Покажи Публикации - gogonk
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2
1  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: Трябва ми помощ за Debian squeeze -: Sep 08, 2011, 22:36
Нямам elinks. По този повод да попитам, elinks поддържа ли JavaScript, тъй като включването ми в интернет е доста особено, става с потребителско име и парола, а за да сработят, браузъра трябва да поддържа JavaScript. Написал съм един скрипт на perl, с който се логвам автоматично, но през конзолата нещо не ставаше. Но още не съм влизал, ще проверя пак.
2  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: Трябва ми помощ за Debian squeeze -: Sep 08, 2011, 21:51
Благодаря за отговорите, ще пробвам тези неща.
3  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Трябва ми помощ за Debian squeeze -: Sep 08, 2011, 10:40
Снощи си изключих нормално. Тази сутрин стартирам debian и не може да се стартира КДЕ - то. След като напиша паролата в KDM или GDM, не съм сигурен какво точно е, но не съм го променял, стандартното за дистрибуцията е, започво стартиране и увисва (Ох, добре че имам и Windows на компютъра, че да мога да потърся помощ ;)). През конзола мога да влезна в системата.

Някакви предложения за помощ ?

Debian squeeze amd64
4  Програмиране / Общ форум / Re: Защо никой не обича Java?/Sprechen Sie Java? (слети теми) -: Sep 07, 2011, 12:30
Категорично, ако се напише качествен код на с++, той ще работи по-бързо и ефективно от Java. Но
Код:
QImage scaled ( int width, int height, Qt::AspectRatioMode aspectRatioMode = Qt::IgnoreAspectRatio, Qt::TransformationMode transformMode = Qt::FastTransformation ) const
не дава достатъчно добър резултат. Еквивалентен код в Java дава по-добър резултат, само че, скалирането трябва да се направи на стъпки. Същия трик с QT не даде добър резултат. Еталон ми е била картина скалирана с фотошоп. Това конкретно съм тествал, а не сортиране или нещо друго. Пак повтарям, разбира се, че това може да се постигне и със с++, но се оказа, че на Java ми е по-лесно.
5  Програмиране / Общ форум / Re: Защо никой не обича Java?/Sprechen Sie Java? (слети теми) -: Sep 07, 2011, 02:18
Java има както предимства, така и недостатъци.

Скоро ми се наложи да направя програма, която да обработва изображения, особено важно беше, да ги смалява качествено. Оказа се, че на ява-та има много библиотеки, източници които да помогнат и т.н. От друга страна, например в QT С++, функцията, която смалява картината не дава добро качество. Оттам се започва търсене на допълнителни библиотеки като ImageMagic например. Да ама започва едно гърчене с компилиране, свързване и т.н. С ява-та намерих много кратко и просто решение. Единствения недостатък е, че консумира доста памет ако се използва Swing. А най изненадващото е, че направих някои кратки тестови програми на с с++ (пр. с wxDev-Cpp), конкурентни на ява-та, при което се оказа, че вървят по-бавно. Е, явно не съм се постарал да оптимизирам, но със съвременна виртуална машина, Java върви доста добре.

Какъв е изводът? Ще отговоря с цитат от Мусаши Миямото - самурай, победил стотици противници в двубои с мечове:
"Да нямаш любимо оръжие".
Т.е., да нямаш любим език за програмиране. Избери езикът, който е най-подходящ за решаване на задачата. Тогава ще си победител. ;)
6  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Debian ISO images -: Feb 19, 2011, 19:06
Решението го имало!
http://cdimage.debian.org/debian-cd/6.0.0/i386/list-cd/
Там има списък с пакетите във всеки диск. Може и на някой друг да му е от полза.
7  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Debian ISO images -: Feb 17, 2011, 18:41
Нямам интернет и нямам дискове, затова искам да знам кой точно диск да сваля от друг компютър. В краен случай ще го преместя и вкюча към интернет но малко е трудно.
8  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Debian ISO images -: Feb 17, 2011, 15:47
Някой може ли да ми каже в кой # ISO диск на Дебиан се намира FVWM и въобще как може да се разбере в кой диск се намира определен пакет. Това ми се налага защото имам стар off-line компютър.
От два дена търся с гугъл но не мога да се оправя.
9  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем с Ubuntu или ... ? -: Jan 19, 2010, 02:03
След известно време, какво открих:
- Инсталирах pclinuxos с Kernel 2.6.26.8.tex3 - само този вариант на линукс изобщо се инсталира и върви добре. Всъщност вървят още puppy и slax. (Ако slax върви, значи ли, че и slackware ще върви ?).
   ?: kubuntu 9.10 (както и други) тръгва ако acpi=off. Но при това положение компютъра не може да си изключи захранването, което много ме дразни. BIOS-а ми в никакъв случай не е по-стар от 2000г. Въпроса ми е, ако инсталирам kubuntu например, ще може ли да се настрои така, че да изключва захранването.
   ?: в pclinux, под gnome, openbox, icewm имената на директориите и файловете в ntfs дяловете се четат, под KDE излизат на квадратчета. Преди време настройвах тези неща от fstab, но тук този файл е почти празен. Може ли да се направи нещо, KDE мисля че е версия 3.5 ? Добавен е локал - български.
10  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем с Ubuntu или ... ? -: Dec 28, 2009, 22:16
Интресно, Mandriva 2009 върви, а 2010 не ?
11  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / В помощ за бозата ? -: Dec 26, 2009, 17:34
Не съм особено навътре с линукс, но не съм и начинаещ. Дойде ми на ум тази идея, след проблеми например на колеги, на които чистя бозите от вируси. Значи има ли такъв Live CD или ако няма, как се прави, който да съдържа антивирусна програма и след зареждане да сканира диска на win за вируси.
12  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем с Ubuntu или ... ? -: Dec 22, 2009, 11:43
Ето данни:
AMD Athlon 64 Processor 3000+ MMX ~2.0Ghz    1024 RAM
Video: ATI Radeon 9550/X1050 Series 128 MB
Audio: Realtek AC97

Но, какво забелязах вчера: При опит да заредя OpenSuSe с ядро 2.6.31.5-0.1 се получи следната грешка sbin/mingetty: Input/Output Error.
При зареждане на Ububntu 9.10 също даваше stdin error, но горе-долу, до някъде се зареждаше системата, след което забиваше. При работа с Win няма индикации за проблем с клавиатурата, както и с по-стари Linux. Подозирам, че нещо има проблем с ядрото. Но пък на марков (HP) SuSe си тръгва. Не знам, трябва да пробвам с друга клавиатура.
13  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем с Ubuntu или ... ? -: Dec 21, 2009, 16:02
Да, компютъра е сглобяван от фирма, но не е марков, горе-долу е Pentium IV около 2GH, 1GB RAM, ATI Radeon ... Сега не си спомням точните параметри, ще проверя. Но на марков компютър, тези дискове вървят като по вода, пробвал съм.
14  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем с Ubuntu или ... ? -: Dec 21, 2009, 15:09
Пробвах, нещо ми изписа, но трябваше да изчезвам вече, таке че пок ще опитам тези дни.
15  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем с Ubuntu или ... ? -: Dec 21, 2009, 14:44
Здравейте,
Наскоро си смених компютъра с по-мощен. До тук добре, но като взех да пробвам новите дистрибуции (LiveCD) Ubuntu 9.10 и KUbuntu, просто по някое време компа блокира изцяло, помага единствено шалтера. Забелязах, че не е така с други дистр., например Mandriva. Дали този проблем не е от хардуера, някой има ли наблюдения по въпроса ?
Успях да инталирам 9.04, но нещо не е както трябва. След опит за upgrade, който горе-долу протече успешно почти до края, сега не мога да стартирам  Пакетния мениджър, просто колкото и да щракаш по менюто, не се стартира ?
Страници: [1] 2