Linux за българи: Форуми

съобщения и събития => Предстоящи събития => Темата е започната от: Mampir в Jun 03, 2016, 16:57Титла: Coliberator 2016 - конференция в Букурещ
Публикувано от: Mampir в Jun 03, 2016, 16:57
Здравейте!

Пиша ви от името на организатора на Coliberator, което е конференция за свободен софтуер провеждаща се в Букурещ всяка година. Макар и с голямо закъснение, каним ви да се присъедините тази събота и неделя (4-5 юни). :)

https://coliberator.ceata.org/

На събитието ще бъде Paul Kocialkowski ($2) (PaulK) от Франция, който е основния разработчик Replicant ($2) (напълно свободна версия на Android) и приносител към GNU Libreboot ($2) (свободен BIOS).  През двата дни той ще води лекции и работилници относно инсталирането на Replicant и Libreboot.

На конференцията ще може да се запознаете и с много други ентусиасти, разработчици и активисти.  Повече информация има на сайта.  Може да се регистрирате по всяко време за конференцията, като входа е безплатен и
с дарение по желание.

Конференцията е от 10:00 до 17:00 и двата дни, като повече подробности относно местоположението ще получите при регистрация. Ако имате някакви въпроси, може да питате тук.

Всичко хубаво и се надявам да се присъедините на конференцията! :)

ПП: Относно транспорт до Букурещ, лично аз дойдох с влак от София, който всеки ден тръгва в 08:00 и пристига 17:30 в Букурещ. Отиване и връщане общо струва 95 лева. Казаха ми, че в петъците също има и нощен влак, но попитай в БДЖ за всеки случай - телефонът им е 0700 10 200. Също има и автобуси до Букурещ. ;) Ако имате въпроси относно транспорта и престоя, пишете.


Титла: Re: Coliberator 2016 - конференция в Букурещ
Публикувано от: Acho в Jun 03, 2016, 17:38
Е то закога да пишем относно транспорта и престоя ?

Ами то утре е събитието (утре е Събота 4-ти Юни), демек "Подир дъжд - качулка". Ето това е великата ОРГАНИЗАЦИЯ по български тертип. От днеска в 16:57 часа - е казано за утре. Как очквате хора така, не знам ?


Титла: Re: Coliberator 2016 - конференция в Букурещ
Публикувано от: Mampir в Jun 03, 2016, 17:52
Искаш ли да дойдеш или просто коментираш очевидното? :)

Събитието е публикувано от по-рано, но не и тук. По-добре късно (дори много късно) вместо никога. Ако наистина искаш да дойдеш, кажи и ще помогнем това да се случи.

Ако не друго, то може в темата поне да пусна записи от събитието.

Всичко хубаво! :)


Титла: Re: Coliberator 2016 - конференция в Букурещ
Публикувано от: Acho в Jun 03, 2016, 18:02
Искам, ама няма как да стане, в 59-тата секунда е обявено мероприятието. Вече имам поети ангажименти за утре и за Неделя.

Баш си е "Подир дъжд - качулка". Дано и Пол от Франция да успее да дойде навреме.