Linux за българи: Форуми

Програмиране => Web development => Темата е започната от: backinblack в Nov 05, 2015, 22:13Титла: Уеб мейл клиент, но с клиент към WebDAV директория!!!!? Има ли такова нещо?
Публикувано от: backinblack в Nov 05, 2015, 22:13
Рових и търсих и има доста с интеграция на гугъл драйв и дропбокс, но не и на уебдав!
Прикачил съм самба споделени папки в оунклоуда и излизат в уебдав директориятар която може да се мапне като устройство на уиндоус компютър и през нея да се достигне до самба споделените ресурси. Трябва ми сега, по същия начин тази уебдав директория да се прикача към мейл клиента и да може от нея да се вземат файлове, които да се прикачат към писмото, а също и от писмото да се свалят там, а не на компютъра от който е логнат юзера.
Все си мисля, че не може да няма такова животно! Не може само на мен да ми е дошло на акъл за някаква супер дупер мега яка идея и никой не е имал подобна потребност!


Титла: Re: Уеб мейл клиент, но с клиент към WebDAV директория!!!!? Има ли такова нещо?
Публикувано от: backinblack в Nov 05, 2015, 22:20
От всички клиенти които съм разглеждал, най-много ме кефи RainLoop Webmail ($2) ! Има си версия за Оунклоуд и работи чудесно. Поддържа много пощенски кутии, папките за писмата могат да са много под нива, връзка с гугъл драйв и дропбокс, но уебдава ми липсва :( !


Титла: Re: Уеб мейл клиент, но с клиент към WebDAV директория!!!!? Има ли такова нещо?
Публикувано от: daniel_vulchev в Nov 06, 2015, 23:42
Някаква такава дивотия ли имаш предвид http://davmail.sourceforge.net/ ($2)


Титла: Re: Уеб мейл клиент, но с клиент към WebDAV директория!!!!? Има ли такова нещо?
Публикувано от: backinblack в Nov 07, 2015, 00:41
Тва май е някаква джава дивотия! Требе да е уеб като сички други уеб мейл клиенти и да се отваря от таблет. RainLoop-а имат и демо. Инсталира се на уеб сървър като всички други. Требе ми, да му прикача уеб директорията на клоуда и от таблета като си влезе в мейла, да може изпратен файл по мейла да го свали директно на клоуда, а не в таблета или компютъра и после да се качва на клоуда, а също и от там да може да взема файлове и да ги прикача към писма за изпращане.