който автоматично се подчиняваш, без дори да го осъзнаеш. Както знаем, опитът от първите седем години се превръща в подсъзнателни реакции и решения лишени от всякаква логика и понякога смисъл в продължение на целият живот. Те и грижата за децата искат да отнемат от родителите. Чудно защо.
5  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Епидемията и българските културни особености -: Днес в 00:18
@laskov, не зная, откъде ги вадиш тези новини, но ако са от по-големите медии, достоверността им е силно под съмнение.
Освен, ако не искаш да оправдаеш пред себе си собствените си страхове, които са те накарали да се боцнеш.

Още при обявяването на епидемия при двама заразени в България, трябваше на всички да ни светне червената лампичка. А за пандемията пък да не говорим. Сега СЗО започна да променя дефиниции, какво е това пандемия и кога може да се обяви. Започнаха да променят дефинициите за това, какво е имунитет. Промениха дефинициите на една камара неща, само за да напаснат на сегашната ситуация. Фаучи промени дефинициите за това, какво е генна манипулация, за да се измъкне от калта, в която нагази така дълбоко и да не бъде подведен под отговорност. Нещо да ти светва? Да ти светва от това, че 95% ефективност на "ваксината" идва от самата компания? Не независим институт определя, колко е ефективна "ваксината". Самата компания го прави. Все едно да ти продавам домати и непрекъснато да ти говоря, колко са пресни и вкусни за салата, а те толкова развалени, че текат. Ма трябва да ти взема парите и да се отърва от доматите, нали?
6  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Епидемията и българските културни особености -: Nov 29, 2021, 15:51
   Май ще се окажат "необходими" 10,20,30 или дори повече.
Проблем е, че има избор на ваксини и беше казано: "Изберете си.". А хората, като не знаят, как да изберат?! И се уплашиха, че може да не направят добрия избор. А всеки, разбира се, иска да направи най-добрия. И като не може, ваксинирането страшно, а онова, понеже не е стигнало до мене, не е.

Ваксина против тетанус, ако се нараниш 10 пъти през не знам колко месеца, ще ти сложат 10 пъти. Май сега можеш да откажеш, ама преди дори и не те питаха. Ваксини против разни други болести вероятно също са ти направили. И никой не пита "Кой е производителят?".

Тръгнах са търся "Имунизационен календар" ... и ... А, то имало сайт! https://www.vaksinite.com/imunizacionen-kalendar/

Хм. Не пише нищо за 5G :(
Предполагам разбираш, че препарат, който променя наследствения материал на клетките ти и ги кара да произвеждат определен протеин, не  може да се нарече ваксина. И сигурен ли си, че това е безопасно, след като не е имало достатъчно време за изпитания? За мен трябва много да обичаш риска, за да си нахакаш такова нещо в тялото. Обикновено се рискува, за да се спечели нещо. А сега? Рискуваш живота си, за да не рискуваш живота си. Не ти ли звучи абсурдно?
7  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Nov 29, 2021, 15:47
Малко офис автоматизация - забележете това е 1947г.
https://www.youtube.com/watch?v=xYhmv8fDL_Q
https://youtu.be/1OfxlSG6q5Y
https://youtu.be/OhnjMdzGusc?t=197
Това е страхотно. Повече от сто години назад е имало електрички.  ;D
8  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Епидемията и българските културни особености -: Nov 29, 2021, 11:31
Който иска да се ваксинира. Тази земя трябва да се прочисти най-накрая. Идиотите станаха твърде много, а многото идиоти подкрепяйки жадните за повече власт и контрол са и опасни. Без тази подкрепа онези ще са безпомощни.
9  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Nov 29, 2021, 11:29
Ето още една "гледна точка", значи парите/властта е нещо което (според мен) има най-грубо казано три нива/измерения.

1.Нямаш достатъчно за нормален/приличен живот;
2.Имаш достатъчно за нормален живот и нормалните/разумните развлечения, пътувания и екстри.
3.Имаш прекалено много пари за отделен човек/живот и ги използваш за трупане на още и генериране на завист у околните (чесане на Егото) и власт (това е един голям магнит). Пример бившия ни първи министър  8)

Тези в първата и третата група са за съжаление, тези от първата защото нямат нормален живот, тези от третата защото нищо няма да отнесат (пример: собственика на Теленор, чешкия милиардер, дето загина с хеликоптер).
Допълнителен "бонус" за най-богатите е и това, че много често може да им се случат "разни случки", реално се води война за парите и там е като на война,с всички мръсни номера и неизбежните "жертви".

И последно многото пари те правят "техен роб" (не се шегувам), след като ги имаш трябва да ги пазиш освен от външни "врагове" също и от приближените хора (жени, деца, счетводители, адвокати, съветници и т.н.) които също може да поискат част или направо цялото. Плюс това че трябва и да ги инвестираш (в повечето случаи) за да имат "още повече" и да пишат за теб във "Форбс" !

ПС: а дали са "щастливи" (вероятно външно се представят/изглеждат такива), но всеки сам си знае  ;D
PS2: Меркел дали има милиарди (едва ли, все нещо щеше да се чуе), но пък си има напълно достатъчна пенсия (11 човека екип) и "влияние" почти навсякъде, само нещо нормално да поиска и ще го получи. Наш пример в това отношение е "бай Тошо", нищо не му намериха, човека си живя 35 години (май) в държавна вила, храна, удобства, власт (без излишни/безумни екстри) и толкова  ;) Но цял живот "слухтеше" около себе си и решаване конфликти между клановете  :o
PS3: и една мисъл (май беше на Гьоте): човек наистина притежава само онова което е готов да загуби (другото - то притежава човека)

   Надявам се това да не се приеме за заяждане,но според мен
има и други типове освем изброените 1,2 и 3.
   Например: създателят на "Плейбой" Хю Хефнър.
Очевидно,не е бил 1-ви тип (не е бил беден), не и 2-ри (бил е
милиардер), и определено не и 3-ти (със сигурност не е бил
обсебен от парите и властта).
   Абсолютен женкар(свалям му шапка!) и един от най-големите пичове
на всички времена (само Фидел Кастро може да му съперничи).
Толкова много жени е ... изчукал,че някои пишещи в този
форум не могат да броят до толкова !
   Трябва да се спомене и че е бил духовно свободен и не е позволявал
на разни нагли религиозни скапаняци (в САЩистан е пълно с такива)
да му влияят (как не трябвало да има секс преди брака и тем подобни,
описани във някакви парцали,набедени за "свещени книги").
   Живял е 90 години,което е феноменално за човек с толкова много
пороци и вредни навици (цигари,алкохол,"бело" и т.н.).

   Аз лично предпочитам да живея като Хефнър,отколкото като
задръстеняк от сорта на Уорън Бъфет (последният е имал много повече кинти от Хефнър)
   E, Бъфет и сега май e в световния топ 10 на милиардерите,но неговото живот ли е ?   В заключение: очевидно Хефнър съответства на друг тип личност,различен от 1,2 и 3.
Тук трябва да кажа, че многото пари имат едно много хубаво качество. Изкарват наяве истинската същност на човек. Ако си нищожество и гад, ще ти проличи бързо. Ако си свободен, също.
10  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Nov 27, 2021, 17:36
Олигарх си го представям като богаташ с връзки в политиката, от които се възползва, за да прави още повече пари. Често незаконно.

Но като погледна в тълковния речник е съвсем друго. Просто член на управляващо малцинство. На малка група хора, които са на власт.
11  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Nov 26, 2021, 10:36
Това е добро.
Повече от добро е. Точно по същия начин ни работят в момента.
12  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Nov 25, 2021, 15:25

Вальо, това беше майтап… Не се засягай сега. ...
Е, сега пък ще се утешаваме :) Не съм се засегнал, нали затова е форум.
Аз си казах, каквото имах да казвам относно ваксинирането и българските особености и се изчерпих по темата. Нататък вече е обект за изучаване от науката. Материали за четене, за който има време да чете (аз не), тепърва ще бъдат публикувани.
Науката?! Коя точно наука? Защото сега има няколко вида... Науката на политиците, науката на фарма индустрията, науката на медиите, науката на псевдоучените, науката на продалите се учени и накрая науката на учените. Избери си някоя  :D
13  Хумор, сатира и забава / Хумор / Re: Автомобил на лизинг. Условия. Какви са подводните камъни? Премерен ли е рискът? -: Nov 24, 2021, 19:04
не бих си купил такава кола освен ако не е за инвестиция. Неефективни са, калпави са, цапат много, шумни са, не возят добре, студени са или пък прекалено топли лятото. С една дума, от съвременна гледна точка, не стават за превозно средство. Не съм толкова богат.
14  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Китайците ще ни превземат ;) -: Nov 24, 2021, 15:34
   Съгласи се,че напусналите форума:
b2l ,  borovaka , bvbfan , cybercop , ddantgwyn, ...
вероятно имат основание да го направят.

   Ако махнеш психопатите bdenkov и радо84 (и ги чистиш.ако пак
се опитват да налазят),със сигурност форума ще стане по-читав.
   А и по-посещаван.
Един от тези, които напусна, напусна, защото във форума се говореха глупости. Малко грубо и неточно се изразих, но става въпрос за теми, които не са свързани с Линукс. И тук идва въпроса, защо такива теми се появяват? На хората може да им се говори за неща, които ги вълнуват. Но, ако тези теми са повече, отколкото темите свързани с Линукс, значи има причина за това. При това няколко причини. Съвременните линукс дистрибуции са много по-приятелски настроени, отколкото бяха преди. Човек го инсталира и си го ползва. Рядко дори ще му се налага да отваря терминал. Отпадат много въпроси, как да си направя това, как работи онова. Повечето неща са изчистени и приятелски към обикновения потребител. Има графични инструменти почти за всичко. Професионалистите пък директо отварят търсачка в някой браузър и си задават въпроса. Англоговорящите в България са много повече от преди, а информация в мрежата има на един клик разстояние почти за всичко. Трябва да е много тясна спесифика, че да ти се наложи по-задълбочено и времеотнемащо търсене.
Да си призная, много отдавна не посещавам форума заради Линукс. Отварям го, заради хората тук. Дори и тези, които са по-дръпнати и готови да се разпенят малко повече.
15  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Курвенските пинизи на малките-и-меките -: Nov 24, 2021, 11:24
Питай в някой форум за аудиофили. Тук сме прости програмисти, мрежови и системни админи, други подобни и тук-там някоя странична професия, която няма нищо общо с аудиотехника.
Страници: [1] 2 3 ... 283