Linux за българи: Форуми

Linux секция за начинаещи => Настройка на програми => Темата е започната от: ivo_86_8 в Мар 05, 2005, 17:08



Титла: Slackware 10.1 error
Публикувано от: ivo_86_8 в Мар 05, 2005, 17:08
пробвах да си инсталирам две различни версии на Слакуер 10.1 (от различни места да и сваля) но и на двете ми дава едни и същи грешки,а те са следните.В директорията /var/ другото него запомних неможе да се прочете или е счупен файла и ако искам да продължа да натисна space натискам и още грешки в същата директория само че дуг пакет .и така до безкрай.Моля ако някой знае от каде идва проблема нека да ми каже.Мерси и благодаря.
П.П четох в ввв.слакуерре.ком как да го инсталлна правя го по същия начин но не стигам до конфигуре.а само до инсталл Пакетс...грешка грешка грешка.


Титла: Slackware 10.1 error
Публикувано от: vstoykov в Мар 05, 2005, 18:32
Пробвай някоя по-лесна дистрибуция. Казават, че Slackware не е за начинаещи. Като начало може да пробваш някоя жива (liveCD) дистрибуция.

Провери ли md5 сумите на iso файловете?
Сигурен ли си, че хардуера ти не е счупен?

Аз преди време имах необясними забивания на ядрото и много други програми. Причината беше счупена оперативна памет. Установих го с програмата memtest86, която я има в Knoppix и VS Live. За да се стартира трябва да се напише memtest и да се натисне Enter (това се прави преди зареждане на ядрото). Примерно за VS Live като видиш това:

http://d.linux-bg.org/download/distros/VS_Live/img/start_10.png

напиши memtest и натисни enter.


Титла: Slackware 10.1 error
Публикувано от: ivo_86_8 в Мар 05, 2005, 18:34
Ами не е от хардуера защото в момента имам ХП на него качен само сменям харда слагам един 20гб на сигейт но незнам защо не иска.


Титла: Slackware 10.1 error
Публикувано от: Drakula в Мар 05, 2005, 19:20
Цитат (ivo_86_8 @ Март 05 2005,18<!--emo&:0)
пробвах да си инсталирам две различни версии на Слакуер 10.1 (от различни места да и сваля) но и на двете ми дава едни и същи грешки,а те са следните.В директорията /var/ другото него запомних неможе да се прочете или е счупен файла и ако искам да продължа да натисна space натискам и още грешки в същата директория само че дуг пакет .и така до безкрай.Моля ако някой знае от каде идва проблема нека да ми каже.Мерси и благодаря.
П.П четох в ввв.слакуерре.ком как да го инсталлна правя го по същия начин но не стигам до конфигуре.а само до инсталл Пакетс...грешка грешка грешка.

Хммм...
Кога излиза това съобщение? По време на инсталацията?

Ако да, тогава може би имаш проблем или с CD-устройството си, или със самите дискове. Пробва ли под win да копираш цялото съдържание на диска си (просто да провериш дали диска се чете)?