Покажи Публикации - alabal
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 126
31  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Ubuntu 7.04 и tv fm card-7135 -: Nov 13, 2007, 01:27
Братко, има sticky тема в раздела (най-отгоре), която съдържа поне половината от отговора на въпроса ти.
Пусни това което си написал, като съобщение в тази тема, за да могат да бъдат събрани всички воли-неволи с тунери на едно място.
Освен това един разбрал-недоразбрал, но сърдит събрат си направи  тема за тунери, която е в момента две теми под твоята, така че разгледай тези теми и пусни ново съобщение в първата!
32  Хумор, сатира и забава / Кошче / Vpn на убунту7.10 -: Nov 13, 2007, 01:23
Братко, прочети правилата на форума и упътванията към тях.
Със сигурност в книгата за Убунту (която я има преведена на български) ще има и ръководство. Ако има проблеми - пусни нова тема, но съобразена с правилата на форума!
33  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Vpn на убунту7.10 -: Nov 13, 2007, 01:23
Братко, прочети правилата на форума и упътванията към тях.
Със сигурност в книгата за Убунту (която я има преведена на български) ще има и ръководство. Ако има проблеми - пусни нова тема, но съобразена с правилата на форума!
34  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Шъ съ опрайм -: Nov 12, 2007, 12:36
Цитат
Сега квото се избачка тва ше се яде !

Офф, де да беше, де да беше!
Има още далаверка и още пинчер влачи икарус и далече ще го завлече.
За съжаление, все още нашата администрация, съд, прокуратура и прочие гледат само крайния резултат, вместо да погледнат как и за какво, аджеба, се вършат някои неща. Крайният резултат е този, че който иска да избачка нещо, за да се храни е заринат в бумащина и бюрокрация, а НАШИЯ човек с един поглед врати отваря!
35  BSD секция / Системни настройки / Kirilica -: Nov 10, 2007, 21:51
Ами добре след като си настрои кирилицата, от тук нататък - нови и кирилизирани теми!
36  Хумор, сатира и забава / Кошче / Problem s rutirane -: Nov 10, 2007, 00:10
Братко, "преведи" темата си на кирилица или ще трябва да я преместя в "Кошче". Не обичам да чета шльокавица и може нещо да не съм разбрал правилно, но може и да разшириш с малко по-ясна информация какъв точно е проблема.
37  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Debian drivers -: Nov 10, 2007, 21:28
Братко, прочети правилата на форума и упътванията към тях. Едва ли някой ще тръгне да търси какъв е хардуера на лаптопа, затова беше добра идея да кажеш какви са неговите параметри за непритежаващите такива лаптопи.
Темата не съдържа проблем, затова е преместена в раздел "Идеи и мнения".
38  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Debian drivers -: Nov 10, 2007, 21:28
Братко, прочети правилата на форума и упътванията към тях. Едва ли някой ще тръгне да търси какъв е хардуера на лаптопа, затова беше добра идея да кажеш какви са неговите параметри за непритежаващите такива лаптопи.
Темата не съдържа проблем, затова е преместена в раздел "Идеи и мнения".
39  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Интернет според Павел Шопов -: Nov 08, 2007, 21:22
Аз пак няма да се съглася, защото ако някому се наложи да получи информация ще плати два пъти - веднъж с данъците си и втори път заплащайки цената за вестника или онлайн изданието (което, между другото в момента не е пълноценно, а се поддържа само съдържанието свързано с обяви за обществени поръчки). Сметката от 1 800 000 лв. е частта на ДВ от онези 42-43% от БВП, които преминават през бюджета - не знам какво да направя за да го изясня - вероятно трябва да го нарисувам.
ДВ може, също така вероятно, да премине и на самоиздръжка, без да притеснява хазната и за един лев, тъй като има абсолютно законово гарантирана аудитория от "рекламодатели". От регистрации на фирми до загубена диплома за висше образование се обявят в ДВ. Изобщо не виждам и една причина, която може да подкрепи идеята за продажба на информацията съдържаща се в ДВ.

P.S.: Мдааа, май трябва да се коментира и прихода от 4 млн. лв. Ами той е гарантиран точно от парите за обяви - ако все пак част от сумата е приход от договор с фирма за разпространение или за  ексклузивни права за представяне по електронен път на информацията в ДВ, според мен, това е нарушение на всякакви видове стратегии написани по времето на присъедиянването ни към ЕС, а и е в разрез с обществения интерес.
40  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Интернет според Павел Шопов -: Nov 07, 2007, 22:50
Е, как какво и?
Ми значи всеки е платил информацията (събирането, печатането и пр.) с данъците си (демек бюджета). Ако спорът тръгне към заплащането на интернет издание на вестника - и това е платено с парите които се дават за мистичното е-Правителство - една от целите му е, доколкото помня, да бъде разпространявана свободно точно такава информация, каквато има в ДВ, бюлетините на правителството, министерствата, обществените поръчки и прочие.
Обядът въобще не е безплатен. Аз пък страшно много се дразня, когато някой тръгне на кило да ми цитира разни общи принципи, които в конкретния случай са неподходящи!
41  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Skype и видео под Линукс -: Nov 07, 2007, 22:41
Тези които харесват Skype (аз не съм от тях - новината ми попадна случайно). вече нямат никакво извинение да да не използват Линукс - излязла е  Skype 2.0 beta for Linux.
Теста в разговор с windows ползвател беше успешен и видето работеше нормално.

P.S.: Има голяма вероятност новината да не е новина, но аз не видях никъде подобни съобщения, затова я пускам тук.
42  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Интернет според Павел Шопов -: Nov 07, 2007, 22:31
Цитат
@SOMNIVM Прав си - ДВ ще излиза в Интернет, но за да го ползваш/т е редно да се плаща, и ще се плаща. Безплатен обед няма. Ако не можеш да си го позволиш...никой не ти е виновен.

@divak - братко, това са общи приказки!
Информацията в ДВ е с обществено значение и не трябва да има ни най-малко съмнение, че трябва да е открита, възможно най-лесно достъпна и организирана така, че потребителят да не бъде заблуден!
Освен това вече сме платили информацията:
 
Цитат
Чл. 2 (Обн. ДВ бр. 89 от 1995 г.) (1) Издаването на `Държавен вестник` се подготвя и извършва от редакцията под контрола на председателя на Народното събрание. (2) (Изм., ДВ, бр. 9 от 2003 г.) Редакцията на “Държавен вестник” е дирекция към Народното събрание и се издържа от набраните средства по бюджет като второстепенен разпоредител.
43  Нетехнически теми / Коментар / Абсурдите на интелектуалната собственост -: Nov 07, 2007, 17:05
Цитат
Наследниците на Мартин Лутер Кинг изискват по 50 долара за всяко изречение от речта му „I have a dream“, което се препечата.

Това ако е вярно, вече е наистина тотален абсурд!
44  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Wine основни стъпки -: Nov 07, 2007, 16:56
Тези стъпки изпълни ли ги?

Цитат
* Download hpljm1005.c from http://www.zarg.org/~couriosous/hpljm1005.c:
and copy the file to ~/src/sane-backends-1.0.18/backend

* Modify build files:
  Add hpljm1005 in sane-backends-1.0.18/configure, at line 37 (variable
"BACKENDS").

* Create file /etc/sane.d/hpljm1005.conf with the following lines:
#
# Configuration file for the HPLJM1005 backend
#
# HPLJM1005
usb 0x03f0 0x3b17
device auto

* install necessary packages to build
sudo apt-get build-dep sane-backends


А и там не става дума за инсталиране от сорс, а създаване на deb пакет с apt-build.
Според мен, не трябва да се отклоняваш от нито една стъпка, която е описана там.
45  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Open source erp на български -: Nov 06, 2007, 21:09
Има няколко интересни и полезни теми във форума, братко, включително и предложения за създаване на подобни проекти, потърси във форума (бутона, горе в ляво).
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 126