Linux за българи: Форуми

Linux секция за начинаещи => Настройка на програми => Темата е започната от: keen в Dec 11, 2009, 17:54Титла: Не зарежда...грешка?!?
Публикувано от: keen в Dec 11, 2009, 17:54
След като рестартирах компютъра при boot-ването на убунту-то (9.10) зарежда до текстови режим,като допреди зареждаше направи в графичен. Изписва :Mount of filesystem failed!" След "startx" изкарва няколко грешки от типа на "file system is read-only" ?!?? и остава в текстова среда. Пуснах partiton magic ot hirens boot и тя намеро грешки във файловата система,оправи ги,но нямаше промяна:( Извинявам се за невежеството,защото съм все още нов в линукс средата,но ако някой има на идея от какво е и как до оправя този проблем ще съм благодарен. Рестартирах защото след като пуснах да свалям един торент Firefox-а заби и след като го килнах не искаше да се стартира наново.


Титла: Re: Не зарежда...грешка?!?
Публикувано от: keen в Dec 11, 2009, 18:21
Проблема е решен.

Пуснах "fsck"
 
След като откри няколко десетки грешки се рестартира и е ок :)


Титла: Re: Не зарежда...грешка?!?
Публикувано от: Acho в Dec 11, 2009, 20:05
Здравей keen. ОК е системата ти, ама докога ? Дало е НЯКОЛКО ДЕСЕТКИ грешки, това си е сериозна работа. Да не ти се загубят данни после, в процеса на работа ? Ако е дисков проблем, не е добре това. А НОВА инсталация ли ти е Убунту-то ?

Поздрави.