Linux за българи: Форуми

Linux секция за напреднали => Начини за увеличаване на бързодействието => Темата е започната от: BlackPearl в May 21, 2012, 13:17Титла: Забавяне на пакетите (линукс)
Публикувано от: BlackPearl в May 21, 2012, 13:17
Здравейте, може ли да ми помогнете да реша проблем - линукс сървъра напоследък вдига много пинг - независимо дали се ping-вам през local ip (на рутер сме) или през външното вади пинг над 20 м/с - следователно по бавно зареждат сайтовете и сървърите които са на него.

Рамта и процесорите не се натоварват въобще, рутера е стабилен cisco ..?

Едит: На друга машина в тази мрежа няма този проблем


Титла: Re: Забавяне на пакетите (линукс)
Публикувано от: Acho в May 21, 2012, 13:44
Колега, и туй е бавене само при един кирлив пинг. Ами пробвал ли ги го тоз сървър, да прехвърляш големи файлове (примерно някакви .ISO-та), да видиш каква скорост ще ти даде там. За проба, дето се вика.

Другото е с друг модул да пробваш за тази LAN карта (ако има де, друг модул за нейния модел). Или с други настройки на картата. Или да пробваш с друга LAN карта как ще е ситуацията. Точно такова нещо имаше един познат (силно казано е познат). С вградената на дъното се бавеше, душата му изкара, и то в локалната му мрежа, не е през нета да минава. Сложи една на PCI-ски слот, прас нейния модул, и му литна всичко. Забравих обаче каква беше вградената на дъното му. Поздрави и успехи от мен.


Титла: Re: Забавяне на пакетите (линукс)
Публикувано от: BlackPearl в May 21, 2012, 13:47
Благодаря! Това го имах като идея хем за този проблем - хем ще взимам гигабитова връзка :)

А как да инсталирам модулите на новата лан карта?


Титла: Re: Забавяне на пакетите (линукс)
Публикувано от: Acho в May 21, 2012, 15:41
Ами зависи от дистрибуцията. Ама то нали има си hot-plug сега. То ще я засече според мен. Иначе аз в Slackware - НА РЪКА с modprobe или insmod го зареждам нужния модул, и тествам. А после си го описвам в /etc/rc.d/rc.modules да си се пуска ауто при боот на системата.


Титла: Re: Забавяне на пакетите (линукс)
Публикувано от: Gogo_SZ в Jun 21, 2012, 17:49
Все пак това на каква дистрибуция е?

И рутера Cisco ли е наистина или Linksys? (Щото за Linksys това си е съвсем нормално)