Покажи теми - gromeo
Виж публикациите на потр. | * Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3
1  Трудова борса / Предлагане / www.linuxsupport.hit.bg -: Jun 23, 2004, 15:43
http://www.linuxsupport.hit.bg
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Два линукса + 1 /home? -: Jun 21, 2004, 15:38
..
3  Нетехнически теми / Коментар / как мина в Правец? -: Jun 21, 2004, 15:26
Много добре си мина. Аз бях само в събота, та не можах да се добера до обещаните тениски... иначе беше много добре, като се изключи комерсиалната презентация на Мандрейк накрая, която продължи до 20 часа, а трябваше да свърши в 17:40... Ама какво да се прави - който плаща, той казва как ще протече.....  Много съм доволен. Супер беше. Заслужаваше си да се връщам пеша от Правец (нямаше транспорт до София толкова късно ). '<img'>
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Супер бавно се стартират приложения -: Jun 18, 2004, 09:02
Та инсталирах си за ПОРЕДЕН път дебиана от новия инсталатор, този път всичко е перфектно, само един проблем - значи, като кликна на К менюто, и докато се появи менюто, чакам между 5 и 10 мин, същото е и като стартирам някое приложение - просто след стартиране на компа чакам по супер много време, докато се зареди програмата, върху която съм кликнал. Единствено изключение е конзолата, която работи без проблем, и стартиран от конзола Конкурор. Ето, преди малко като кликнах на менюто , се появи, сега пак като кликна, само хлътва и не се появява - явно трябва да го чакам. Някой да ми даде съвет?
5  Нетехнически теми / Предложения за български проект / Проект за ускорено обучение -: Jun 16, 2004, 12:55
Здравейте. Искам да ви представя нов проект, който за съжаление засега работи само под бозата... Направил съм един сайт, Brainstorm, на който можете да разберете повече. Става въпрос за скоростното четене. За съжаление не намерих качествена програма, която да работи под Линукс, и която да помага на хората да усвоят скоростното четене. За тези, които не обичат да четат - недейте да продължавате, защото започвам да описвам проекта с подробности! '<img'>
Та става въпрос за това. За да се научи човек да чете по-бързо от обикновено, компютърът е много полезен. Той чете от даден текстов файл, и изкарва на екрана с определен интервал текст. Текстът се появява и изчезва със скорост, с която е едва забележим - не може да бъде прочетен на глас поради високата скорост, но в същото време скоростта е достатъчно ниска, за да може да се схване смисъла. Аз съм пълен ламер в програмирането, а и в шел скриптовете... Има ли вариант на скрипт, който да може да прочита даден файл, и да го изкарва думите една след друга през определен интервал от време, като интервала да се чете от конфигурационен файл? Вярвам, че с увеличаването на популярността на проекта ще се създаде и работеща програма, с възможностите, които имат алтернативите за Уиндоус...
6  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / power down Debian -: Jun 15, 2004, 10:40
Значи инсталнах си от нета Дебиан Сид, за пореден път, но ето проблемите, които се появиха: Х-сървъра се стартира мноого бавно, като през времето  на чакане диода на харда не свети. А когато се изключва с команда halt, изключва харда, спира всички процеси, и показва надписа
Power down.
След което си седи така, без да се икзлючва захранването.
7  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Dlink wireless & Mandrake -: Jun 14, 2004, 18:30
Знаете ли как се подкарва безжична нет карта Dlink под Мандрейк 10?
8  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Инсталация на Debian -: Jun 14, 2004, 11:30
Здравейте. Въпросът ми е следният: когато инсталирам Дебиан от новия инсталатор (и не само от новия) трябва по памет да инсталирам пакети, докато ми тръгне графичната среда. Някой може ли да ми каже къде мога да намеря списък на пакетите, които да апт-гетна, за да ми тръгне КДЕ-то например? Имам предвид шрифтове, и всичко останало необходимо за стартиране на графичната среда. Някъде има ли списък например инсталираш пакет х, после пакет у, после казваш startx.... Или някой може ли да ми даде примерен такъв списък? Благодаря ви много.
9  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / След инсталация на Дебиан -: Jun 12, 2004, 03:32
Ето какво ми се показва:
Примерен код
ebconf: unable to initialize frontend: Kde
debconf: (Can't locate Qt.pm in @INC (@INC contains: /etc/perl /usr/local/lib/perl/5.8.4 /usr/local/share/perl/5.8.4 /usr/lib/perl5 /usr/share/perl5 /usr/lib/perl/5.8 /usr/share/perl/5.8 /usr/local/lib/site_perl .) at /usr/share/perl5/Debconf/FrontEnd/Kde/Wizard.pm line 7, <> line 3.)
debconf: falling back to frontend: Dialog

Значи с Дебиан Сид съм, инсталиран с новия инсталатор, първо инсталирах базовата система, после КДЕ, после другите неща и стартирах системата. Всеки път, като инсталирам нещо с апт, или почти всеки, ми показва това съобщение.
10  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Инсталация на Дебиан с новия инсталатор -: Jun 11, 2004, 11:12
Значи тук ще постна няколко въпроса, които възникнаха при мен, а вероятно ще възникнат и при други хора, които ще използват новия инсталатор.
Първите ми впечатления са много добри, - супер е инсталатора - но -  '<img'>  след инсталация на базовата система излиза избор - аз избрах Тасксел - и той ми инсталира Гном, пък аз не го щъ тва чудовище.... Как да задам на Тасксел да инсталне само КДЕ, има ли такъв вариант или ще трябва пак всичко ръчно да правя?
И още - след пълната инсталация, не ми дава да влезна в кдм, а ме праща в гдм - тоест се логва от гдм в кде.... нелогично, нали? че не дава и на рута да влиза, на всичкото отгоре.... И не изпълнява командата init 3, например - просто я приема и нищо не прави, и нищо не казва - дава пак промпт.. Между другото Дебиан досега не ми я е приемал таз команда никога..
11  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Тиликс - не се инсталира -: Jun 10, 2004, 16:15
Значи свалих си Тиликс Плиска, но - проблем? Инсталира се като по вода, после рестарт, пита за парола, сичко оки, само дето след като натисна ентер, пак изчезва сичко, и пак пита за парола - и това не е сгрешена парола! Щот знам какво става като се сгреши парола... Въпросът ми е - как се оправя тоя проблем? Втори въпрос - някой поддържа ли Тиликс и защо сървърът им не бачка? Трети въпрос - ще има ли нови версии и кога ще излезе стабилна?
12  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / VNC между Линукс и ХР през няколко файъруола -: Jun 10, 2004, 12:32
Значи, имам интернет през eth0 през интернет доставчик, като имам едно вътрешно IP, koeto логично не се вижда отвън. На работа съм с хардуерен файъруол и ХР. Искам от служебния си Home XP да управлявам домашния си компютър с Дебин Сид. Инсталирал съм на служебния комп PuttY и TightVNC, но не знам как да осъществя тунел или каквото там трябва, за да имам връзка между двата компютъра. Някой може ли да ми даде step-by-step решение, тъй като не съм много навътре в материала?
13  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Слаб комп + Линукс? Как? -: Jun 08, 2004, 10:47
Въпросът ми е следният - имам компютър с два харда, единия - 2.5 ГБ, втория - 1 ГБ. Рам - 256, процесор - 550 Селерон. И искам да му инсталирам Линукс, и то такъв, че да има и ОпенОфис, и програма за гледане на филми, и тн... Можете ли да ми препоръчате някакви конкретни стъпки?
Опитах с Кнопикс - само суап трябва да е 512 мб... не става - с Peanut - става, ама е малко грозен тоя енлайтмент... Имам 7-те диска на Дебиан, но - там не стъпвам че мога да счупя я ръка, я крак... има ли решение, което да се сравнява по лекота поне наполовина с инсталацията на Уин98? Моля без тъпи изявление от типа "Уиндоус е боза" защото той поне се инсталира лесно и БЕЗБОЛЕЗНЕНО....
14  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Enlightenment клавиатура -: Jun 08, 2004, 09:53
Как мога да сменя езика, ако съм с Peanut - Enlightenment, и нямам кде? Тоест, как мога да сменям езика, с който пиша от клавиатурата? И как мога да добавя шрифтове ttf в Peanut?
15  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Gaim не може да се свърже -: Jun 02, 2004, 03:57
Някой може ли да погледне в "Повече опции" в акаунт информацията на Гаим, и да ми каже сървъра към който се свързва Гаим за АйСиКю, тоест нещо от рода на login.icq.com, ама не знам кой точно е - защото моя се опитва да се свърже с аол.....
Страници: [1] 2 3