Linux за българи: Форуми

Нетехнически теми => Коментар => Темата е започната от: ANTIADMIN в Nov 09, 2008, 17:55



Титла: Русия и Куба на война с МС
Публикувано от: ANTIADMIN в Nov 09, 2008, 17:55
за сфо.бот.ните технологии и още нещо ;D
http://www.cnews.ru/news/top/index.shtml?2008/11/07/326766
Трябва да преборим мръсните капиталисти!!!


Титла: Re: Русия и Куба на война с МС
Публикувано от: tarator в Nov 09, 2008, 18:40
Като ще борите капиталистите, надявам се, че няма да използвате Линукс. Защото 80% от кода в него е писан от гадните капиталисти :)


Титла: Re: Русия и Куба на война с МС
Публикувано от: gat3way в Nov 09, 2008, 21:35
Нещо не е наред - липсват останалите от лигата на супергероите. Имам предвид Чавес, онзи брадат персиец и Кадафи-то.


Титла: Re: Русия и Куба на война с МС
Публикувано от: tarator в Nov 09, 2008, 21:50
gat3way,

Те още не са решили дали компютрите като цяло не са капиталистическа измишльотина и дали не трябва да ги забранят напълно :)


Титла: Re: Русия и Куба на война с МС
Публикувано от: gat3way в Nov 09, 2008, 21:54
Ами да ги *** в тъпите смотани нации. Ние навремето много бързо осъзнахме накъде духа вятъра и почнахме да бълваме apple2 клонинги.


Титла: Re: Русия и Куба на война с МС
Публикувано от: tarator в Nov 09, 2008, 21:59
Тогава беше лесно да се копира електроника. Сега вече не е :)


Титла: Re: Русия и Куба на война с МС
Публикувано от: gat3way в Nov 09, 2008, 22:01
Е аз си мислех че това са прогресивни строеве, в смисъл по-прогресивни от гнилия капитализъм. Като не могат да ги копират, да направят по-добри :) Атомни бомби искат да правят, а компютри - не. Егати хората.


Титла: Re: Русия и Куба на война с МС
Публикувано от: ANTIADMIN в Nov 09, 2008, 22:37
Ние навремето много бързо осъзнахме накъде духа вятъра и почнахме да бълваме apple2 клонинги.
Правилно, и после дойде капитАлизъма и пропаднахме. Иначе днес можеше да сме сила ;D


Титла: Re: Русия и Куба на война с МС
Публикувано от: gat3way в Nov 09, 2008, 22:44
Да, можеше да пишем ERP системи на бейсик и цял свят да ни сваля шапка и да се учи от нас :)


Титла: Re: Русия и Куба на война с МС
Публикувано от: tarator в Nov 09, 2008, 22:57
por4e2, както обикновено се изказваш неподготвен. Започнахме да изоставаме още по времето на комунизЪма. Защото с копирането може да се стигне само до определено ниво. Азиатците също копираха, но им дойде ума в главата и започнаха да работят заедно с "капиталистите", докато ние продължихме да се опитваме да крадем. Кое от двете решения беше правилното всеки може да види.




Титла: Re: Русия и Куба на война с МС
Публикувано от: lunarvalleys в Nov 09, 2008, 23:06
мъдам,

а сега дори и не копираме -- всичко отмре  ::)


Титла: Re: Русия и Куба на война с МС
Публикувано от: BOT_ev в Nov 09, 2008, 23:07
Той Порито тогава е бил зрял мъж и е градил светлото комунистическо бъдеще. Кои сте вие да му обяснявате как стоят нещата у тоя шибан живот?


Титла: Re: Русия и Куба на война с МС
Публикувано от: tarator в Nov 09, 2008, 23:16
lunnarvalleys, както вече казах, копирането вече не е лесно. Затова азиатците се преориентираха към коопериране. Ние като горди социалисти нямаше как да го направим и докато дойде края на комунизма бяхме безнадеждно изостанали.


Титла: Re: Русия и Куба на война с МС
Публикувано от: ANTIADMIN в Nov 09, 2008, 23:23
Не съм съгласен. Може и да са изоставали, може и да не са били толкова напред, но поне е имало някакви опити, поддържали са фронта, правело се е нещо. По твоята логика, таратор, всичко да се прави в США, а останлият свят да умре.
Преди време бях пуснал тема за правец и доста от хората се изказаха положително.
На мен нямаше да ми пречи, gw, да няма например графична среда, нямаше да ми липсва йутуб или веб 2.0 и цялата помия. Все си мисля, че щеше да е по-хубаво.
А сега какво е - много шум за нищо, въртят се големи пари, накрая пак нищо. Нещо като борсите ;D
Кой се нуждае от гугъл, уикипедиа, социални мрежи, йутуб? Май "никой", освен капиталистите от США, за да правят пари.
Аз мразя гугъл междудругото, както и епъл, мс няма нужда да ги казвам ;D
Междудругото/2/ си мисля, че шефът на гугъл има много малка пишка, но това е отделен въпрос. ;D


Титла: Re: Русия и Куба на война с МС
Публикувано от: ANTIADMIN в Nov 09, 2008, 23:32
Кои сте вие да му обяснявате как стоят нещата у тоя шибан живот?
http://ani4ka.com/ ;D ;D


Титла: Re: Русия и Куба на война с МС
Публикувано от: gat3way в Nov 09, 2008, 23:34
Е ние успяхме да копираме 80286, тъпите руснаци стигнаха до 8086 или поне до този извод ме докараха незабравимите мигове прекарани в ЦУТНТ в Русе - имахме едни руски калорифери, клонинзи на 8086, имахме и правец 16 дето беше с копиран 286 процесор. Нищо че аз по това време вкъщи имах гаден капиталистически 386 (беше ранните 90). Надали обаче щяхме да продължим напред и смело да копираме - нататък архитектурите станаха бая сложни. Аз никога не съм бил добър програмист, но пък винаги ми е било интересно системното програмиране - та тогава нямаше интернет, имаше книжки. Имаше едни книжки за ДОС системно програмиране (мисля на Сиела), имаше онази велика лилава книжка на Аладжем за реализиране на меню-ориентирани текстови интерфейси с паскал (преди turbo vision), там се правиха фокуси с БИОС функциите за видео-то например, с прекъсванията за резидентните програми, както и да е, същият човек ми е преподавал в ТУ, беше ми идол :) Но никъде нямаше книжки описващи този загадъчен "защитен режим" който дойде с 386, който ползвах с dos4gw за да си играя тогавашните игри и който беше голяма мистерия (вкл. когато се крашваше системата и излизаха неразбираемите tracedumps). Може да е много забавно, но сравнително отскоро имам идея как наистина работи тази работа, какво наистина представляват pagetables и т.н. Имам предвид че 386 излезе през 80-те все пак.

Та мисълта ми е че таратора е прав, още тогава бяхме почнали да се оакваме. Аз се радвам че се разсипа комунизма, сега поне сме в течение с нещата. Можеше да е много по-зле.


Титла: Re: Русия и Куба на война с МС
Публикувано от: ANTIADMIN в Nov 09, 2008, 23:52
   Да, определено сте в течение, изграждате инфраструктури за гошо и пешо си свалят порното по-бързо или да избиват комплекси по форуми. Не че съм откачен, но не ми харесва. За всичко са виновни капиталистите, стигнаха се до абсурди със следене, лицензи, пълен контрол. Ебаси еволюцията. Огромни армии от роби правят хардуер за маниаци да пуцат пред компа, други следят хората, трети ги изнудват. США вперед ;D
   Всъщност другите производители на процесори също копираха, мс цял живот копират, всеки копира, не знам защо макаджията се възмути точно от нашите.
Еволюция според мен е като има някакво развитие, а не само тъпчене на едно място ... сетих се за дейбиан ;D


Титла: Re: Русия и Куба на война с МС
Публикувано от: gat3way в Nov 10, 2008, 00:02
Добре, де, можеше да си имаме soctube например със цялата съпътстваща инфраструктура, архитектури и хардуер, които да я позволяват. И кво от това? За да се развиват технологиите, трябва да има инициатива. Ние и преди и сега нямаме такава. Тогава копирахме, но не създавахме. Не мога да кажа, че пазарът там капиталистически е най-добрият възможен двигател на прогреса, обаче соц-моделът определено не предлага нещо по-добро. Самият факт, че ние внасяхме нелегално чипове и ги копирахме (а не обратното) говори достатъчно.


Титла: Re: Русия и Куба на война с МС
Публикувано от: lunarvalleys в Nov 10, 2008, 00:17
порче, не вървиш на добре, сериозно

такива глупости на куп отдавна не бях чел.. говориш толкова категорично и убедено, сякаш си последна инстанция и компетент по световните заговори и конспирации.. ще бъде много тревожно ако наистина се мислиш за такъв..

я се поразнообрази нещо.. иди на кино, пийни бира, ала-бала.. ако не ти се гледат гадните капиталистически филми на холивуд, пробвай нещо от европейското кино -- Klass, да речем..

говориш за комплексарщина по форумите, а самият ти почваш да звучиш едно към едно като някой форумен малоумник дето си знае неговата приказка за краставицата (върти суче и все стига до това, че краставицата е 98% вода)

ай лека нощ


Титла: Re: Русия и Куба на война с МС
Публикувано от: ANTIADMIN в Nov 10, 2008, 00:34
Глупости, къде видя да съм категоричен. Мисля, че тук има къде къде "по-" от мен, и образовани, интелигенти и възрастни, то си е направо така. Просто споделям моята гледна точка и възмущение. Заговори и конспирации има, ти ако не вярваш, недей. Може би книгите и форумите, които посещавам, ми оказват такова влияние, но нещата според мен са доста логични, не знам защо в твоите очи съм конспиративно настроен. Пък и ми е някакси тъпо за горните работи, които писах. Като излязва браузъра на гугъл няква нечовешка радост във фешъните, аз пък се разтревожих. За гугъл, ето ти още едно http://theinvisiblethings.blogspot.com/2008/05/1984.html
Сори, че се интересувам от такива работи и не гледам шоуто на слави или новините и не си промивам мозъка. Имаш пълното право да се възмутиш от мен. Пoзволявам ти го! ;D


Титла: Re: Русия и Куба на война с МС
Публикувано от: tarator в Nov 10, 2008, 00:38
por4e2,

Само в детската градина и на олимпийските игри се гледа участието, а не резултатите :)
Не случайно споменавам азиатците, те показват, че има начин не "всичко да се рави в США". Само дето те работят, а не говорят колко лоши били капиталистите :)


Титла: Re: Русия и Куба на война с МС
Публикувано от: BOT_ev в Nov 10, 2008, 02:01
Ама троли тоя мушмурок  ;D. Еххх да беше жив Тато да види каква комсомолска младеж се е навъдила, гордост за пролетариата. Давай Порито viva la revolucion ... 5-6 неутронни бомби над США (Тараторе бегай от там вдигнал ви е мерника) и проблемите с глобалното затопляне, платения софтуер и нашествието от извънземни евреи искащи да завладеят света ще бъдат решени.
Цитат
Сори, че се интересувам от такива работи и не гледам шоуто на слави или новините и не си промивам мозъка.
Ти изпускаш, задължително трябва да гледаш Бай Шиле ... с него ще имате обща приказка, гарантирам.
Цитат
Може би книгите и форумите, които посещавам, ми оказват такова влияние, но нещата според мен са доста логични, не знам защо в твоите очи съм конспиративно настроен.
Хмм значи не си промиваш мозъка с Шоуто на Слави и новините, а с книги и форуми ... мда така по-има смисъл.
п.п. Viva la revolucion !!! ($2)


Титла: Re: Русия и Куба на война с МС
Публикувано от: gat3way в Nov 10, 2008, 09:08
Кой е тоя бай Шиле? Съжалявам, ама гледам телевизия само уикендите, иначе са ми супер досадни с тъпите си шоута дето ги дават от както се прибера докато си легна, нямат почивка и в тях само някакви олигофрени. Първо почват с това го знае всяко хлапе и там някакви прости патки дето не знаят азбуката, после разните брадъри дето пак са пълни с идиоти и после по избор Славчо или господарите, чат-пат гледам господарите щото там простотията понякога е смешна.

Ама то и олигофренията не им е забавна на телевизиите. Ако зависеше от мене щях да си направя телевизия дето по цял ден има шоуто на Релефа, новините на е-репортер, документални предавания с Апостол Апостолов и хай-тек новини с цецо от Шумен. Щеше да избие рибата и да помете битивитата и разните бакшишки телевизии като СКАТ.


Титла: Re: Русия и Куба на война с МС
Публикувано от: BOT_ev в Nov 10, 2008, 13:31
Цък. ($2)


Титла: Re: Русия и Куба на война с МС
Публикувано от: ANTIADMIN в Nov 10, 2008, 18:55
Цък. ($2)
SElqniqta rulzz, a? :(
Всъщност, днес си мислих за едно нещо - че след много много години, хората ще си отварят досиетата от Гугъл, както сега ДС и след 90-та в ГДР-то. Как мислите?
Днес слушах двама програмисти и единият разказва за некъв смешник/комик/, другия пък не го е чувал никога. И тоя вика:
- Как не си го чувал, напиши в Гугъл... чакай чакай, не в гугъл ;D


Титла: Re: Русия и Куба на война с МС
Публикувано от: lunarvalleys в Nov 10, 2008, 19:08
порчо,

а какво му е лошото на Гугъл?  ???


Титла: Re: Русия и Куба на война с МС
Публикувано от: BOT_ev в Nov 10, 2008, 21:29
Цитат
SElqniqta rulzz, a?
Ти май не зацепи изобщо ... разочароваш ме  :(


Титла: Re: Русия и Куба на война с МС
Публикувано от: ANTIADMIN в Nov 10, 2008, 21:40
Сфанах, бе, спокс, само дето това "шоу" е няква уникална простотия и селяния, пък и аз не си вярвам толкова колкото бай Шиле ;) По-умерен съм ;D


Титла: Re: Русия и Куба на война с МС
Публикувано от: BOT_ev в Nov 10, 2008, 23:01
Шоуто е селяния и простотия ... то на водещия си му идва отвътре. Образите на Краси Радков обаче се гаврят точно с простотията и селянията, а понякога и с параноичните, конспиративно настроени болни мозъци  ;). Границата между малоумието и гениалността е много тънка ... за това бъди внимателен  ;).


Титла: Re: Русия и Куба на война с МС
Публикувано от: Златко в Nov 11, 2008, 14:42
por4e2, специално за тебе:

(http://notes2self.net/mob_img/Independent-070524-Google.jpg)


Титла: Re: Русия и Куба на война с МС
Публикувано от: ANTIADMIN в Nov 12, 2008, 01:12
Няма случайни работи, Златко. Гугъл е разработка на военните, те нямаше как да стигнат до тук, ако нямаха военните зад гърба си. Сега военните взимат нашите профили и ни вербуват, разработват ни и така гугъл им се отплаща като ни съсипват. Виж например кога излезе гугъл транслейт на български, това не е случайно, искаха да ни преспят, да ни уязвят и да ни довършат!
;D ;D ;D
В Русия съм, в Русия съм! ;D


Титла: Re: Русия и Куба на война с МС
Публикувано от: BOT_ev в Nov 12, 2008, 01:58
А така прозря истината накрая ;)