Покажи Публикации - Lanex
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 4
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Край на одисеята ми -: Jun 15, 2014, 17:04
Доста не по заглавието стана тази тема и вероятно вече не е за този раздел, но искам да напиша завършека на историята.

Днес отидах да ми сложат и другата 4ГБ плочка, след като момчето което ми продаде двата Самсунга в събота се обади на това на което ги върнах в неделя се разбраха, че имам да връщам 1 Самсунг. Лошо няма, ако наистина беше в мен. Разбрахме се да го платя и ако случайно го намеря да им го върна и те ще върнат парите(за жалост им го бях върнал и щях да изгоря със 70лв). Оказа се, че са ми поръчали 2 плочки Аспайър по 4ГБ. С които лаптопа не тръгна. Пак пробваха със Самсунг и пак не тръгна. 40-50 минути въртяха плочки и все нищо, опитваха Уиндоус да слагат (само пробно, без реално да го инсталират надявам се), но пак нищо.
Накрая щях д аим платя тия 70лв за липсващата плочка и да си тръгна с 3 нови плочки, понеже постоянно ми пробутваха нови, за които говореха, че са мои и аз трябваше да им обяснявам, че не са. Пак се обадиха на момчето от неделя и стана ясно, че не е Самсунг а Силикон, за което бях съгласен, понеже наистина беше в мен и си вървеше на лаптопа.
Та най на края се разбрахме да ми оставят тази плочка и да я ползвам с 2ГБ от старите ми (общо 6) и да ми върнат 70лв за Самсунга. Сега като се замисля аз платих 140, те ми върнаха 70, взеха си двата Самсунга и аз съм с една Силикон(или Силиций, знам ли има я на снимка горе), а тая плочка дали е 70лв или е по-евтина(?). Важното е че се разбрахме и повече няма да се налага да се връщам и да харча още пари.
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: [SOLVED]Лаптоп не буутва след ъпгрейд на рам -: Jun 11, 2014, 14:02
Магазина е КомпютърМаркет, Бургас, пл. Царица Йоана(май, срещу автогарата, до Пощенска банка).
Надявам се да ми върнат разликата доброволно (70лв никак не са малко). Колкото до непроверката на място може и да е моя грешка. Момчето ми показа, че в БИОС пише 8ГБ и после каза "сега ще видим като зареди уиндоуса", а аз му казах, че няма да зареди, но не помня дали му казах, че съм с линукс. А на мен ми беше писнало вече, работа за 5 минути а от единия магазин ме пратиха в другия след като говориха с тях и им казаха че имат 2 еднакви плочки. В другия магазин ми казаха, че нямат и ми предложиха 1 8ГБ, която не тръгна при мен и склоних да поръчат, понеже имали само 2 но били капарирани. После се оказа, че ги пазят за мен всъщност. И така 45 минути ги чаках, поне ми направиха отстъпка от 4 лева  [_]3, които на фона на 140, които платих и още 45 за нафта за 3 ходения са нищо.
Вчера поне се обадиха да кажат, че са пристигнали нови плочки и мога да си избера като отида.

Ама стана един офтопик...
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: [SOLVED]Лаптоп не буутва след ъпгрейд на рам -: Jun 09, 2014, 09:55
Ето я новата платка:
http://store.picbg.net/pubpic/51/54/a617e2cdc0995154.jpg
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: [SOLVED]Лаптоп не буутва след ъпгрейд на рам -: Jun 08, 2014, 19:43
В момента не мога да кажа каква е новата платка, понеже съм овързал лаптопа с кабели (монитор, тонколони ЮСБ хъб...), но утре сутринта ще я снимам.
5  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Лаптоп не буутва след ъпгрейд на рам -: Jun 08, 2014, 18:47
Тия цикли не са ми ясни, на обяд се опитах да видя къде са, както каза Naka, но ми е леко мъгла и нищо не направих и в биоса няма нищо пише само Мемори: 8140МБ (примерно). Та отидах в магазина, казах и какъв е проблема, мъчеха се 30 минути, искаха уиндоус да ми слагат (а преди тва само обмислях да спра да им бъда клиент). Та оказа се, че нещо лаптопа не се харесва с тези платки. Сложиха ми друга 4ГБ(само една) и една от старите ми(2гб) и ще поръчат още една 4ГБ и другата събота ще ходя да я сложат (макар че и аз мога, до сега не бях отварял лаптоп а от снощи мога и рам да сменям).

Мерси на всички ви.
6  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Лаптоп не буутва след ъпгрейд на рам -: Jun 08, 2014, 12:33
Амии, нямам представа. Снимах ги:
http://store.picbg.net/pubpic/4D/61/cde35dcba4244d61.jpg
http://store.picbg.net/pubpic/D7/77/004b4163a089d777.jpg
7  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Лаптоп не буутва след ъпгрейд на рам -: Jun 08, 2014, 11:49
Пробвах с лайв диска, появи се син екран за проверка 2-3 секунди и се рестартира компа.
8  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Лаптоп не буутва след ъпгрейд на рам -: Jun 08, 2014, 11:26
Намерих 12.04. Ако не стане ще направя флашка с 14.04, а сега ще сложа новата рам да видя какво ще стане.

Ъпдейт: С 12.04 стигнах до проверка на диска и пак се рестартира, пробвах с 6ГБ рам, но пак същото. Явно трябва да ходя в магазина.
9  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Лаптоп не буутва след ъпгрейд на рам -: Jun 08, 2014, 11:18
Това си мислех снощи, пробвах с 11.04, понеже това е най-новото което имах, но нищо, стартира се диска до екран в който долу има две иконки - клавиатурка и нещо друго и пак се рестартира. По план днес трябваше да преинсталирам, понеже след ъпгрейд до 14.04 се омазаха някои неща, но не мога с новата рам. След малко ще сложа новите платки да видя дали случайно няма да стане някаква магия.
10  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / [SOLVED]Лаптоп не буутва след ъпгрейд на рам -: Jun 08, 2014, 10:51
Здравейте,

Вчера си ъпгрейднах рамта на лаптопа от 2х2ГБ до 2х4ГБ. В магазина ми показаха, че в БИОС си пише 8ГБ(в мегабайти де) и понеже ми беше писнало да ги чакам (около 45 минути и пращане от един магазин в друг) въобще не се сетих да изчакам Убунту да буутне. Прибрах се в нас, включих лаптопа и ми излезе ГРУБ меню в което да избера:
Код:
1. Убунту
2. Убунту рекавъри мод
3. Рам тест
4. Рам тест (сокет ххххх) или нещо подобно
Избрах Убунту и след няколко секунди лаптопа се рестартира, избрах рикавъри мод предна версия на ядрото, бях го ъпдейтнал по-рано вчера и пак се рестартира, при двата рам теста излиза някакъв тест за секунда и пак се рестартира. След 10 подобни опита отворих лаптопа да видя рамта и ми се стори че не е вкарана добре едната платка, бутнах я, намести се и го включих - същия резултат. В магазина не искаха да ми купят старите платки и много се радвам. Сложих старите и всичко работи окей.

Та въпроса ми е има ли начин да подкарам новите платки?
Мислех да се върна в магазина да си оправят нещата или да ми върнат парите (140 се изръсих), но магазина е в друг град и трябва да се харча за нафта, отново. Ако няма друго решение на проблема, явно ще ходя в магазина.

Надявам се да можете да ме посъветвате нещо. Мерси.

Убунту 14.04; Асус х52;
11  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Обърках си dual monitor настройките -: Apr 14, 2012, 12:07
Изключи външния монитор от кабела и пусни лаптопа - ще тръгне в single mode режим.
Оправи си настройките (ако се налага) и / или тогава изтрий въпросния файл.
Ако ползваш някакви външни драйвъри (nvidia или amd) - изтрий /etc/X11/xorg.conf и ~/xorg.conf.
Рестарт и чак като зареди сесията ти - тогава включи другия монитор.
 [_]3

Този вариянт го пробвах вчера когато омазах нещата и не се получи. Току що изтествах един приемлив вариянт, който ми хрумна. Разрешавам вградения монитор, вадя кабела, ...., слагам кабела забранявам вградения монитор. Не знам дали ще работи след рестарт при изваден кабел, но ще си запазя сесията от монитор мениджъра и предполагам, че няма да има проблем.
12  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Обърках си dual monitor настройките -: Apr 13, 2012, 18:53
По-скоро Fn не работи, с него или без си правят едно и също, 1 отваря нов таб, 5 рефрешва.
13  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Обърках си dual monitor настройките -: Apr 13, 2012, 17:58
Fn + F5 рефрешва, пробвах и с F1 и ми отвори нов таб, честно казано ме е страхд а пробвам другите клавиши :)
14  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Обърках си dual monitor настройките -: Apr 13, 2012, 17:22
Окей, изтрих ~/.config/monitors.xml и се оправи. Проблемът сега е, че за да работи нормално външният монитор трябва лаптопския да е забранен. Като изкарам кабела вградения си работи, но като вкарам кабела не работи нито един и пак трябва да изтрия гореспоменатия файл. Съгласете се, че не е много удобно така, още повече, че съм свикнал да ходя с лаптопа в пушалнята ми и трябва по 10 пъти на ден да изтривам файла :)
Предложете някакъв вариянтда си работи всичко без да трябва да тря файлове, просто плъг-'н'-плей.
15  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / [РЕШЕНО]Обърках си dual monitor настройките -: Apr 13, 2012, 17:01
Здравейте, преди час си купих монитор за лаптопа, настроих си го прекрасно. Затворих лаптопа, като си мислех, че няма да се отрази на външния монитор, но явно съм грешал. Преди това обаче мисля че цъкнах на Off на лаптопския монитор и сега монитора му работи само когато не е включен външният, като включа втория монитор и двата не работят.

Как да върна дефалтските настрийки или прредложете друг начин да се оправя?
Доста ми е неудобно понеже си промених конфигурацията на масата за да използвам само външния монитор и сега лаптопа ми се пада в дясно и се кривя за да гледам :)
Страници: [1] 2 3 4