Покажи Публикации - XP_man
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Linux секция за напреднали / Начини за увеличаване на бързодействието / linux on old 486dx4 hardware -: Sep 18, 2004, 19:34
Много искам и аз такава машинка, ако някои знае каде може да се намери?

Бих дал към 50 - 60 долара, наи-много 100.
2  Linux секция за напреднали / Начини за увеличаване на бързодействието / Оптимизация -: Aug 31, 2004, 21:22
Здравейте,
от година и полвина си стоя на Slackware. На системата са и правени само ъпгреиди със swaret до current.

Напоследък започнах да си задавам въпроса, какво мога да направя за да оптимизирам системата си максимално. Зададох го също на Google: Linux Optimization и тои ми върна идеи за оптимизация, които в момента ползвам а именно: Прекомпилирано ядро (2.4.26), като компилирам някоя програма от сорс използвам -О9 опримизациония флаг (така компилирното приложение става по-голямо като размер ама за сметка на това просто хвърчи).

Та интересува ме, какви други видове оптимизация могат да се направят, така че да изтискам максималното от системата си без да си сменям дистрибуцията. Знам за Gentoo, и за Linux From Scrach (които смятам да си направя на другата машинка).

Машината ми не е много мощна но не е и слаба: PIII 866Mhz, 512Ram, 32Mb Video, 2x20GB Hdd.

Мерси преварително за преложенията.
3  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / странен звък идващ от кутията когато X е пуснат -: Aug 05, 2004, 13:56
Можели да дадеш малко повече подробности около звука? Трудно е да се описва звук ама '<img'> . Пред доста време и аз имах такъв проблем обаче тои се явяваше само когато компилирам нещо. И бе от прегряване на процесора. Горкото ми пентиумче качваше 75/78 градуса целзи. Аз го оправих, като му сложих на процесора термоустоичив силикон. Нещо,което фирмата от, която бе купуван не бяха направили. Кажи малко информация за машинката ти в следните аспекти : процесор, дъно. Ако процесорът ти е AMD Duron тези процесори ужсно дмного греят, особенно ако са сложени в/у гигабаитско дъно от сериите над 600.
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / ftp -: Jul 24, 2004, 13:47
С толкова малко предоставена информация никои няма да може да ти помогне. Защо не вземеш да споделиш с каква дистрибуция си, какъвм FTP демон използваш.
5  Игри за Linux / Общ форум / TORCS -: Jul 19, 2004, 19:27
Примерен код
WARNING: ssgLoadAC: Failed to open 'tracks/road/g-track-3/track.ac' for reading


Явно нямаш пистата, която искаш да стартираш. Междодругото как е инсталирана играта от пакет за дистрибуцията ти или е компилирана от сорс. Аз съм си компилирал играта от сорс и всичко си върви много добре.

Ако е компилирана от сорс трябва да свалиш и отделно пистите и колите. Ако е инсталирана от пакет за твоята дистрибуция поогледаи дали не разполагаш с пакети за пистите.
6  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Кога за последно сменихте дистрото си? -: Jul 08, 2004, 16:56
Аз за последно си смених дистрото през Ноември 2003 г. Когато инлезна Slackware 9.1 и от тогава до сега съм си със Slackware единственото което правя за да имам последните версии на софтуеърът е:  swaret --update и swaret --upgrade -a от change-логът на current.
7  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Philips 170S4 LCD и Gnome -: Apr 01, 2004, 12:47
Здравейте,
взех си Philips 170S4 LCD. До тук добре. Конфигурирах X и си пуснах GNOME. Странното което ми направи впечатление беше, че картината започна да трепти. Пробвах с KDE такива проблеми нямаше. Резолюцията която съм сложил и която препоръчват в ръководството 1280x1024@60

Немога да разбера от каде идва проблема. При всички други десктопи и window мениджъри които пробвах (XFce, FVWM, FVWM95 и KDE) този проблем не съществува.

Ето я и системата Slackware-current. Видеото: NVIDIA RIVA TNT Pro2 32 MB Ram (използвам драиварите от сайта)

Благодаря предварително за отговорите
8  Програмиране / Общ форум / GnomeVFS -: Mar 14, 2004, 15:06
Здравейте,
след дълго ровене из Интернет без успех се обръщам към вас. Интересува ме имали някакво ръководство за това как се борави с GnomeVFS освен API-тата.

В свободното си време се занимавам с разработка на един фаилов мениджър за GNOME 2.x.

Благодаря за отговора предварително.
9  Игри за Linux / Общ форум / Честито! -: Mar 09, 2004, 22:09
Честито

Въпреки, че не се занимавам особенно много с игри (от тук от там да понаредя някой пасианс или да play тетрис)  '<img'> . Винаги е добре да има такова място, защото понакога е отпускащо да поразцъкаш някоя игричка.
10  Игри за Linux / Общ форум / Ако ви се играе race симулатор -: Mar 09, 2004, 21:59
По случай новата секция,
ако ви се играе Race симулатор за Linux, при това сносен има и се казва Torcs.

С уважение:
Владимир Пасков
11  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Linux na slaba ma6ina -: Mar 07, 2004, 13:54
Здрасти,
от личен опит, ще ти кажа, че можеш да качих Slackware, аз успях да го подкарам на малко по слаба машина: P166, 32MB Ram, 1.6GB hdd и 1 MB Video.

Всичко зависи от това за какво ще го използваш. Ако ще става сървър за нещо си твоята машина е идеална, ако ще го правиш desktop или workstation машинката малко ще се поозори. Все пак RAM-ът е малко и не си споменал колко video ram имаш. Десктопи като GNOME и KDE в техните последни версии няма да се чувстват много удобно.

Можеш да накараш машината да увеличи полезността си като след инсталацията прекомпилираш ядро   '<img'>
12  Нетехнически теми / Коментар / linux дистрибуции -: Mar 05, 2004, 20:25
В интерес на истината пробвал съм Red Hat, Mandrake, SuSe и Slackware. За RedHat мога да кажа, че е доста бавна дистрибуция, от което следва, че и Mandrake е такава. Това е мое лично мнение. За сусето, пробвал съм само версия 8.1 и останах с добри впечатления и си нямам идея защо, го зарязах.

Към Slackware имам по-специално отношение, стабилна система, чудесна пакетна система и много добър tool за update. Та все пак Slackware ми беше първата дистрибуция. Показа ми Linux от гледна точна ка конзолата   '<img'>

Искренно много желая да пробвам Debian. Запален съм по неговата идеология,обаче някак си не ми се бута така добре настроената ми система, на която има доста информация.
13  Нетехнически теми / Коментар / koq ti e 1-vata OS ?! -: Mar 03, 2004, 16:52
Първата ми OS беше DOS 5.0 на една 286-ца. Имах си инсталиран Turbo Pascal няколко игрички и текстов редактор наречен E. След това на същата тази машина инсталирах от дискети Win 3.1.

По натаък вече като минах на 486 и по нагоре: Win95; Win98; Slackware 7.1; WinME;

А пък от преди 2 годинки: only Slackware.  '<img'>
14  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Тунер с чип saa7134 на philips -: Feb 17, 2004, 13:26
Ами трябва да си свалиш от bytesex.org v4l2 и saa7134 пачове за кернела. Също така ти трябва да и xawtv.

Междодругото и аз имам карта със същия чип но нещо ме мързи да се занимавам отново с подкарването и. Пък като имам TV  '<img'>
Страници: [1]