Linux за българи: Форуми

Трудова борса => Предлагане => Темата е започната от: Pesho4uka в Sep 15, 2006, 14:42Титла: Windows application under non windows platform
Публикувано от: Pesho4uka в Sep 15, 2006, 14:42
Предлагам внедряване на уиндоус приложения в рамките на Линукс под Java. Не говоря за Wine  става дума за девелъпмант. Пример, ако някой му е писнало от смешните парсери написани на джава които парсват ексел и иска да използва характерни за  Windows платформа неща като прикачане на файлове, видео филмчета или картинки. Или ако искате да ползвате Exchange server под линукс или каквото и да било друго.
   Контактнете ме, срещу добро заплащане въпросът ви ще е уреден:))))


Титла: Windows application under non windows platform
Публикувано от: Pesho4uka в Sep 15, 2006, 14:44
Мисля, че не се изразих достатъчно ясно. Казано иначе предлагам същите услуги които предлага J-Integra. С тази работа че ще ви зема по малко:)))))


Титла: Windows application under non windows platform
Публикувано от: Pesho4uka в Sep 15, 2006, 14:46
Понеже не ставам за менаджер ако някой смята че може да ме менажира и има добри идеи за проекти в тази светлина може да ми пише.


Титла: Windows application under non windows platform
Публикувано от: v_badev в Sep 15, 2006, 15:34
Цитат (Pesho4uka @ Сеп. 15 2006,14:42)
Или ако искате да ползвате Exchange server под линукс или каквото и да било друго.

Да разбирам ли че срещу добро заплащане ща инсталираш Evolution?


Титла: Windows application under non windows platform
Публикувано от: Pesho4uka в Sep 15, 2006, 15:45
Значи не знам какво е Evolution но стига да има ActiveX. Няма проблем.


Титла: Windows application under non windows platform
Публикувано от: v_badev в Sep 16, 2006, 08:29
Ами Evolution е пощенският клиент на GNOME. Може да се свързва с Exchange сървъри без да използва ActiveX или Java и освен това е свободен софтуер (безплатна). Включена е в повечето дистрибуции и обикновенно се инсталира с една команда или няколко цъкания на мишката.

П.П.
Може и да не съм разбрал за какво става дума, но ми се струва че предлагаш неща които си ги има отдавна в повечето дистрибуции при това са без пари.


Титла: Windows application under non windows platform
Публикувано от: Pesho4uka в Sep 18, 2006, 09:54
Така, причината поради която въпросният еволюшън успява да свърши работата е че ползва достъпен за двете програми общ протокол.
   За съжаление не всички микрософтски приложения и най вече тези които да характерни за операционната система поддържат подобни протоколи за достъп. Например Vss- това е сорс сейфа им, или Msmq-  месиджинг сървиса им или пък Word- което може да се стартира по Wine наистина, но със сигурност ще е бъгаво, или Media Player казано иначе всички компоненти които пристигат под формата на ActiveX-ове, което на практика е половината ако не и 2/3ти от уиндоус. Второто нещо е че аз не ви говоря за свързване на ендо съществуващо приложение с друго, аз говоря за писане на платформено независим сорс, който разрешава достъп до характерни за уиндоус платформата приложения и ослуги.