Това недомислие трябваше да е достойния отговор ма мСофт, когато MediaWiki (Wikipedia) завладя света.
Мисля, че това им е грешката. Може да не съм прав, но имам теория, защо М$ победи Netware на корпоративния фон. Вземаме Outlook. Беше лъскав, ама много лоша поддръжка на стандартни протоколи като IMAP, POP3, SMTP, което го прави неизползваем. От другата страна имаме Екс-шанс. Не познавам админ да не го е попържал. Някакъв много странен. Личен опит нямам, защото винаги съм бил потребител. Но, както казах в едно мнение по-нагоре, като събереш двете и се получава отлично работещо решение. Гнусно чупят стандарти и си налагат свои, но нещата работят.
Това със стандартите и Нетуер го правеше. Измисляха си техни.
Същото беше с Internet Exploder.
Обаче в някакъв момент решават, че трябва да конкурират успешни решения с техни тежки варианти. Това за Медиавики е интересен пример. Виждат там някой направил нещо, дай и ние. Ама не попитаха клиентите си, а ве на вас трябва ли ви такова нещо? Директно им го набутаха. Не съм се интересувал от темата и не съм търсил, но предполагам не съм единствения не особено доволен потребител на Sharepoint.
Не съм пипал много ресурсни системи (ERP), но май и Дайнамикс работата не е много добре. Чух от един админ, че в началото е можело да се правят чудеса. После преди няколко години минали на някакво абсолютно ново нещо, май пак web и там вързали рязко ръцете за решения и разширения. Станало много сложно и трудно да се нагаждат нещата.
И всъщност към днешна дата ми е малко кофти да ги плюя, защото от наш враг, изведнъж ни станаха най-големия приятел. Но то и това е показателно по себе си. Римска му работа. Като не можеш да биеш, присъедини се. С глупави действия взеха да губят пазарен дял на почти всички пазари (без ОС за настолни компютри) и взеха да преосмислят нещата. Ама им трябваха 20 години. И въпреки това продължават да бутат някакви странни решения в ръцете на клиентите си.
За облака им чувам добри думи, но никога не съм го ползвал. Моя опит с облаци стига само до mega.nz, който учудващо има почти страхотен клиент (някаква жаба), a web-а им не е чак безкрайно неизползваем, както мисля обикновено за нещата правени на Реакт, Енгюлар и Вю.