Linux за българи: Форуми

Игри за Linux => Общ форум => Темата е започната от: wed в Feb 26, 2006, 21:07Титла: Diablo II LOD под Линукс?
Публикувано от: wed в Feb 26, 2006, 21:07
Хора пробвах с тарсачата но не открих нищо. Разбрах само че ми трябва емулатор и си инсталирах Wine от там не знам какво да правя.Моля ако има някои които я е подкарвал тая игричка под Линукс да сподели малко по подробно.
Благодаря предварително!


Титла: Diablo II LOD под Линукс?
Публикувано от: Deathmaster в Feb 26, 2006, 21:39
Ми просто е бе човек. Пишеш в конзолата cd /pyt/do/igrata/ и  след това wine и името на exe-то. Играта си върви, но лично аз имах този проблем, че ми беше като тапет на екрана, тоест виждах си иконите докато играя, но това беше на старата Федора. Сега не съм го пробвал.  Би трябвало да работи идеално. Даже и в Battle.Net можеш да играеш.


Титла: Diablo II LOD под Линукс?
Публикувано от: wed в Feb 27, 2006, 09:46
Хмм наистина било лесно ;) Подкарах я вапреки, че не варви на Fullscreen, но при бозата я подкарвам с допалнителни параметри като -w -ns -skiptobnet a тука като напиша wine fail.exe -w -ns -skiptobnet нестава да не би тези параметрки да се пишат някаде другаде или по друг начин?
10х


Титла: Diablo II LOD под Линукс?
Публикувано от: Deathmaster в Feb 27, 2006, 16:11
Тези параметри за съжаление нищо не ми говорят. При мен беше на цял екран. Но ако не си доволен от wine  пробвай dx9wine или cvscedega и с тях съм подкарвал доброто старо Диабло. Ето ти линк за изтеглянето на тези два емулатора.
cvscedega & dxdwine (инсталация от скрипт както е описано на тази страница) - http://www.linux-gamers.net/modules....EX+Wine

инструкции за подкарване на Диабло с обикновен wine - http://www.linux-gamers.net/modules....Diablo2