Покажи Публикации - senser
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 90
31  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Уайт мъни фор блак дейс, или колко ги имаме в банГата?!?!?! -: Aug 28, 2014, 18:43
Стелт, Сенсър, казах че имам депозит. Според теб кадърен ли съм? Под некадърен имах предвид единствено и само във финансов план. Може да си е млад професионалист колкото ще, може дори научна титла да има. Не говоря за това.

Аз изобщо не визирах теб.
От поста ти останах с впечатление, че тези, които имат "излишни" пари и ги държат в банка на депозит са некадърни, защото не знаят какво друго да ги правят.
32  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Уайт мъни фор блак дейс, или колко ги имаме в банГата?!?!?! -: Aug 28, 2014, 18:23
Пари в банката има този дето е достатъчно некадърен, че да не знае, какво да ги прави.

Що за глупост?!?

Пример, съвсем реален: млад кадърен програмист (или друг ИТ специалист) със заплата от 2500 лв. месечно. Разходите му за издръжка са от порядъка на 1500 лв. на месец. Според теб какво трябва да се случи с останалите 1000 лв? Щото пича си ги спестява точно в депозит в банка и честно казано не виждам никакъв проблем в това, още по-малко пък момчето да е некадърно. Ти явно знаеш какво да ги правиш - браво, за което, ама не може и НЕ трябва всеки да разбира от управление и инвестиране на пари. Нали не очакваш, че всеки който изкарва повече отколкото са му нужни трябва да ги вложи непременно в някакъв бизнес, акции, злато или не знам всъщност какво точно се крие зад некадърността, която виждаш ти.
33  Програмиране / Web development / Re: Редактиране на файл през браузър -: Aug 25, 2014, 22:52
Попаднах на това: https://wiki.documentfoundation.org/Using_LibreOffice_in_a_Web_Browser
Сещам се, че и преди време бях чел нещо подобно, още преди да стане LibreOffice..

Някой случайно да го е пробвал?
34  Програмиране / Web development / Re: Редактиране на файл през браузър -: Aug 24, 2014, 19:48
Не може ли да се мапне устройството, папката, където са файловете в самите системи на тъпите, както казваш юзъри
и да си го виждат като отделна буква на устройство? Отварят, редактират, записват.

Това е начинът, по който се работи в момента с тези файлове - шернат ресурс, мапнат на юзърските РС-та. Всеки маже както и каквото му скимне. Това е една от причините да налея файловете в базата и да се работи с тях там. Има и други причини де ....
35  Програмиране / Web development / Re: Редактиране на файл през браузър -: Aug 24, 2014, 09:30
А тези файлове в какъв формат са? Листнати ли са на сървъра или ти им ги подаваш?
Файловете са различни формати. Най-много са xls, doc & pdf.

Не е ясно защо да не могат да се обработват локално и после да се качват обратно - отнема много време редактирането, страх те е да не си заключват файловете или е нещо друго?
Причината е съвсем прозаична - тъпи юзъри :) Не са свикнали да работят по този начин - да редактират файл на няколко стъпки и това ще е потенциален източник на проблеми, които искам да избегна.
36  Програмиране / Web development / Re: Редактиране на файл през браузър -: Aug 23, 2014, 23:29
@danaildr
В някакъв момент и аз стигнах до този вариант, но ми се струва, че няма да ми свърши работа :(. Нмаерих и някакво видео, което показва как може с owncloud в комбинация с ulteo да се постигне това, което искам: http://forum.owncloud.org/viewtopic.php?f=3&t=8227. Дори и да успея да го подкарам (не знам защо, но съм мн. скептичен към видео упътвания) надали ще мога да го интегрирам в сега изградения интерфейс на системата, с която се работи.

@jet
Идеята ми е произволни файлове съхранявани в база да се редактират при клиента (задача на клиента е да има инсталиран необходимия софтуер аз редактирането), а не файловете да се обработват онлайн.
Мерси за насоката все пак  [_]3
37  Програмиране / Web development / Редактиране на файл през браузър -: Aug 23, 2014, 09:00
Здравейте,

Опитвам се да измисля начин за редактиране на файл, който се съхранява в база данни, която има изграден уеб интерфейс. Тривиалният (за мен поне) начин, за да се случи това е потребителят да свали (download) файла на локалната си машина, да направи промените и после да го качи (upload) отново. Това, което искам да постигна е това да се случи с един клик, т.е. потребителят цъка върху файла, той се отваря с програмата по подразбиране, която е настроена в браузъра, юзърът го едитва, сейва и затваря, при което файлът се ъплоудва обратно в базата.
Решението на проблема не е е нужно да е универсално, защото ще се ползва във фирмена система от 10-ина РС-та, които мога да настроя, както искам, т.е. не търся нещо, което да работи на всяко РС и всеки браузър.
Голямата ми чуденка като начало е как ще разбера, че потребителят е свършил с редактирането на файла, за да го засиля обратно в базата. Иначе гледам, че HTML5 File API http://dev.w3.org/2006/webapi/FileAPI/ се поддържа от повечето браузъри и с него ще мога да достъпя локално сваления за редактиране файл, но не виждам как ще разбера дали редактирането е свършило.

Отворен съм и за други идеи, но решения от типа на google drive или подобни не ми вършат работа, защото файловете съдържат лични данни и не искам да се сторват из разни облаци и т.н..

Поздрави!
38  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Lenovo y510p и Linux Mint - проблем при инсталация -: Aug 21, 2014, 22:38
Какъв е точно проблема - не можеш да инсталираш линукс като цяло или имаш проблем с dual boot? Ако при инсталиран уиндоус, опиташ да инсталираш минт какво се случва, нямаш нито уиндоус, нито линукс ли?
39  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Ето от къде са най-кадърните програмисти -: Aug 18, 2014, 08:17
Ако се поразтърся из нета и аз мога да ти извадя какви ли не статийки от разни сайтове с интересни факти за амариканците но няма нужда да се надскачаме с линкове.

А ти какво правиш с пускането на тази тема?

Аз лично не величая руснаците

Хммммм, наистина ли? Щото от всичките ти писания лъха точно обратното.
40  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Русия отговаря на санкциите, отнася го Apple -: Aug 09, 2014, 07:57
80% от пишещите тук са национални предатели както всичките ни политици с малки изключения. Да защитаваш САЩ и ЕС след всичко, което се случва в последните месеци...

Пич, колко форумни страници трябва да се изпишат, за да осъзнаеш, че никой не защитава САЩ или ЕС, а повечето не харесваме действията и политиката на Путин. И това вярвай ми няма общо с широката славянска душа на cybercop, Сорос, или пък национално предателство.
Между другото е доста често срещано като спориш с фанатичен русофил като теб, да се изтъква колко са лоши САЩ, ЕС и мормоните и т.н. Никой не говори за това, ама нали трябва да имаш контрапункт (по модерному опорна точка) срещу, който да ревеш, като не можеш да защитиш собствената си теза за високотехнологичната, демократична и свободна Русия.

В днешни дни всяка една разумна държава би трябвало да води политика подобна на руската а не да разпродава територии, бизнеси, ресурси и мозъци на безценица, за да осигурява лъскав живот на други държави.

Да разположим малко войски (не, че имаме много) на македонската граница и да си я вземем, а

В момента руснаците имат прекрасно автомобилостроене и могат да имат достъп до всяка технология, която поискат. Имат достаъчно учени и умни хора, които могат да се справят успешно с всяка техническа задача.
Писна ми да повтарям едно и също вече. Русия е съвременна страна, за 10 години благодарение на Путин е постигнала огромно развитие и растеж.

Вече няколко пъти ни разказваш за големия технически напредък на Русия, а дали можем и ние да се докоснем, макар и виртуално, до него - я ни покажи малко продукти от прекрасното автомобилостроене или друга безаналогова технология.
И коя друга съвременна и развита страна, каквато твърдиш, че е Русия, разчита изцяло на природни залежи и богатства, за да се издържа, и в същото време си къта високотехнологичните продукти само за нея, щото никъде не ги искат?
41  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Русия отговаря на санкциите, отнася го Apple -: Aug 08, 2014, 08:56
The Diplomat: Китайското общество може да принуди Пекин да вземе пример от Владимир Путин

Да четат и да се учат китайците: http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/07/26/2350799_putin_e_kato_mashina_ili_kakvo_razkaza_newsweek_za/
42  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Русия отговаря на санкциите, отнася го Apple -: Aug 06, 2014, 19:38
http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/08/06/2357437_putin_zatvori_rusiia_za_hrani_ot_stranite_nalojili/

Ха, Путин се присъедини към санкциите срещу Русия. Веселба *

*коментар под статията:
43  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Русия отговаря на санкциите, отнася го Apple -: Aug 03, 2014, 08:41
Това което беше бившия СССР няма нищо общо с това, което е сега в Русия. То ако почна да си спомням пък какво беше в България по времето на комунизма. :)
Ама пък хората имаха пари и за тока и за храна и за почивка и си живееха добре. Стандарта на живот беше в пъти по-висок от този, които сега имаме.
до морето а какво остава и из Европа да пътуват.

Има си икономически закони. Наличието на такива огромни разлики е явен признак, че едните живеят за сметка на другите. Безплатен обяд няма.

Наистина ли си вярваш?!?

И по силата на кои точно икономически закони в България се живееше добре при комунизма?
44  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Съвет за избор на лаптоп -: Jul 24, 2014, 21:07
Това имах впредвид и аз. Ако ми остане време някой ден може и да пробвам да го подкарам.
45  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Съвет за избор на лаптоп -: Jul 24, 2014, 17:43
За да кликнеш с десен бутон, натисни тъчпада в десния му край долу. И аз първо се чудех, как аджеба става за десния бутон, но ми каза едно приятелче.

Работи, мерси.
Имам спомен, че четох преди време, че тъчпадът поддържа жестове - дали си пробвал да ги подкараш?
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 90