Linux за българи: Форуми

Linux секция за начинаещи => Настройка на хардуер => Темата е започната от: lozanoww в Фев 16, 2012, 19:11



Титла: Как да си направя WiFi AcessPoint на Slackware 13.1.0
Публикувано от: lozanoww в Фев 16, 2012, 19:11
Здравейте, рових дълго и неуморимо из нета но в крайна сметка стигнах до кривата круша. Въпроса ми е как мога на направя Wi-Fi картата на компютъра да излъчва интернет ? OS: Slackware 13.1.0 Ярдо 2.6.33.4-smp (SMP)
wi-fi: D-Link Air Plus G DWL - G510 (wlan0)
Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8139/8139C/8139C+ (eth0)
VIA Technologies, Inc. VT6102 [Rhine-II] (eth1)
в момента го ползвам за жичен ruter с iptables но не знам как да го направя и да излъчва безжично Картата поддържа AP mode проверено но до тук :)Абе с 2 думи искам да го направя и wifi и кабелен рутер. Ако някой може да помогне ще съм му благодарен. Мерси предварително

ПС: Ако съм объркал нещо моля да ме извините.


Титла: Re: Как да си направя WiFi AcessPoint на Slackware 13.1.0
Публикувано от: dejuren в Фев 17, 2012, 01:16
Ще се справиш ли с това указание: http://val-khmyrov.blogspot.com/2011/05/ieee-8021g-ieee-8021n.html

В него има доста неща, които в твоя случай са излишни, просто не трябва да го следваш сляпо. Например драйвер compat-wireless и компилирането на всичко от сорс спокойно може да се прескочат. Друга особеност е NAT, който при теб трябва да е двупосочен към жичната и към безжичната връзка, тук трябва да се произнесат iptables специалистите.


Титла: Re: Как да си направя WiFi AcessPoint на Slackware 13.1.0
Публикувано от: lozanoww в Фев 17, 2012, 11:25
Ами не успях честно казано :) че руския ми е много много чужд език. Друго което научих е че ми трябва madwifi, което не успях да инсталирам и ровя да видя как се инсталира точно защото WiFi-то е с atheros (ath5k) драйвер. за да мога да инсталирам hostapd-to иска да сетна директория на madwifi заради драйвера.


Титла: Re: Как да си направя WiFi AcessPoint на Slackware 13.1.0
Публикувано от: dejuren в Фев 17, 2012, 17:05
Прекарай го през гугл транслатор, пък ако го преведе безкрайно тъпо пускай цитати от оргинала и превода, ще помагаме. Току виж в края се окаже, че сме превели указанието от край в край ;)


Титла: Re: Как да си направя WiFi AcessPoint на Slackware 13.1.0
Публикувано от: petar258 в Фев 17, 2012, 17:30
накратко ползва се hostapd за да се направи AP, и примерния конфиг можеш да го видиш и без да знаеш руски


Титла: Re: Как да си направя WiFi AcessPoint на Slackware 13.1.0
Публикувано от: lozanoww в Фев 17, 2012, 17:55
след като направих стъпките до make и направих make при make install идва следното:
# make install
for i in hostapd hostapd_cli; do cp -f $i /usr/local/bin/$i; done

И не продължава да се инсталира ..
Тук какво точно трябва да направя ?


Титла: Re: Как да си направя WiFi AcessPoint на Slackware 13.1.0
Публикувано от: dejuren в Фев 17, 2012, 17:58
след като направих стъпките до make и направих make при make install идва следното:
# make install
for i in hostapd hostapd_cli; do cp -f $i /usr/local/bin/$i; done

И не продължава да се инсталира ..
Тук какво точно трябва да направя ?
Излиза в промпт или виси? Ако излиза в промпт би трябвало вече да е инсталиран. Провери в  /usr/local/bin/ за hostapd и hostapd_cli.


Титла: Re: Как да си направя WiFi AcessPoint на Slackware 13.1.0
Публикувано от: lozanoww в Фев 17, 2012, 18:06
Да има ги там са :) сега ще видя, какво още ще направя и ще пиша резултатите.


Титла: Re: Как да си направя WiFi AcessPoint на Slackware 13.1.0
Публикувано от: nemanema в Фев 17, 2012, 18:56
Здравейте, рових дълго и неуморимо из нета но в крайна сметка стигнах до кривата круша. Въпроса ми е как мога на направя Wi-Fi картата на компютъра да излъчва интернет ? OS: Slackware 13.1.0 Ярдо 2.6.33.4-smp (SMP)
wi-fi: D-Link Air Plus G DWL - G510 (wlan0)
Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8139/8139C/8139C+ (eth0)
VIA Technologies, Inc. VT6102 [Rhine-II] (eth1)
в момента го ползвам за жичен ruter с iptables но не знам как да го направя и да излъчва безжично Картата поддържа AP mode проверено но до тук :)Абе с 2 думи искам да го направя и wifi и кабелен рутер. Ако някой може да помогне ще съм му благодарен. Мерси предварително

ПС: Ако съм объркал нещо моля да ме извините.

Здрасти,
незнам какво си търсил, и не прочетох руската статия. Предлагам ти да го погледнеш на български.
http://www.rousse-lan.com/archives/95
http://www.rousse-lan.com/archives/34

Коментара и проблема е разглеждан още през 2009 г. Следвал съм настройките от там, не и самата инсталация, защото при мен си е с пакетна система. И само като насока, ath5k ли трябва да е при теб ? Не съм проверявал какъв точно ти е чип-сет-а, моя е 5416 и с ath9k си "бръмка" от близо 2 години без проблем. Стабилно бута на 3х3 около 130Mb/s. Тествал съм да го напъвам на максимум, но с фърмуера, с който ми е картата, не се държи стабилно.
Дано съм помогнал с връзките.
Успех

ПП Ако мога с нещо конкретно, ще помогна, но моля да не ми пишеш на лична, защото темата е интересна и може да се заформи статия. Много хора започнаха да осъзнават, че фабричните рутери са до ниво включвам и забравям, което не винаги е добро. Докато "решението" малко домашно рутерче с карта е доста по-гъвкаво и удачно решение за голяма част от ползвателите.


Титла: Re: Как да си направя WiFi AcessPoint на Slackware 13.1.0
Публикувано от: lozanoww в Фев 17, 2012, 19:10
Успях да го стартирам .. малко по заобиколен начин не както е написано в указанието но тръгна сега въпроса е че няма интернет .. самото устройство няма ИП адрес. в ifconfig..


mon.wlan0 Link encap:UNSPEC  HWaddr 00-11-95-FA-D0-95-65-74-00-00-00-00-00-00-00-00 
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:217 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:15411 (15.0 KiB)  TX bytes:0 (0.0 B)

wlan0     Link encap:Ethernet  HWaddr 00:11:95:fa:d0:95 
          inet6 addr: fe80::211:95ff:fefa:d095/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:2104 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:81 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:153426 (149.8 KiB)  TX bytes:10592 (10.3 KiB)

Даже се свързах но няма интернет..


Титла: Re: Как да си направя WiFi AcessPoint на Slackware 13.1.0
Публикувано от: nemanema в Фев 17, 2012, 20:15
Успях да го стартирам .. малко по заобиколен начин не както е написано в указанието но тръгна сега въпроса е че няма интернет .. самото устройство няма ИП адрес. в ifconfig..


mon.wlan0 Link encap:UNSPEC  HWaddr 00-11-95-FA-D0-95-65-74-00-00-00-00-00-00-00-00 
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:217 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:15411 (15.0 KiB)  TX bytes:0 (0.0 B)

wlan0     Link encap:Ethernet  HWaddr 00:11:95:fa:d0:95 
          inet6 addr: fe80::211:95ff:fefa:d095/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:2104 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:81 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:153426 (149.8 KiB)  TX bytes:10592 (10.3 KiB)

Даже се свързах но няма интернет..

Здрасти,
А ти назначи ли адрес ? Имаш ли вдигнат hostapd ? Имаш ли DHCP ? На защитната ти стена какви са настройките ?
Давай инфо и ще го пуснем рутерчето още тази вечер.


Титла: Re: Как да си направя WiFi AcessPoint на Slackware 13.1.0
Публикувано от: lozanoww в Фев 17, 2012, 20:33
Значи вдигам hostapd така:
/usr/local/bin/hostapd -d /usr/src/linux-2.6.33.4/Documentation/networking/mac80211_hwsim/hostapd.conf
Странно но B /etc/ няма папка hostapd.. до тук добре мрежата се вижда .. успях да сетна ИП:

mon.wlan0 Link encap:UNSPEC  HWaddr 00-11-95-FA-D0-95-65-74-00-00-00-00-00-00-00-00 
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:2455 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:251785 (245.8 KiB)  TX bytes:0 (0.0 B)

wlan0     Link encap:Ethernet  HWaddr 00:11:95:fa:d0:95 
          inet addr:192.168.1.1  Bcast:192.168.1.255  Mask:255.255.255.0
          inet6 addr: fe80::211:95ff:fefa:d095/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:1485 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:209 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:108212 (105.6 KiB)  TX bytes:35131 (34.3 KiB)

До тук добре.. в момента се опитвам да се свържа от лаптоп с уиндолс 7 и не мога но виждам мрежата.. а отностно DHCP ще е много удобен вариант .. защото в момента на кабелната лан мрежа са ми статични ИП-тата а при 3 лаптопа не е удачно вече с кабели навсякаде това ме накара да се опитам да подкарам wifi..


Титла: Re: Как да си направя WiFi AcessPoint на Slackware 13.1.0
Публикувано от: nemanema в Фев 17, 2012, 20:44
Значи вдигам hostapd така:
/usr/local/bin/hostapd -d /usr/src/linux-2.6.33.4/Documentation/networking/mac80211_hwsim/hostapd.conf
Странно но B /etc/ няма папка hostapd.. до тук добре мрежата се вижда .. успях да сетна ИП:

mon.wlan0 Link encap:UNSPEC  HWaddr 00-11-95-FA-D0-95-65-74-00-00-00-00-00-00-00-00 
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:2455 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:251785 (245.8 KiB)  TX bytes:0 (0.0 B)

wlan0     Link encap:Ethernet  HWaddr 00:11:95:fa:d0:95 
          inet addr:192.168.1.1  Bcast:192.168.1.255  Mask:255.255.255.0
          inet6 addr: fe80::211:95ff:fefa:d095/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:1485 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:209 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:108212 (105.6 KiB)  TX bytes:35131 (34.3 KiB)

До тук добре.. в момента се опитвам да се свържа от лаптоп с уиндолс 7 и не мога но виждам мрежата.. а отностно DHCP ще е много удобен вариант .. защото в момента на кабелната лан мрежа са ми статични ИП-тата а при 3 лаптопа не е удачно вече с кабели навсякаде това ме накара да се опитам да подкарам wifi..

Младежо, предполагам какво правиш, и сигурно съм наясно какво трябва да се направи. Успокой топката ! Емоциите само ще ти пречат, овладей си тръпката и да го даваме креативно по същество.
Нямаш директория в /etc/hostapd ами направи като root и плясни конфига там.
Не ти препоръчвам да си правиш бридж на интерфейсите. Направи го в съвсем обикновен режим и контролирай интерфейса на картата, както и трафика и достъпа до мрежата ти.
DHCP се пуска лесно, но се иска и добро описване и правилна постановка, за да работи коректно и да не прави проблеми. Само не го пускай на външния си интерфейс !!! Много те моля, не прави тази глупост !
Хайде сега плясни тук конфига на hostapd. Махни си паролите и SSID името, те не са интересни за никой.
Опиши как получава рутера интернет. Имаш ли си твой DNS или ползваш външен ? Какви настройки имаи на защитната стена ?
Не ме карай да ти дърпам с "ченгел" думите.


Титла: Re: Как да си направя WiFi AcessPoint на Slackware 13.1.0
Публикувано от: lozanoww в Фев 17, 2012, 20:48
След като успях да се свържа от телефона и направих статични настройки стана.. интернет има сега остава да видя как да направя да се вдига авто.. с старт на машината. rc.local ако сложа вътре
ifconfig wlan0 up
/usr/local/bin/hostapd -d /usr/src/linux-2.6.33.4/Documentation/networking/mac80211_hwsim/hostapd.conf
Мисля че ще стане работата само някой да каже как да го направя да тръгва скрит процес ? че в момента ми стои на терминала постоянно и като натисна ctrl+c и го спира ..


Титла: Re: Как да си направя WiFi AcessPoint на Slackware 13.1.0
Публикувано от: dejuren в Фев 17, 2012, 20:53
За DHCP - частта от указанието за dnsmasq. И да, конфигуриран да работи със заявки само от wifi, щом вътрешната ти мрежа е със статични IP.
Ако ще го слагаш в стартовите скриптове няма нужда да правиш нищо за да работи като "скрит процес" (демон). Ако го пускаш ръчно както си написал вместо Ctrl-C - Ctrl-Z, след което изпълняваш "bg", или направо
Код:
/usr/local/bin/hostapd -d /usr/src/linux-2.6.33.4/Documentation/networking/mac80211_hwsim/hostapd.conf &
- забележи символа в края на реда


Титла: Re: Как да си направя WiFi AcessPoint на Slackware 13.1.0
Публикувано от: lozanoww в Фев 17, 2012, 20:53
IPTABLES.conf

iptables -t mangle -A PREROUTING -i eth1 -j TTL --ttl-inc 1
echo 1 > /proc/sys/net/ipv4/ip_forward
iptables -t nat -A POSTROUTING -j MASQUERADE
#Maskarad za localniq net
iptables -t nat -A POSTROUTING -o eth1 -j MASQUERADE -s 192.168.0.1/255.255.255.224
iptables -t nat -A POSTROUTING -o 192.168.0.1 -j MASQUERADE -s 192.168.0.2/255.255.25$

iptables -A FORWARD -p icmp --icmp-type echo-request -m limit --limit 1/s -j REJECT
iptables -A FORWARD -p tcp --tcp-flags SYN,ACK,FIN,RST RST -m limit --limit 1/s -j RE$
iptables -A FORWARD -p tcp --syn -m limit --limit 1/s -j ACCEPT
iptables -A INPUT -p icmp --icmp-type echo-request  -j REJECT
и надоло забранените портове..

hostapd.conf

interface=wlan0
driver=nl80211

hw_mode=g
channel=1
ssid=test

wpa=2
wpa_key_mgmt=WPA-PSK
wpa_pairwise=CCMP
wpa_passphrase=12345678
това е :)


Титла: Re: Как да си направя WiFi AcessPoint на Slackware 13.1.0
Публикувано от: nemanema в Фев 17, 2012, 21:06
IPTABLES.conf

iptables -t mangle -A PREROUTING -i eth1 -j TTL --ttl-inc 1
echo 1 > /proc/sys/net/ipv4/ip_forward
iptables -t nat -A POSTROUTING -j MASQUERADE
#Maskarad za localniq net
iptables -t nat -A POSTROUTING -o eth1 -j MASQUERADE -s 192.168.0.1/255.255.255.224
iptables -t nat -A POSTROUTING -o 192.168.0.1 -j MASQUERADE -s 192.168.0.2/255.255.25$

iptables -A FORWARD -p icmp --icmp-type echo-request -m limit --limit 1/s -j REJECT
iptables -A FORWARD -p tcp --tcp-flags SYN,ACK,FIN,RST RST -m limit --limit 1/s -j RE$
iptables -A FORWARD -p tcp --syn -m limit --limit 1/s -j ACCEPT
iptables -A INPUT -p icmp --icmp-type echo-request  -j REJECT
и надоло забранените портове..

hostapd.conf

interface=wlan0
driver=nl80211

hw_mode=g
channel=1
ssid=test

wpa=2
wpa_key_mgmt=WPA-PSK
wpa_pairwise=CCMP
wpa_passphrase=12345678
това е :)

До тук добре ! Хайде сега да сложим модула за ядрото в modprobe конфига. След това в rc.local имаш пример как да пуснеш hostapd.
Добави в стената и маскарад на wlan0. Докато сме на тази настройка отпуши портове 67 и 68 по tcp и udp.
Като ти тръгне нета на клиентските машини ще довършим и с DHCP-то.


Титла: Re: Как да си направя WiFi AcessPoint на Slackware 13.1.0
Публикувано от: lozanoww в Фев 17, 2012, 21:36
ath5k го има в modprobe
направих го да се вдига в rc.local клиентите имат интернет
в iptables.conf не съм сигурен как трябва да го опиша точно.. а отностно DHCP-то нямам си и идея :)


Титла: Re: Как да си направя WiFi AcessPoint на Slackware 13.1.0
Публикувано от: nemanema в Фев 17, 2012, 21:41
IPTABLES.conf

#Maskarad za localniq net
iptables -t nat -A POSTROUTING -o eth1 -j MASQUERADE -s 192.168.0.1/255.255.255.224
iptables -t nat -A POSTROUTING -o 192.168.0.1 -j MASQUERADE -s 192.168.0.2/255.255.25$


Ако това работи, копирай го още веднъж. Промени eth1 на wlan0, респективно и адреса.
В петък вечер малко бъвно "стоплям", но това твое писание нещо не ми харесва.


Титла: Re: Как да си направя WiFi AcessPoint на Slackware 13.1.0
Публикувано от: dejuren в Фев 17, 2012, 21:45
отностно DHCP-то нямам си и идея :)
Ми.. както казах частта за dnsmasq от блога дето ти пратих ще свърши работа. Дори настройката е да раздава само на безжичния адаптер, по твое желание може да промениш dhcp-range и готово.

ПП адресите в dhcp-range и маскирането в iptables ако не греша трябва да са еднакви.


Титла: Re: Как да си направя WiFi AcessPoint на Slackware 13.1.0
Публикувано от: nemanema в Фев 17, 2012, 21:47
Предупредих, че съм с пакетна система. Ето ти кратко и мързеливо настройване на маскарад според синтаксиса при мен. Адаптирай го за теб.
При мен външния интерфейс е eth0.
*nat
:PREROUTING ACCEPT [0:0]
:OUTPUT ACCEPT [0:0]
:POSTROUTING ACCEPT [0:0]
-A POSTROUTING -o eth0 -j MASQUERADE


Титла: Re: Как да си направя WiFi AcessPoint на Slackware 13.1.0
Публикувано от: lozanoww в Фев 18, 2012, 01:33
И това добре.. остана DHCP-то което сега ще видя в руския сайт .. мерси на всички за помощта утре ще кажа какво е станало, че съм изморен вече .. :)

стига до 1.9MB/sec (20mbit/sec) downlaod и 22 ъп.


Титла: Re: Как да си направя WiFi AcessPoint на Slackware 13.1.0
Публикувано от: victim70 в Фев 18, 2012, 08:35
Предлагам малко разширение на темата.
Някой пускал ли е във режим WDS картата - аз винаги когато ми се е налагало не съм имал успех.
Някой пускал ли е Атерос AR5008 карта в горният банд 5ГХз под виндофс работи но под Линукс не съм имал успех с пускането и на горният банд.
Има ли графичен тул за пускане на AP/WDS?

//офф
Отивам днеска на ски така че довечера или утре чак ще си играя с настройки.

Благодаря на всички колеги за хубавият стегнат и конструктивен постинг от дълго време не съм се радвал така на нещо толкова просто. Пожелавам на всички повече такива постове и по-малко мерене на ...


Титла: Re: Как да си направя WiFi AcessPoint на Slackware 13.1.0
Публикувано от: lozanoww в Фев 21, 2012, 00:55
Здравейте от мен.. наложи се да отсъствам няколко дни.. и когато се върнах Wi-Fi-то работеше без проблем.. но eth0 & eth1 се бяха сменили оправих настройките след което се наложи да изключа машината за да сложа плочка рам.. след като пуснах пак се бяха разменили... отново ги оправх.. реснах инет1 и се оправи реших да ресна компа и отново се смениха .. някакви идеи от какво може да е това? а относно dnsmasq направих настройки за wlan0 но не раздава dhcp-то (имаше го инсталиран) може и аз да не съм го пуснал но с командата от help-а който четох не става.. иначе докарва около 1,7мб/секунда :)


Титла: Re: Как да си направя WiFi AcessPoint на Slackware 13.1.0
Публикувано от: dejuren в Фев 21, 2012, 01:58
Погледни тук: https://help.ubuntu.com/10.04/serverguide/C/network-configuration.html

Трабва да промениш файла /etc/udev/rules.d/70-persistent-net.rules с имената на интерфейсите, за да стоят постоянни.

За dnsmasq виж дали има логове и какво има в тях.


Титла: Re: Как да си направя WiFi AcessPoint на Slackware 13.1.0
Публикувано от: lozanoww в Фев 21, 2012, 02:31
dnsmasq: no search directive found in /etc/resolv.conf

това след като сложа search (dnsipaddress)
dnsmasq: failed to bind listening socket for 192.168.1.1: Address already in use


Титла: Re: Как да си направя WiFi AcessPoint на Slackware 13.1.0
Публикувано от: dejuren в Фев 22, 2012, 05:20
Вероятно вече на този адрес работи още един dnsmasq, bind или dchpd. Провери дали има отворени портове 53 и/или 67:

netstat -plan | grep tcp | grep LISTEN


Титла: Re: Как да си направя WiFi AcessPoint на Slackware 13.1.0
Публикувано от: Желязко Желязков в Фев 22, 2012, 07:26
dnsmasq: no search directive found in /etc/resolv.conf

това след като сложа search (dnsipaddress)
dnsmasq: failed to bind listening socket for 192.168.1.1: Address already in use

С командата socklist можеш да видиш кой процес или коя програма ти е заела порт 53
Най вероятно ти е пуснат  бинд-а -  Ди-Ен-Ес-а ->
Код:
/etc/rc.d/rc.bind stop ; chmod 644 /etc/rc.d/rc.bind ; /etc/rc.d/rc.dnsmasq restart

А в /etc/resolv.conf пишеш
search google.bg
nameserver 8.8.8.8
nameserver 8.8.4.4

Като google.bg и ип-тата на ди-ен-ес-ите са примерни. Слагаш си твой домейн за
search network.local или нещо подобно но не и АЙ-ПИ и ай-пи адресите на твоите ди-ен-ес-и


Титла: Re: Как да си направя WiFi AcessPoint на Slackware 13.1.0
Публикувано от: lozanoww в Фев 25, 2012, 16:22
Тръгна и раздава. Мерси за помоща. с рутера всичко е готово :) имам и още един въпрос. здобих се с UPS Inform Guard LCD 650 работи звех му и кабел comport interface cable rs232 9пинов но никъде в нета не можах да намеря как трябва да е направен кабела.. а прав не тръгва.. ако някой има такъв упс или друг (надявам се да стане) ако може да си провери наредбата на пиновете и да ги каже за да пробвам дали ще стане. Това мисля че не е за тази тема за това се извиниявам..


Титла: Re: Как да си направя WiFi AcessPoint на Slackware 13.1.0
Публикувано от: tolostoi в Фев 25, 2012, 21:33
Май такова ти трябва http://di1-4.shoppingshadow.com/images/pi/94/f4/f7/107743898-260x260-0-0_apc+ups+cable+usb+to+rj45+cables+computer+aac4001a.jpg


Титла: Re: Как да си направя WiFi AcessPoint на Slackware 13.1.0
Публикувано от: lozanoww в Фев 27, 2012, 14:41
Май такова ти трябва http://di1-4.shoppingshadow.com/images/pi/94/f4/f7/107743898-260x260-0-0_apc+ups+cable+usb+to+rj45+cables+computer+aac4001a.jpg

НЕ. Интерфейс кабел rs232 9pin .. аз намерих тук в един форум но не стана.. :( не тръгва с тази подредба. програмата която ползвам е UPSMON но нито на прав кабел нито на този който намерих не тръгва..


Титла: Re: Как да си направя WiFi AcessPoint на Slackware 13.1.0
Публикувано от: lozanoww в Фев 28, 2012, 15:25
Излезна нова грешка за dnsmasq:
dnsmasq: failed to bind listening socket for ::1: Address already in use