Покажи Публикации - nezabelejimata
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Програмиране / Общ форум / Re: Сортиране по азбучен ред С++ -: Jul 05, 2015, 19:14
Да,но не е ли само за сравнение само дали не са еднакви, а не кое е по-голямо...?
2  Програмиране / Общ форум / Сортиране по азбучен ред С++ -: Jul 05, 2015, 17:15
Здравейте,
Много се рових и много теми и т.н. изчетох и в крайна сметка нищо не можах конкретно да намеря и да ми свърши работа... Езика е с++ и на една тъпа задача не мога да я реша просто, защото на всякъде ми трябва сортиране по азбучен ред... и някак си не се получава..
Условието на цялата задача е :

Напишете компютърна програма, която извършва изброените по-надолу обработки на данни за домашни любимци:
 1. Въвежда с контрол на стойността брой на любимците от 5 до 160 и за всеки от тях въвежда (без контрол на стойностите) следните данни: име на любимеца (низ до 30 знака, възможно с интервали); вид на любимеца (низ до 20 знака, например куче, котка, рибка, паяк и т. н.); възраст на любимеца в брой навършени месеци; име и фамилия на стопанина на любимеца разделени с интервал (низ до 40 знака).
2. Извежда пълните данни за всички любимци, подредени по азбучен ред на вида, а при един и същ вид – по намаляване на възрастта. За всеки любимец данните да се изписват на един ред като първо е името му, после видът, след това възрастта му, но в години и месеци (както в примерите по долу), а накрая стопанина. Например: Рики - Острия нокът, котка, 3 г. и 2 мес., Сашо Миков Ариел, рибка, 0 г. и 8 мес., Фани Петрова
 3. Въвежда фамилия на човек и извежда списък с имената и вида на всички домашни любимци на стопани с такава фамилия, а също и средната възраст на тези любимци. Списъкът да бъде азбучно подреден по име на любимеца.   

но като цяло ме интересува конкретно за сортитрането по азбучен ред ... много благодаря предварително ;)
Страници: [1]