Linux за българи: Форуми

Хумор, сатира и забава => Живота, вселената и някакви други глупости => Темата е започната от: go_fire в Feb 02, 2015, 23:42Титла: Разни от "Смях"
Публикувано от: go_fire в Feb 02, 2015, 23:42
ХК не е смешно. То така си беше. Това беше опадачната музика и я слушаха само отритнатите от обществото. Разбира се, съдба има и те имаха своя реванш няколко десетки години по-късно. Това е нещо, което ще го пише в учебниците по история. Да не забравяме, че и самите те дойдоха като „човешка пръст“ и стигнаха висините. Днешните тревомани пък ще са бъдещите водачи. Всяко поколение носи своя бунт.Дегенератите стават първи, а първите в кърви, в случая, разбира се, метафорично. Стара истина, пише я дори в онзи парцал библията.


Титла: Разни от "Смях"
Публикувано от: satir в Feb 03, 2015, 06:16
много интересно, от висотата на какво самочувствие наричаш една световна книга парцал? "кисело е гроздето", или...?!

edit: нямам проблем с атеизма ти, а с агресията му
остани си със здраве!


Титла: Разни от "Смях"
Публикувано от: HQ в Feb 03, 2015, 09:02
никой атеизъм не е по-агресивен от кой да е набожнизъм


Титла: Разни от "Смях"
Публикувано от: malin в Feb 03, 2015, 10:14
Няколко лични идейки за несъвършенствата на графичната среда

Ясно е, че "за без пари - толкова" покрива (и надминава) това което имаме насреща, но има някои въпиющи недостатъци, дето ми бодат очите. Сега, аз нямам предвид "невидимото" (там и да са си "оставили ръцете", най-много като цъкна на нещо по менюто и да река "ни работии ... хелп, МИ").
За какво става дума. Драйверите. [Аз съм Убунтувец (което автоматично значи, че всички взимат пример от най-разпространеното, чопват си идеи от него и ги свеждат до нишестоящия екипаж за прилагане, НАЛИ) и да видим как е при него]. И тъй драйверите (онова дето ги инсталира) се старира автоматично и си избираме, и си ги инсталираме къде поживо-поздраво, къде леко неволно, къде направо болнаво (и после пишем с големи букви по форумите, предимно). След това рестарираме и ... о,чудо на чудесата! Досега е трябвало да правим някви шменти-капели, да добавяме нещо си някъде си (поне аз де), за да го докараме до ей тоя екран, и което е най-трудното - да пишем "на тъмно" в терминал ('се едно сме 30 години преди Пуническите войни). Дотук добре. Горди сме, че сме направили едно добро дело в нашата "кариера" на добруване с Линукс (Убунту в случая, ама то има ли други). И изведнъж виждаме "драйвери" (може и "инсталиране на драйвери" да е) - еееЙ, чай-ся... нали инсталирахме нещо ... 'начи - има още. ***х мама му, тва Линукса върха бе, драйверите на тепсия ти ги дава... А, ми то ... същите бе, чи аз нъл' ги инсталирах?! Сигурно съм объркал - яяя ... ей тия ... И се връщаме към началото, в частта за писането с главни букви на английски думи.
Обаче. Ква ми е концепцията (тва е модерна и актуална дума, даже почти знам кво значи). "Буф", инсталираме драйвер И тоя стартер из-чез-ва (да не стават бели, значи). Как става/ще стане - е, те тва не знам. Ама е добро като идея, кво ш' кажете.

ГНОМ-3 (както личи от името - батко на ГНОМ-2) има други несъвършенства (и производни). Взимаме с пълни шепи от ... абе, от някъде там пу мрежата, забравих му името как се казваше. Взимаме, инсталираме - все тая - допълнителен софтуер. Обаче. Гледам имам много ненужни работи, не знам как да има ги върна там, та някой ако ми каже... Не, не са от тия дето са в списъка. Сигурно има друг списък на върнатото, а...


Титла: Разни от "Смях"
Публикувано от: go_fire в Feb 03, 2015, 10:15
Това, че е световна, не я прави по-малко парцал, всъщност е обида за парцалите да се сравняват с нея. И поради каква точно причина реши, че щом съм „агресивен“ към този боклук, съм и атеист? Няма подобна причинно-следствена връзка.

п.п. Но да тази книжка определено е за тази тема :D


Титла: Разни от "Смях"
Публикувано от: satir в Feb 03, 2015, 10:35
1. обобщенията винаги са грешни, да не кажа друга дума
2. когато науката обясни света, ама повече от тия 5-7% с които разполага, тогава би могло да се формулира издържана теза
3. чувстовото за хумор не е доказателство за правота
4. да иронизираш нещо, защото не го възприемаш или разбираш е агресия към този/тези за които това е нещо важно
5. да даваш оценки на нещо трябва да го превъзхождаш... с мъдрост например
и без да съм изчерпателен с горното да споделя, че нямам идея да водя религиозни спорове и да напомня, че атрибут на интелекта е да се съмнява, а с 5-7% знание съмнението е повече от задължително.
HQ, дай пример за агресия в Далай Лама. не, не ми давай, не е нужно.


Титла: Разни от "Смях"
Публикувано от: malin в Feb 03, 2015, 10:50
Да ти намалят поведението (имаше такъв термин) за това , че са те сгащили, че си гледал на вечерна прожекция "Потъването на Япония" си е в реда на нещата (защото си бил горд и не си избягал).
Смешно , или глупаво, или ...

Или пък "колективно посещение" от целия клас на "Белия дом" заради изтървана приказка пред когото не трябва.


Титла: Разни от "Смях"
Публикувано от: go_fire в Feb 03, 2015, 11:35
Сатире, вярно, че сме в раздел в. „Стършел“, но дори тук разводняваме излишно хубавата тема. Отвори нова или, ако Нетер прецени, да отдели от твоето мнение надолу като нова тема.

Поради тази причина, няма да пиша дълъг отговор, но все пак ще кажа две думи. По пета точка (ако има нова тема и по останалите) превъзхождам най-малкото с онова незначително нещо — истината. Далай Лама не проповядва библията. А тези дето я проповядват трудно ми е да се сетя за случай, когато  не са били агресивни терористи. И точно собственият ми народ е може би най-пострадалият от тях. Няма да кажа на черното бяло, какъвто и „бестселър“ да е това книжле.

п.п. Малине брат, по-предният си коментар си му объркал темата. В друга обсъждахме свободата на ГНУ/Линукс. Все пак имам забележки. Не се „копира от най-разпространеното“. Не е нашето най-разпространено последните десет години, че да казваш така, а те взимат от нас с пълни шепи.

Второ модела на водачите си ни е прекрасен. Сто пъти, ако изобщо може да се прави сравнение, е по-добре от това да имаш двеста водача за една и съща ИС — например мрежова платка. Забележи, че всичките ти оплаквания са свързани със собственически боклуци. Ние нищо не можем да сторим. И като контра-теза ще ти разкажа случка от при мен, разиграла се примерно 2009-та. Тогава излезе Новю. Аз изобщо не разбрах, кога и как го придобих. Обнових си регулярно xserver и о чудо в един момент забелязвам, че съм вече с него, а не веселка или там каквото съм бил набичил, че не помня. Като магия. Стана от само себе си, без грам моя намеса.

Трето: Гном цели още от втората си версия да е най-ламерското от всичко ламерско, за винаги и винаги най. Хората си го написаха още две и трета в HIG-a. И неотлъчно си следват плана. Нямаш никакво основание да им се сърдиш за нещо.


Титла: Разни от "Смях"
Публикувано от: malin в Feb 03, 2015, 12:57
 :D Като те чета, разбирам защо навремето като са турели на пушките щика - и врага се е насирал от страх.


Титла: Разни от "Смях"
Публикувано от: go_fire в Feb 03, 2015, 14:12
:D Като те чета, разбирам защо навремето като са турели на пушките щика - и врага се е насирал от страх.

Малински това към мен ли е? Под моя коментар е, но аз не намирам да съм казвал нещо за воинска слава. Ако не е към мен, поясни. Ако е към мен, обясни. Не разбирам защо го казваш. Не знам и как да го третирам, като похвала ли, като подигравка ли. Изобщо, какво и защо каза???


Титла: Re: Разни от "Смях"
Публикувано от: malin в Feb 03, 2015, 15:21
Когато нещо те ядоса - по-добре да не ти е насреща.


Титла: Re: Разни от "Смях"
Публикувано от: go_fire в Feb 03, 2015, 16:16
Я вече сме в отделна тема, може свободно да си философстваме. Не мисля, че съм особено смел. Кат осе ядоса, обикновено подвивам опашка и се чупя. Но пък обикновено съм доста твърдоглав и не отстъпвам от идеите си, ако те не са сериозно разклатени. Благодаря все пак.

А някакво мнение по разискваните въпроси, имаш ли?


Титла: Re: Разни от "Смях"
Публикувано от: malin в Feb 03, 2015, 18:34
А някакво мнение по разискваните въпроси, имаш ли?

Да. Истината е някъде по средата. А средата, в зависимост от къде се гледа, е или малко наляво, или малко нагоре, ама никога не е там където трябва.
Точно в момента не ми се препрочита кой кво е казал, за повече подробности. Някой друг път.


Титла: Re: Разни от "Смях"
Публикувано от: Acho в Feb 03, 2015, 18:46
Бисери от темата за смеха.


Титла: Re: Разни от "Смях"
Публикувано от: malin в Feb 03, 2015, 19:09
Не устисках на себе си обаче... Та значи тая тематика е по силата на жена ми , е и аз прихванах малко .
Сега - това , че една книга е "тежка" не значи , че който я е прочел става и той "тежък". Нещо като манекенките и Хорхе Букай (май тъй се казваше, не съм чел нищо от него само поради тази причина, но все някога ще прочета). Освен това винаги е добре да има повече от едно мнение (само, че в случая - много крайно). А пък тая тематика е толкова чепкана и ще се чепка още, май винаги. Когато се "мерят" религии, идеологии и т.н. дето по принцип не могат да се "мерят" - аз съм "пас".


Титла: Re: Разни от "Смях"
Публикувано от: go_fire в Feb 08, 2015, 01:56
Чудих се как да я подхвана тази тема, защото сериозно излезе извън това, което си говорихме отначало.

Виждаш ли, ти излизаш с презумпции породени от общоприетото възпитание. Има точки по които мислим еднакво, но самоограничението ти до каноничното (и то не в религиозен смисъл) ти пречи да разбереш, какво казвам. Започвам да звуча като Нетер на моменти, но това е риска да не се осланяш на ортодоксални порядки.

Още се чудя по въпроса дали изобщо да подхващам, защото трябва да отговарям на въпросите ти, а това не са правилните въпроси и съответно и отговорите са грешни. Но все пак ще опитам, дал съм обещание.

Цитат
…обобщенията винаги са грешни…

А дали е така? Моята професия е построена изцяло върху обобщения. Тя се състои изцяло в набиране и обобщаване на информация. По това много си прилича на твоята. Журналистите също като нас икономистите се занимават с обобщения. Резултат има. Дали е грешен? Опасявам се, че само †Бог е безгрешен, но е в нашите нагласи да се стремим да избягваме грешките, а не например да ги потулваме.

Цитат
…когато науката обясни света…

Тук никъде не намесихме наука. Ти защо го правиш?! Или искаш да кажеш, че митологията на библията е не по-малко лишена от адекватност от научната митология? Ще се съглася. Но в действителност погледа ми върху библията беше много по-глобален и несвързан с определена конкретика.

Цитат
…чувстовото за хумор не е доказателство за правота…

Имам проблем, проблем в общуването. Минавам за много общителен, а се смятам за асоциален. Незнайно защо хората си мислят, че се шегувам, когато говоря сериозно и си мислят, че съм сериозен, когато се майтапя. Вероятно е свързано до нейде с нестандартните ми нагласи към света. Една от многото ми лоши черти е сарказмът, но той не е хумор. Хуморът е одухотворено чувство и е хубаво да го има в повече, както и добрият вкус.

Цитат
…да иронизираш нещо, защото не го възприемаш или разбираш е агресия към този/тези за които това е нещо важно…

А аз бих казал, че безкритично да отбраняваш нещо е фанатизъм, тесногръдие и… агресия. Обвинението в неразбиране е много удобно на такива хора. Пример: ти не разбираш важността на смъртното наказание, затова нямаш право да се изказваш. Или: ти не разбираш божественият произход на монархията, затова нямаш право на мнение. Още: ти не разбираш августианските постулати, затова не можеш да ги осъждаш. Неразбиране и не възприемане са различни неща и ползването на първото като довод е догматизъм. Най-лесният отговор на това е — ами обясни ми, като толкова го разбираш.

Ето написах 12 абзаца, а изобщо не казах нищо, също, колкото и ти в петте си точки. Но и аз ще споделя нещо. Живеем в нова ера, в която ограниченията си отиват. Времее на най-класическото от всички ограничения, а именно — религиите — да се споминат и да ни освободят от своя ад на сатанинско подтисничество. Ще се моля †Господ да прости греховете на чернодрешковците. Амин!

---

Малински, много често се хващам, че като напишеш нещо съм в ситуацията на жена ми, когато си говоря с приятели за комптри. Нищо не ти разбирам. И това е може би защото съм прекалено изостанал. Никога не съм чувал за Хорхе Букай. Едно време манекенките четяха Паоло Куельо. Не, че съм чел нещо и от него. Към книгите отношението ми е почти същото като към най-видната им представителка. Още повече, че четенето на книги е отличителното качество на най-непоносимата ми обществена група — интелигенцията. Това е тяхното определение. Понякога хващам и прочитам някоя книга. Този месец четох две. В книгите истината не може да се открие, защото тези, които ги пишат, не я знаят. Нещо повече, писателите по дефиниция преиначават истината. Наричат го въображение, художествен поглед, субективна оценка и много други имена. Единственото, което може да даде една книга е емоция. Което пак не е малко. Това е вид споделяне, а споделянето е добро. Но книгите също така са целенасочено оръжие за заблуда. И резултата е налице — имаме една гротесктна шайка, която се самонарича елит, хора на изкуството и духовен водач на нациите, а иначе са самовлюбени негодници.