Покажи Публикации - linuxbgmap
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Нетехнически теми / Предложения за български проект / Коментари относно проектите на vesko_dochev -: Jan 27, 2004, 20:52
Пич, откажи се...

А ако не искаш да се отказваш се подготви за много похабени нерви. В България сме. Това изчерпва всичко. Идеи мнооого... Поддръжници мнооого.. Но по форумите и на думи. Не виждаш ли, че хората тук правят всичко възможно, за да те откажат? Защо? Не знам... Работи си там - блъскай сам, пък каквото излезе. Като излезе нещо що годе завършено се обади пак - тогава може би ще има повече желаещи да се включат, щом повечето работа вече е свършена.

Калпав бил проекта и смешен... Ами да се включим и да го изправим, вместо да критикуваме само. Колкото и да е калпав и крив - все пак е основа някаква. Вече имало такъв - а лошо ли ще е да са два? Или три? Или 100? И да остане накрая само най-жизнеспособния - ползата от другите ще е най-малкото опита какво не трябва да се прави... Честно не ви разбирам. Ако някой друг с идея чете в момента дискусията по тази, как мислите ще реагира? Ще предпочете да си замълчи. Защо му е да минава през всичко това. Мазохистите, както и идеалистите са на свършване.

Така че защо просто не игнорирате постовете на Дечев? Обвийте го в мълчание, вместо да го ядете постоянно. От това ще спечелим всички много повече, от колкото от тая кавга дето се заформя тука. Баннете го от форума щом ви дразни и разваля моабета - с тая дискусия се излагаме много повече и ще отблъснем много други хора с по-добри проекти от неговия...

Сигурен съм, че много хора няма да разберат мнението ми. Спестете си язвителните забележки, не се хабете за мен, защото просто няма да ги прочета. Затварям за себе си тази страница, като поредното доказателство за силата на българската общност да критикува и гази, нежели да подкрепя и гради... Да не си хабим енергията в празни дискусии - нека всеки да работи каквото е захванал и да копа собствения си тунел - дано се срещнем някъде отново...
2  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Linux BG Map -: Jan 12, 2004, 18:42
Цитат (sebastianz55 @ Ян. 10 2004,11:11)
http://www.linux-bg.org/cgi-bin/y/index.pl?page=news&key=356277818
http://www.linux-bg.org/cgi-bin/y/index.pl?page=news&key=356392557
http://www.linux-bg.org/cgi-bin....vy=2003

Всичко това ми е добре известно...

1. Проекта Linux BG Map няма чак такива големи цели, като изброените там.
2. Поне на мен не ми е известен адрес в мрежата на който да е реализирано нещо по въпроса. Със сигурност се работи, но не знам да има нещо видимо от всякъде като резултат - и е нормално, защото говорим за колосална като обем работа. До тогава едно скромно проектче като това има и своето място под Слънцето. Когато се появи портала за който Йовко говори - тогава се надявам в него да се намери и едно кътче за тази страница с линкове. Идеята е че трябва да се работи. Това, че другите работят не е оправдание за мен да стоя и да чакам. Или?!
3. Хората, работещи по проекта за обединение едва ли имат време и за такива дреболии (нужни, но все пак дреболии), така че не виждам защо да не го свършим ние.

Давл си ми линкове към дискусии по темата... Аз очаквах линкове в които се работи, не се дискутира... Явно не съм разбрал. За което извинете.
3  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Linux BG Map -: Jan 10, 2004, 04:02
Скрипта, следящ сайтовете от списъка за ъпдейт вече действа. Идеята има малко по-завършен вид  '<img'>  - хвърлете едно око. Благодаря на всички които изпратиха връзки до този момент - продължавайте все така - заедно да направим най-пълния списък с български адреси за Линукс. Най-хубавото на идеята е, че сама ще прочиства невалидните линкове!

@sebastianz55 - дай линк към темата по въпроса във форумите на bg-osdn - трябва да работим заедно...
4  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Linux BG Map -: Jan 04, 2004, 07:49
Тъй като няма да е лошо да се съберат на едно място линкове към всички Интернет ресурси, свързани с Линукс, на български, решихме да действаме. Идеята е за сайт, който е посветен само на това - само линкове и анотации за сайтовете. Валидността на линковете ще се проверява периодично, за да отпадат невалидните (като тези дето ги има дори и тук), и за да се поддържа информация за датата на последното им обновяване. Линковете ще са разделени по тематика и рейтинговани (най-вероятно по системата на Гугъл).

Като за начало е направен бърз (и повърхностен '<img'>) преглед на резултатите върнати от hit.bg, gbg.bg и google.com... Първия прото-списък в суров вид е на адрес http://linux-map.hit.bg/ - не е разбит по категории и не са приложени идеите изброени по-горе, защото е все още много, много мъничък... Моля, хвърлете едно око, и ако имате на разположение адреси, не попаднали в него, пишете на адрес linuxbgmap(at)abv.bg, за да бъдат разгледани и добавени.

След като списъкът придобие що-годе пълен вид ще бъде категоризиран и т.н. и т.н. - включително и преместен на по-подходящ хостинг...

Помагайте!!
Страници: [1]