Покажи Публикации - radunchev
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на този форум / Регистрация на имена и бан за неспазване правилата -: Jan 31, 2004, 23:13
Ми взимам си шапката и си отивам. Благодаря за учтивата покана. sebastianz55, запознат съм прекрасно с всичките ти начинания - колко от тях доведе до край?! Виждам обаче, че това не ти пречи да продължаваш да парадираш по форумите и да се изживяваш като шериф... Жалко за хората, които са се подлъгали по свъхегото ти.
Наистина идвам тук, защото това е най-добрия сайт за Линукс в България - и ще продължавам да идвам - но само на сайта. Кресльовци, като sebastianz55 няма да ме откажат. Като виждам кой и как се "разпорежда" вече из форума, не виждам смисъл да го преглеждам. Не знам на къде сте тръгнали, но със хора като него положително не вървим в една посока. И ако той е авторитет и последна инстанция в този форум, за какъвто положително се мисли - наистина жалко за хората. Няма да е зле да го направите затворен форум - така хора, за пръв път попаднали на него, няма да остават с грешни впечатления. Страшна антиреклама. sebastianz55, демонстрираш точно похватите на M$ маркетингов специалист. Бравос. Ако някога тука се усетят колко им вредиш - винаги можеш да се прехвърлиш в отсрещния лагер. Така ще ме улесниш много - адски ми и е трудно да спазвам добрия тон в момента. Но успявам да се сдържам за разлика от теб.

г-н Антонов, бих желал регистрацията ми във форума да бъде изтрита. Не желая да съм в един списък с хора с подобно възпитание и похвати, като sebastianz55. Надявам се няма да ви затрудни, а пък кой знае - може и да ви достави удоволствие, като гледам какво с доброжелателство толерирате подобен тон и маниери спрямо, забележете - не различното мнение, а направо срещу личността на изказалия го. Личните нападки явно са на мода. Щом се приемат за нещо допустимо и нормално в принципни дискусии. Не проявявам симпатии към Дечев, Дочев, Дачев или който и да било, нарочен за вещица в храма. Но не симпатизирам и на тона и похватите, вихрещи се тук, срещу различните, които се опитват да се присъединят към общността. Дори и да говорят глупости - правят го от незнание. Или може би sebastianz55, или който и да било от вас, просто си е легнал вечерта, като нищо ни подозиращ средностатистически PC потребител, а на сутринта се е събудил същински гуру в областта на отворения код. Да бе. Със здраве. Само искам да добавя нещо за мълчаливото съгласие - всички вие, дето си мълчите и просто гледате сеира, сте всъщност съучастници в разправата. И с мълчанието си подхранвате манията за величие на хората с най-силни гласове.
2  Нетехнически теми / Коментар / Revolutions OS -: Jan 23, 2004, 16:08
Наистина това е малко сложен въпрос... Но изказването на Линус си е ясно, поне за мен. Позицията на Столман също - не виждам противоречие. Линус според мен има предвид, че самото ядро не е ГНУ. И това е факт. По начало името Линукс се отнася само до ядрото - не до цялата дистрибуция. Затова той говори и за Ред Хат Линукс и т.н. и т.н.... Тук е и отговора на учудването ти - една дистрибуция ще бъде ГНУ, само ако софтуера включен в нея, всичкия при това, е под лиценза на ГНУ. Дистрибуциите включват обаче и други продукти. Така погледнато не всички дистрибуции могат да се нарекат ГНУ/Линукс, както би искал Столман, това казва и Линус, ясно заявявайки, че не желае и ядрото да се нарича с това име. Всъщност, това което иска Столман, е хората да не забравят и омаловажават факта, че софтуера, който работи на Линукс в голямата си част е ГНУ софтуер. За това и се опитва да наложи това наименование. Но поне според мен - в случая прав е Линус. Защото хората, говорейки за Линукс, в повечето случаи подразбират една конкретна дистрибуция - а дали тя може да се нарече ГНУ или не - зависи, както вече казах.
Но това си е моето разбиране по въпроса...
3  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Кой е vesko_dechev? -: Jan 23, 2004, 12:55
SMITH, реакцията ми не беше провокирана толкова от въпроса ти, колкото от тона на някои хора. Иначе твоите изказвания по темата са в рамките на добрия тон и коректността. За това и имено съм насочил въпросите си към определен човек. Без голям ефект обаче, както виждам - той така и не разбира за какво сатава дума.
4  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Кой е vesko_dechev? -: Jan 23, 2004, 12:29
Май не е много приятно, когато обърнат срещу теб собственото ти поведение, а?

"P.S.А пък който смята, че ама много му се иска да знае кой съм, но не ще да изпада в крайности да ми пусне лична бележка."

А защо след като толкова се интересувахте кой е Дечев, не му пуснахте лична бележка? Или ти си специален случай - всички сме равни, но ти си по-равен... Две истини ли ми демонстрирате или на мен така ми се струва?!

"на мене ми изглежда странно да настоява за това човек с 1 (едно) при това първо мнение във форума, който също *изобилства* от лични данни в профила си!
не мене ми навява някаква конспирация тука...
"

Мненията по форумите не са мерило за качествата на човека, приятелю - иначе ти би бил със сигурност номер едно в общността на отворения код. Мерило за приноса на който и да било е това което върши, не което говори (и то по форумите). Това първо, а второ - старо правило е, че личността на говорещия няма нищо общо с коректността и правилността и т.н. на изказаното мнение - но това май не ти е ясно все още. Да отговаряш на въпрос в дискусия, като се отклоняваш от темата към лични нападки срещу говорещите, е признак на ниска култура и безсилие. И трето - следя този форум одавна, но не пиша в него. Просто предпочитам да свърша нещо, вместо да обяснявам по форумите какво имам намерение да свърша.

За личните ми данни - казал съм го много ясно - достатъчно информация за мен има в мрежата, дори повече от колкото ми се иска. И понеже имам доблестта да се подписвам под думите си - то всеки заинтересуван може да ме "провери". За конспиративните ти бълнувания няма да говоря - това, както и това, че не използваш името си, е резултат от многото филми...

И след като стана ясно, че бягаш от въпроса мисля наистина няма какво повече да го обсъждаме - за мен поне позицията ти е ясна. Не е много коректна позиция.

Микис поне беше достатъчно възпитан да се изясни със засегнатия.

Много моля обаче, администраторите на форума да не изтриват темата - нека да се знае кой какъв е. Или ти се иска колкото се може по-бързо да изчезнат всички следи от не до там коректното ти поведение?!

BTW: Сега ме накара да проверя и се оказва, че в моя профил има точно толкова информация, колкото и в твоя?! От каква позиция тогава ми правиш тази забележка?
5  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Кой е vesko_dechev? -: Jan 22, 2004, 23:41
Цитат (sebastianz55 @ Ян. 21 2004,18:58)
който трябва да знае кой съм - знае...
а аз не мисля, че на тебе ти трябва да знаеш! - доволен?
не се измъквай от въпроса!

Някой тук май се мисли за божество - щото като гледам, волно или неволно, си присвоява думите Му - "Аз съм, който съм" - справка -> Библията...

sebastianz55, хайде сега, след като чухме кой е Веско, да чуем кой си и ти, а? И кой е тоя, който знае кой си, защото трябвало да знае кой си... Иначе ставаш смешен. Някои от нас имат възпитанието и морала да застават зад думите си със своите истински имена - други предпочитат да пишат с псевдоним (което за мен си е форма на анонимност = безотговорност). И е много нелепо когато вторите се опитват да демонстрират превъзходство някакво пред първите...

И понеже усещам каква ще е реакцията ти, ще взема да я изпреваря - ако толкова ти се иска да знаеш аз кой съм -използвай обичайните средства, предлагани от Интернет, за намиране на информация, вместо да ми държиш полицейско-оперетен тон на средношколник, прекалил с филмовата продукция на Холивуд...
 
Не се ли усещате, че с това си държание чисто и просто отблъсквате хората, имащи желание да работят за идеята, която уж подкрепяте. Не чух някой да се извини на момчето за неучтивото си поведение. А взаимното уважение е основата, върху която се гради всяко сътрудничество.
Страници: [1]