Linux за българи: Форуми

Хумор, сатира и забава => Живота, вселената и някакви други глупости => Темата е започната от: Oxy в Nov 28, 2008, 02:02Титла: Google адсенс и реклама в интернет.
Публикувано от: Oxy в Nov 28, 2008, 02:02
Горе долу  си имам представа какво е това, но не знам как стоят нещата със заплащането, освен че има 2 начина - пер клик и пер импрешън. По колко плащат, как плащат на колко време/клика/"впечатления"? Отделно как стоят нещата с рекламата в интернет при добра посещаемост (примерно 10 000 уникални хита на ден).


Титла: Re: Google адсенс и реклама в интернет.
Публикувано от: zeridon в Nov 28, 2008, 13:54
Адсенс плащат на клик. Обикновенно кликове се реализират до 0,5% от прегледите на страницата с рекламите. В зависимост от това какво точно е кликнато се печелят различно количество пари


Титла: Re: Google адсенс и реклама в интернет.
Публикувано от: vstoykov в Nov 28, 2008, 15:08
Колко ще спечелиш зависи от темата на сайта (ключовите думи, които се съдържат в него). Общите условия на Google AdSense забраняват да се дава статистическа информация за печалбата с изключение на общия размер на печалбата (издателите на AdSense не могат да разгласяват колко е цената на клик и колко процента от посетителите са кликнали на реклама). Разбира се не всички спазват това и публикуват статистките си (може да се намерят с Google). За текстовите реклами се плаща на клик, а за графичните - за показване и за клик.

Нещо много важно: не се опитвайте да мамите като щраквате на рекламите си или стимулирате други потребители да щракат, защото със сигурност ще ви хванат, няма да ви платят и завинаги няма да можете да ползвате Google AdSense (а това е единствения начин за сериозни печалби в определени ниши!). По-добре насочете усилията си в докарване на още посетители вместо да се чудите как да мамите.Титла: Re: Google адсенс и реклама в интернет.
Публикувано от: Oxy в Nov 28, 2008, 19:53
Общо взето става дума за ИТ насочен продукт, който в момента е в процес на разработка, но се опитвам да изчсля какви печалби да очаквам, за да мога да си преценя инвестицията на труд финанси и тн...


Титла: Re: Google адсенс и реклама в интернет.
Публикувано от: dns в Nov 28, 2008, 20:34
Официален риселър на Google Adwords за България!  ($2) - всичко за реклама в интернет