Покажи Публикации - KoIoSoS
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 8
1  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Re: Slackware-Drivers -: Feb 09, 2012, 19:36
Баш ДНС няма, не виждаш ли че не му е вдигнало мрежовата карта. Не си се вързал към мрежата, проблемът с драйвъра го имаш още.
Разбира се, че няма DNS.Разбира се, че не му е конфигуриран интерфейса, но човека пише други неща, а и не прави каквото му се препоръчва.ifconfig -a.
2  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Re: Slackware-Drivers -: Feb 09, 2012, 12:46
Нямаш DNS.
Код
GeSHi (Bash):
  1. ifconfig -a
, не само
Код
GeSHi (Bash):
  1. ifconfig
.

Трудна работа е да ти се помогне.
3  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Re: Slackware-Drivers -: Feb 09, 2012, 12:17
Какво казват след като си се "свързал" ?
1.ifconfig -a
2.route -n
3.dig google.com
4  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Re: Slackware-Drivers -: Feb 08, 2012, 23:53
Виж дали рутера ти дава Gateway, и DNS адреси.Mожеш да смениш dhcp клиентите в WICD.Пробвай dhcpcd.
Редактирал ли си /etc/rc.d/rc.inet1.conf ?
Как пускаш WICD?

 
5  Нетехнически теми / Коментар / Re: Сравнения между Gentoo и сродните му дистрибуции -: Dec 27, 2011, 06:51
Съответно колко пари "кумулативно" спестяваш, когато имаш по- голяма производителност.Но това е теоретично.Практически човека залага 50 бири.Ти gat3way какво залагаш?  ;D ;D
6  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Packard Bell KAV60 DOT S -: Dec 19, 2011, 01:06
Arch.Лесно и леко.Аз бих сложил и Slackware.За десктоп XFCE.Мidori за WEB браузър.Например.....Имаш много възможности.
Ако ще даваш пари за Win, можеш да си вземеш друг WIFI (препоръчвам Intel) от 20лв.  нагоре и да се окаже много по-разумно.Едва ли имаш съображения относно гранционен срок.
7  Нетехнически теми / Предложения за български проект / Re: ГНУ/Линукс фестивал в Пазарджик -: Aug 22, 2011, 10:29
PCQuest-August_2011.Интересни неща за четене.Могат да помогнат за някоя лекция.
8  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Split scteen text editor -: Aug 14, 2011, 20:13
Emacs.
9  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Какво слушате в момента -: Jun 21, 2011, 08:59
Да добавим ................
http://www.youtube.com/watch?v=IDHIVQ1N0yY
Това черно с бели малки кръгчета.
http://www.youtube.com/watch?v=yj3Cpc64Zc0&playnext=1&list=PL0FDB829561C9B5DB
Тук за .............................
http://www.youtube.com/watch?v=M3-nEmzWI9I
10  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Игри с Wine -: Jun 07, 2011, 10:50
За WOW.
Намери Config.wtf (търси го в WTF директорията)и добави в него:
SET gxApi "opengl".
На dual head с Gforce 9600 прави 52-59fps.
11  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Проекта Microinvest Warehouse Open враг на Потребителя. -: Jun 01, 2011, 22:11
Разбира се, никой с нищо не задължава когото и да било.Разработчиците и потребителите.И това е много отчетливо се разбира от коментарите.Ясна граница между тях.Е и какво от това ?GPL е  линценз, който има също отчетлива склонност на размива тази граница.Даже като че ли се стреми да я премахне.Въпрос на манталитет и разбиране на нещата.
За другото.
Прилича на Freeware.И е написано точно така.
12  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Проекта Microinvest Warehouse Open враг на Потребителя. -: Jun 01, 2011, 16:05
GPL не е достатъчен.Във вашият случай е повече етикетче, отколкото съдържание.Поради това споменавам FREEWARE, защото му липсват срашно много неща за да бъде истински Open Source проект.Тук не става дума за  проект на някаква общност.Маркетингов трик.GPL.Open Source."Microinvest Warehouse Open".Е на мен ми излежда малко с тиксо залепено и разбира се това е лично мое впечатление.
И още нещо лично.Зная и разбирам какво е GPL от 17 години.
Вярно е единствено, че няма достатъчно енергия и умствена нагласа за да се случи някакъв сериозен проект движен от общност.Общност в Бг.Аз и за несериозен не се сещам.Все пак това е нещо до известна степен звучащо хубаво.Дано не остане само така.НЕЩО.
13  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Проекта Microinvest Warehouse Open враг на Потребителя. -: Jun 01, 2011, 12:51
От където и да се погледне се вижда съвсем ясно, че "Microinvest Warehouse Open" е много далече от характерните практики за Open Source проект.Досега ситуацията изглежда повече на човек който си е отворил устата и като че ли ще каже нещо.Всъщност вероятно ще каже "а".Не, не!Защо този човек стои така с отворена уста и нищо не казва.Ако са казали "А", да кажат и "Б".Да го направят проект на общноста.Защото засега той не такъв. Или дори да се опитат да предизвикат такава.Ако има такава ?Да пуснат CVS, GIT достъп например.Тогава ще може да говори сериозно за Open Source по повод и свързано с "Microinvest Warehouse".Засега прилича по-скоро на freeware.
14  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Кучета изядоха човек -: Jan 30, 2011, 13:54
Проблемът е наистина сериозен.Бездомниците си "опитомяват" улични кучета за да ги пазят.Карам велосипед и през октомври на 150м от Шератон и на 50м от Булбанк ,човек видимо бездомник се движеше с глутница от седем кучета.Три от тях ме нападнаха.Яко натискане на педалите и два ритника във въздуха оправиха нещата, но вече съм с едно наум когато карам в центъра на София.Не на гробища.Центъра на София не са гробища.Това е кучешка тоалетна.Затова и не се движа пеша по тротоарите а в средата на улицата.Там е по чисто.Всъщност може е би само по размазано.Градинката до СМГ.100%-ва кучешка тоалетна в която си играят деца.
15  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Линукс за ученици -: Nov 04, 2010, 05:47
За IDE ползват Code::Blocks.Дори в пети клас.Не е часовете по ИТ.Там не са залегнали такива знания като материал за изучаване.Всъщност е добре да се види какви знания се изискват и са залегнали в материала и методиката по ИТна средното образование-например. И така да се преценя.И да.Много от учителите наричат PowerPoint презентация без никакви логически преходи-интерактивност.
10 слайда като филм=интерактивност.
Страници: [1] 2 3 ... 8