« Отговор #17 -: Dec 21, 2023, 11:04 »
Активно съм ползвал две десетки. Едната ми беше служебния компютър на бившата работа. Нея я беше инсталирал човек, за който съм сигурен, че не е правил никакви специални настройки. Ползваше някаква случайна версия от маймунарника. Втория е лаптоп на Хюлед Пакард. Това е чудо невиждано. За да ползваш F1-F12 и Insert трябва да ползваш Fn. Сигурен съм, че това е клавиатура правена от някой, който никога през живота си не е писал на компютър.
Та и при двата можех да поставям текст с ctrl+v вместо shift+insert. Открих го случайно, а при втората машина просто ми се налагаше да го ползвам.
Иначе си ползвам shift+insert по принцип, защото е удобен и се поддържа на двете места. Няма да забравя, колко щастлив бях, когато открих, че се поддържа от XP, вместо да ползвам цъкане с дясното копче.
=*=
Програмата е писана за Windows 3, не за чист ДОС. Има си ги там ком и другите нововъведения чак до ttf. Иначе точно на Досбоха я бухам. Затова говоря за Windows 3/95. Те и 98/SE/Me ще тръгнат, но едно не искам да имам прекалено много ресурси, второ не ми се ще да имам „виртуален“ диск, вместо просто да монтирам каталог.
Поради първата причина не си правя (а ще се наложи) терминален сървър във VirtualBox с XP. Докато си правех експерименти открих, че Hyper-V не поддържа ReactOS. Почти мога да повярвам, че е нарочно.