Linux за българи: Форуми

Сигурност => Системна Сигурност => Темата е започната от: hyankov в Feb 01, 2011, 09:38Титла: Какво стана с Damn Vulnerable Linux?
Публикувано от: hyankov в Feb 01, 2011, 09:38
Здравейте,

Някой случайно да има представа какво стана с тази дистрибуция. На официалния сайт пише "DOWN..." (http://www.damnvulnerablelinux.org/), в distrowatch пише, че е Active (Last Update: Wednesday 14 July 2010 00:45 GMT) !?

Имате ли представа, проекта ли е прекратен, нечий интереси ли са накърнени? Ако на някого му се намира залежало iso и няма някакви проблеми да го сподели, ще съм му безкрайно блгодарен. Едно време имаше d.linux-bg.org, ако администраторите нямат нищо против - тъкмо да е удобно и на другите ако им потрябва :)

Поздрави,
Ицо

---- Редакция ----
Хмм, никой не отговаря, надявам се просто не знаете, а не е лично отношение :) (В случай, че все пак е - съжалявам ако съм засегнал някого).
Не искам да вредя на никого, просто винаги ми е било интерсно как работят програмите, които пиша, на по-ниско ниво и как да ги направя по-добри, а какъв по-добър начин да науча това от "binary exploiting". Заиграх се с overthewire.net/wargames и тогава се сетих за темата между johnywalker и gat3way за библиотеките със статични адреси и там последният спомена за тази дистрибуция - уви, никъде я няма!? На форума им (http://reverse-engineering.net/) пише "This website has been forced to get closed. Sorry for this. Good Bye.". Предполагам са бръкнали на някого някъде и са ги принудили да затворят проекта, но нещо не намерих информация за подобно нещо в google.


Титла: Re: Какво стана с Damn Vulnerable Linux?
Публикувано от: hyankov в Feb 03, 2011, 09:08
Нито един отговор...  ???
Както и да е, един от много торенти сработи и в момента имам iso за версия 1.5 на DVL и сработи във VirtualBox. И все пак, ако са забранили проекта поради някаква причина, не знам до колко коректно е да се разпространява, но ако на някого му потрябва - може да се свърже с мен. Ако администраторите одобрят предложението ми да се качи на d.linux-bg.org - супер, ще помогна с каквото мога.

Поздрави,
Ицо


Титла: Re: Какво стана с Damn Vulnerable Linux?
Публикувано от: ROKO__ в Feb 03, 2011, 09:11
Този проект до колкото знам е замразен още през 2008-ма година


Титла: Re: Какво стана с Damn Vulnerable Linux?
Публикувано от: hyankov в Feb 03, 2011, 10:14
Напълно възможно е, но не успях да изкопая никаква информация по тази тема. Освен това gat3way говори за него преди 4-5 месеца в една друга тема, а и всички тези публикации са след 2008:
http://www.linux.com/community/blogs/damn-vulnerable-linux.html
http://www.junauza.com/2010/10/hacking-damn-vulnerable-linux.html
http://linux.slashdot.org/story/10/07/17/2136237/Damn-Vulnerable-Linux-mdash-Most-Vulnerable-Linux-Ever?from=rss
http://distrowatch.com/table.php?distribution=dvl -> както съм казал по-горе и тук се твърди, че поне до 14 юли миналата година проекта е със стаус "Active"

Поздрави,
Ицо