Linux за българи: Форуми

Linux секция за начинаещи => Настройка на хардуер => Темата е започната от: MRAVKATA в May 12, 2005, 16:38



Титла: Knoppix Help
Публикувано от: MRAVKATA в May 12, 2005, 16:38
Искам да попитам, като изтегля кноппикс тои е във .исо формат та въпроса ми е как да го запиша на ЦД като исо или да го разархивирам ?


Титла: Knoppix Help
Публикувано от: в May 12, 2005, 16:49
ISO НЕ се разархивира - от менютата на неро потърси BURN IMAGE или нещо в този стил


Титла: Knoppix Help
Публикувано от: MRAVKATA в May 12, 2005, 16:57
Записах до на ЦД ама нищо не стана
Реснах компа, вартя ЦД-то и после стартира Windows-a !?


Титла: Knoppix Help
Публикувано от: в May 12, 2005, 18:13
Прочети ПОНЕ ВЕДНЪЖ правилата на форума!

Задай въпроса си така, че да може да ти се помогне. Какво са ти настройките в БИОС-а, как са закачени усторйствата ти, изписва ли грешки? Докато си в М$ и вкараш диска какво става? Ако си го записал както ти казаха, трябва да ти се отвори браузър със страницата на кнопикс (автоматично).

Прегледа ли форума за подобни теми?!


Титла: Knoppix Help
Публикувано от: Abbadon в May 12, 2005, 21:29
значи паржо като записваш ico дажаш на неро още в началото там кадето избираш new или continue даваш направо open и си записваш iso-то след това рестартираш компа и натискаш дел за да влезеш в биоса от там даваш first boot device -> cd-rom натискаш F10 и запазваш настроиките компа ти се рестартира още веднаж и ... добре дошал в света на кноппикс (разбира се ако диска ти е в цд-то)
не се сърди на отговора които давам но мисля че е повече от изчерпателен и ясен :)


Титла: Knoppix Help
Публикувано от: keremidko в May 12, 2005, 22:10
Цитат (Guest @ Май 12 2005,17:49)
ISO НЕ се разархивира - от менютата на неро потърси BURN IMAGE или нещо в този стил

ISO се разерхивира не дрънкай глупости но на кноппикса не се. Не заблуждавай човека ще земе да свали някоя игра и да се изложи да ходи до магазина да си купи диск за тва :) a иначе като стартираш нерото->(прозореца дето си избираш new/continue) отдолу има опен и там си го намираш :)


Титла: Knoppix Help
Публикувано от: poisoner в May 13, 2005, 00:38
<offtopic>
Цитат (keremidko @ Май 12 2005,23:10)
ISO се разерхивира не дрънкай глупости но на кноппикса не се. Не заблуждавай човека ще земе да свали някоя игра и да се изложи да ходи до магазина да си купи диск за тва ...

абе по принцип не се разархивира, ако играта е защитена голяма вероятност има като си я разархивираш да не можеш да я инсталираш. За тва се ползват виртуални сд-та който пренебрегват защитите.
А кнопикса е буутабъл диск и като го разархивираш ше се изгуби буут информацията и диска вече няма да е буутабъл. Така че тва че архиваторите отварят .исо не значи че е архив и трябва да се разархивира.
</offtopic>


Титла: Knoppix Help
Публикувано от: hornet в May 13, 2005, 00:40
Цитат (keremidko @ Май 12 2005,23:10)
ISO се разерхивира не дрънкай глупости но на кноппикса не се.

Ти дрънкаш глупостите. ISO-то се записва точно по описания горе начин. До сега не съм видял ISO да трябва да се разархивира за да се запише или пусне.

Едит. Изпревариха ме... :p


Титла: Knoppix Help
Публикувано от: в May 14, 2005, 11:23
Процедурата е проста. Стартираш неро и му казваш open. отваря ти се таблица да търсиш файл. Най-долу намираш опцията да ти търси исо фалове и щрапваш отгоре. Гориш. След това проверяваш в биоса дали буутва от сд преди бутване от харда, ако ли не, слагаш тази опция. Ресваш и си в кнопикс. :D