Linux за българи: Форуми

Linux секция за напреднали => Хардуерни и софтуерни проблеми => Темата е започната от: ventsi34 в Nov 29, 2013, 15:20Титла: Драйвъри или проблем с chrome
Публикувано от: ventsi34 в Nov 29, 2013, 15:20
Здравейте, от скоро съм мигрирал на Ubuntu много ми харесва като цяло да работя с него но имам един проблем. Тъй като се занимавам с web и главно с front-end, когато искам да си правя някакви 3D ефекти и по нови неща със CSS и HTML5 не ми се поддържат тези неща от браузъра. Използвам chrome на windows а също съм си сложил chrome и на ubuntu но определени ефекти не ми се получават на този chrome, който е на ubuntu. Така някак си спирам работата и ми се налага да преминавам на windows, а аз така искам да си се задържа само на ubuntu. Когато пробвам да заредя същата страница под firefox-а на ubuntu ефекта тръгва но забива жестоко. Според вас къде е проблема ми в драйвърите на ubuntu или просто chrome-a  не е толкова съвършен колкото този при windows? Става въпрос за лаптоп dell inspiron 5110 (видео карта NVIDIA GeForce GT 525M 1GB). Единствените настройки, които правя са да си инстална тези драйвъри, които ми излизат в additional drivers. Колеги ми казаха, че може ако не съм си настроил добре драйвърите да се получава така?


Титла: Re: Драйвъри или проблем с chrome
Публикувано от: backinblack в Nov 29, 2013, 20:51
Не съм сигурен до колко ти разбирам въпроса и до колко това което ще те посъветвам е свързано с твоя проблем, но пробвай.
Инсталирай пакета driconf и после:

Цитат
Go to the “Image Quality” tab, and click “Yes” for “Enable S3TC texture compression even if software support is not available”

http://linuxsagas.digitaleagle.net/2010/03/26/3d-acceleration-for-vmware-player/

Аз също ползвам Хром, ама разните ефекти гледам да ги спирам.