Покажи Публикации - Dominion
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Хардуер за Линукс / Сървъри / Re: Питане относно Samba -: Oct 06, 2014, 17:08
Мисля, че намерих отговор - зададох на папка А пермишън rx, а след това на подпапки 1,2 и 3 флаг rwx .
Работи, но с една особеност - от едната машина с Windows 7 ако се опитам да изтрия папка 1 или 2 не ми дава грешка и папката спира да се вижда от този хост, но от другите машини продължава да се вижда :)
2  Хардуер за Линукс / Сървъри / Питане относно Samba -: Oct 06, 2014, 16:23
Здравейте,
Имам питане относно samba, работеща върху ubuntu server 14.04 и по-точно относно следната дилема, която не знам за момента как да разреша. Имам две шерната папка - A и B. В папка А имам три подпапки - 1, 2 и 3. Шерингите ще се достъпват от трима потребителя, които трябва да имат пълни права в подпапки 1,2 и 3 на А и в B, но не трябва да имат възможност да изтриват папки 1, 2 и 3, нито да създават нови такива в А

-A
   - 1
   - 2
   - 3
-B

 Ще съм благодарен за насоки. Благодаря!
3  Хардуер за Линукс / Сървъри / Възстановяване на изтрита информация от ext2 масив -: Jun 16, 2013, 11:39
Здравейте,

 Имам нужда от помощ по следният казус. Файлов сървър работещ под openSuse 11.4. Преди 2 дена райд контролера вграден на дъното дефектира в резултат на което закаченият на него софтуерен райд5 масив отпада. След преместване на дисковете на друг контролер всичко е наред с изключение на това, че от масива липсва една важна папка с обем около 350 GB. Останалата информация е налице. Подозрението е, че въпросната папка е изтрита умишлено, но това е отделна тема за размисъл, както и защо е нямало адекватен бекъп на информацията...
 Файловата система на масива е ext2. Няма последващи файлови операции върху масива. Всякакви мнения и насоки относно възстановяването на изтритата информация ще ми бъдат полезни. За момента опитах с debugfs, но за съжаление без резултат.
4  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: Мониторинг на интернет потреблението по хостове. -: Sep 10, 2011, 16:41
squid + sarg

Благодаря!
5  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Мониторинг на интернет потреблението по хостове. -: Sep 10, 2011, 13:47
Привет. Имам следното "главоболие" - имам едно OpenSuse в ролята на рутер за една малка мрежа. Интересува ме как мога да реализирам мониторинг на интернет потреблението на хостовете в мрежата. Статистика за трафик не ми е нужна. Единствено ми трябва статистика всяка една машина какви сайтове е посещавала. Инсталирах ntop на рутера, но не успях да намеря начин да изкарам нужната ми статистика. Продължавам да търся решение и ще съм благодарен за насоки в това отношение.
6  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Partition Problem -: Oct 16, 2002, 16:52
Да, нaистина няма как да се оправи въпросната грешка - презастъпване на партишаните. Благодаря на всички които проявиха внимание към темата.
7  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Partition Problem -: Oct 14, 2002, 10:29
Ще опитам след малко с въпросните програми.  Относно аритметиката за големината на харда си и донякъде прав . Диска е наистина 40Gb, но използвания обем от него е точно 38162.2Mb. Повечето производители на твърди дискове обявяват големината на произвежданите от тях модели на базата 1Gb=1000Мb, а всъщност 1Gb е 1024Мb. Колкото е по-голям диска, толкова по-голяма разлика се натрупва. 40Gb Maxtor e реално минимално по-голям от 40Gb Seagate Barakuda. Може и да бъркам,но от харда има съвсем малка част която е само за "служебна"  информация на харда.
8  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Partition Problem -: Oct 13, 2002, 11:25
Здравейте. Получи се малко кофти ситуация с харда ми /Seagate Barakuda IV, 40Gb, 7200rpm/, та се чудя дали ще мога да мина без формат. Диска е разделен на два партишана 31Gb FAT32 /Win98/ и 8Gb NTFS /WinXP/. Решавам вчера аз да си инсталирам Linux за пореден път - в случая Red Hat 8.0. Пускам преди това Partition Magic 7.0 за да направя още два дяла от свободното място на партишана под FAT32 за Linux и какво да видя: "Init failed:Error 117. Partition's drive letter cannot be identified" и програмата се затваря. При стартирането на Partition Info излиза : "Disk Geometry error(s) were detected on this drive". За съжаление и Disk Druid не успя да ми помогне или поне аз не успях с него да направя два дяла от свободнто място на единия партишан. Все пак трябва да спомена, че въпросната грешка Partition Magic ми я дава от известно време, с тази разлика, че си бях оставил преди два дяла на харда - единия 3Gb и другия 0,5Gb и с Disk Druid ги правех FAT32 когато нямах Linux и еxt2 когато решавах да го инсталирам. При инсталацията на ХР преди 2 дена присъединих въпросните два дяла към NTFS дяла и сега не виждам начин как да си разделя харда.
Малко допълнение въобще fdisk не може да се стартира.Черен екран харда чете и толкова! Иначе няма загубена информация.
Страници: [1]