Покажи Публикации - XpucToBa
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2
1  Програмиране / Общ форум / Re: Как да започна с програмирането? -: Sep 18, 2012, 19:38
Колкото по-рано се сблъскаш с Линукс толкова по-лесен ще ти се стори. Защото няма да си се обременил с парадигмите на Уиндоус/МакОС (потребителски ориентираният графичен интерфейс).

Прав си, обаче нямам време и да се занимавам и с Линукс не съм човек, който може да стои само на компютъра все пак ходя и на училище! :)
2  Програмиране / Общ форум / Re: Как да започна с програмирането? -: Sep 18, 2012, 19:34
Писах тема и питах Вас, защото видях, че сте умни хора и разбирате от това.. Нищо чудно някой след малко да напише, че ми трябва и нов компютър  :D  ;D
3  Програмиране / Общ форум / Re: Как да започна с програмирането? -: Sep 18, 2012, 17:09
Благодаря на всички за помоща отново. :)
4  Програмиране / Общ форум / Re: Как да започна с програмирането? -: Sep 18, 2012, 16:03
Ами с Windows 7 Ultimate съм. :)
5  Програмиране / Общ форум / Re: Как да започна с програмирането? -: Sep 17, 2012, 18:33
Благодаря на всички за милите думи! Добре тогава ще послушам вашия съвет и ще започна най-напред със C, вече ще мина към C++, когато реша, че съм готова за това. А само като за последно да попитам Code::Blocks хубав компилатор ли е? :)
6  Програмиране / Общ форум / Re: Как да започна с програмирането? -: Sep 17, 2012, 14:32
Хайде стига вече, и само да кажа, че никога до сега не ме е интересувала мода, дрехи, гримове и т.н въпреки, че съм момиче. Повече са ми интересни компютрите, а не огледалата ;)
7  Програмиране / Общ форум / Re: Как да започна с програмирането? -: Sep 17, 2012, 14:17
А аз смятам, че като те хване пубертета след 1 година и ще забравиш какво е Java и C++ и само мъже ще са ти в главата :D :D :D.

Мене още миналата година ме хвана ама като седна на компютъра и забравям за света...

Значи нищо не те е хванало все още.

Няма да споря .. ;д
8  Програмиране / Общ форум / Re: Как да започна с програмирането? -: Sep 17, 2012, 14:15
А аз смятам, че като те хване пубертета след 1 година и ще забравиш какво е Java и C++ и само мъже ще са ти в главата :D :D :D.

Мене още миналата година ме хвана ама като седна на компютъра и забравям за света...
9  Програмиране / Общ форум / Re: Как да започна с програмирането? -: Sep 17, 2012, 13:57
Цитат
XpucToBa, а ти откъде си, къде учиш? В крайна сметка това, с което се захващаш си е сериозно начинание и самообучението е огромно предизвикателство, ако можем да ти кажем някой, към който да се обръщаш директно за напътствия и помощ, ще е хубаво.

 
Еми аз съм от малък град Исперих и уча в по-малкото училище ( Те са 2 в града  ;D ) Знам, че това е наистина голямо предизвикателство, но пък искам да се занимавам с това. :)
10  Програмиране / Общ форум / Re: Как да започна с програмирането? -: Sep 17, 2012, 13:28
Цитат
Абe @laskov не прочете ли по-рано, че тя написа, че не иска да решава задачи. Момичето е решило да програмира, не да смята...

Не исках да кажа точно това.. исках да кажа, че искам да започна с нещо като за начинаещ и затова питах и за C дали е подходящ. За математиката не се притеснявайте редовна съм в часовете и ходя на уроци, отделно всеки ден си решавам някоя друга задача.
11  Програмиране / Общ форум / Re: Как да започна с програмирането? -: Sep 16, 2012, 13:57
Значи започвам със С++, благодаря на всички отзовали се! :)
12  Програмиране / Общ форум / Re: Как да започна с програмирането? -: Sep 16, 2012, 13:04
@b2l просто запитването ми беше дали да започна със C и после да мина на C++. Или пък направо да започна със C++. Видях в темата, която постнах ето това:
Цитат
Важно е да знаеш също, че от С++ лесно ще минеш на ДЖАВА. Обратното не е толкова вярно
Има ли смисъл да се минава от C++ към Java? Разбрах, че C++ е ОО, а C не е ОО. До колко е вярно не знам. Ако ще започвам направо със C++ ще разгледам онлайн книгата на Магдалина Тодорова. Не искам да започвам със задачи а направо с някакъв език.
13  Програмиране / Общ форум / Re: Как да започна с програмирането? -: Sep 16, 2012, 11:48
Да почвам Java или да почвам C? Кое повече се тъси? C/C++ програмист или Java програмист? Защото искам да работя това. Винаги съм искала. :)
14  Програмиране / Общ форум / Re: Как да започна с програмирането? -: Sep 15, 2012, 21:34
Добре да приемем, че Java е доста по - добра от C/C++. Обаче C/C++ ми е по-интересно от Java...
15  Програмиране / Общ форум / Re: Как да започна с програмирането? -: Sep 15, 2012, 18:08
!ntel не се плаша от сложни неща и схващам нещата наистина бързо. Обичам предизвикателствата и мисля, че ще се справя със C. Имам време и желание за това и наистина искам да се занимавам с програмиране. За едно "Здравей Свят!" гледам, че кодът на Python 3 е най-кратък, но не ми е най-интересен вярно кодът на C има малко повече за писане, но ми е доста по-интересно. Ами програмите които искам да правя са като браузъра, офис програми, програми като скайп, но НЕ и сайтове :) Общо взето бих правила всякакви програми, но не и сайтове. Преди година 2-3 месеца само се занимавах със HTML, не научих всичко, но знам някои основни кодове. Книгата която си ми дал е хубава, но за съжеление не съм научила целия английски език. Затова исках някоя българска книжка.
Страници: [1] 2