Linux за българи: Форуми

BSD секция => Настройки на софтуер => Темата е започната от: dope_hat в Mar 11, 2005, 12:42Титла: Създаване на пакети за FreeBSD
Публикувано от: dope_hat в Mar 11, 2005, 12:42
Здравейте,
От два дена ми хрумна да направя FreeBSD пакети от source. Рових се из handbook, но поне аз не можах да намеря каквото ми трябваше, Google не ми даде желаните резултати. Искам да попитам, дали тук някой е попадал на статия или HOWTO как се правят пакети за FreeBSD, и ако да, да го помоля да ме насочи. Става въпрос основно за FreeBSD 5.3 и FreeBSD 4.11 Stable.
Благодаря ви предварително !
 ;)


Титла: Създаване на пакети за FreeBSD
Публикувано от: n3c в Mar 11, 2005, 15:06
Цяла статия нямам идея къде има, но можеш да започнеш (и то не лошо) като прочетеш man (7) ports (обърни специално внимание на package и package-recursive опциите), а после продължи с man (1) pkg_create. Ако искаш да пакетираш инсталирания вече на машината ти софтуер обърни внимание на -b опцията в man (1) pkg_create. Това са ти най-основните инструменти за пакетиране, ако ползваш portupgrade пакета, което е доста удобно и препоръчително от гледна точка на леснота и комфорт, погледни и неговата man страница и обърни внимание на -p опцията. Самият portupgrade пакет се намира в /usr/ports/sysutils/portupgrade.

Успех!


Титла: Създаване на пакети за FreeBSD
Публикувано от: dope_hat в Mar 11, 2005, 15:41
Благодаря много, и как не съм се сетил първо там да видя  :p