Покажи Публикации - E_Petkov
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Програмиране / Общ форум / Език за програмиране за начинаещи -: Dec 17, 2005, 13:29
Абе пич, пиши на каквото искаш.

Pascal/Delphi, С/С++, Java, Perl, PHP, Python, Haskell, Ruby...намират се и разни други екзотики. Ако искаш може и във Fortran да се забиеш. Важното е да цъкаш нещо.   ':ok:'
2  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Увод в програмирането на Perl в ТУ-София -: Dec 12, 2005, 23:52
Добър вечер.

Не знам за какво плащане говорите. Ще го кажа ясно и просто:

Прави се курс от втори семестър, със името указано във топика на темата. Лектори платени няма -> само 1-2 студенти дето смятат че това място трябва да се промени, и да се започне самообразование student-to-student както е навсякъде почти. За пример мога да ви дам Софийския Университет, където тоя модел е ясно застъпен. Има community. То движи нещата всъщност. Ако не сте разбрали досега, сега му е времето. Всички само се вайкат и викат "тука нищо не се прави, тука е скапано, тука не става, тия дъртаци на нищо не ни учат.." и тем подобни. Истината е, че повечето са толкова мързеливи, че ги мързи да гледат, камо ли нещо друго. Искат нещо да се промени обаче.

Ами ето. Променя се. Точно в тоя момент. Конспекта е написан, идеите чакат приложение. Времето за приказки свърши. Трябва ни зала, трябва ни проектор. Оценява се всяка помощ която може да се окаже, от уреден лаптоп и проектор, информация къде какво да се попълва и с кого да се говори, както и хора дето биха могли да помогнат с разпечатване на материали за курса и рекламиращи плакати който ще лепнем навсякъде '<img'> Трябва и някой да се заеме да направи сайт на курса където ще има различна информация, подбрани лекции, конспекти, и форми за предаване на задачките и разнообразните му програмки. Надявам се (не особено много, но все пак) ТУ да ни даде хостинг и някои други services дето ще ни трябват. Ако сте студент, който има познания по Пърл, пишете по един мейл и заповядайте да подпомогнете начинанието.

Не става дума за това кой бил по-по-най или нещо от сорта. Най-малко съм тръгнал с цел някакви флеймове във форума...  
 
Това би могло да е началото. Помислете добре.

Чакам(е) мейли с препоръки и предложения (за съдействие) на:
 
emil_5kov@yahoo.com
lordbad@developer.bg

Когато нещо не ви харесва, променете го, вместо да плюете по него или да бездействате. Точка от мен.

Емил Петков
Страници: [1]