Покажи Публикации - evilgrintch
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 [2] 3 4 ... 7
16  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: KDE Plasma 5.X за MInt -: Oct 21, 2015, 10:19
http://www.deepin.org/?language=en Това също може да ви хареса, ако се интересувате от този вид подреждане на десктопа. Това вдясно съдържа всичките настройки и е много подобно на уиндоус 8.1. На няколко места определят тази система като една от най-красивите.
17  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Дистрибуция за възрастен Windows потребител. -: Oct 18, 2015, 22:34
Човек, ти слушаш само себе си, достатъчно много хора ти обясниха за "бавенето" и причините за него. Като си решил проблема си, честито! Но недей да добавяш към останалото, което си изпонаписал и лични квалификации. Нито съм фен, нито фанатизиран, но това няма как да го знаеш, все пак не се познаваме лично. Още веднъж те уверявам, че се радвам, че всичко при теб е наред с операционните системи и окончателно губя интерес към темата ти и личността ти :)
18  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Дистрибуция за възрастен Windows потребител. -: Oct 18, 2015, 21:02
Не е объркал темата. Тя, темата, си е объркана от самото начало. Защото е нелепо съчетание от първоначалната си дефиниция, цитирам: "за възрастен потребител" и последващите ти коментари, в които преобладават неоснователни упреци към Лиукс и лишени от посока претенции.
Важното е, че проблемът, който си имал, е разрешен с инсталирането на Уиндоус 7. Само дано компетентностите ти стигат дотам да направиш на възрастния потребител акаунт различен от администраторския. И да спреш ъпдейтите, защото иначе скоро и ти, и потребителят ще се окажете пред необратимо преминаване към Уиндоус 10 или констатацията, че са ви олепили, докато ползвате пиратски софтуер.
19  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Дистрибуция за възрастен Windows потребител. -: Oct 18, 2015, 11:54
Колкото до външния вид - няма да ти се налага да се занимаваш с теми и икони, ако сам не го пожелаеш. Всяка сериозна, "стара" дистрибуция си идва с достатъчно полиран и консистентен външен вид. Аз ти дадох пример само за това, че при желание можеш да докаращ реалния външен вид на уиндоуса, до степен един нормален потребител да не усети разликата, но това далеч не е задължително.
20  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Дистрибуция за възрастен Windows потребител. -: Oct 18, 2015, 11:51
всъщност цялата тема се превръща в един голям офтопик, това съм забелязал и затова си позволих да се намеся, но както и да е.
това http://www.lxle.net/ работи на лаптопа на жена ми, който е Compaq 6715s с 1 (един) гигабайт рам и някакъв АMD Thurion процесор, дето дори не му помня мегахерците, толкова са малко. Машината се ползва за интернет, работа (офис пакет), видео, филми, торенти, скайп, елементарна обработка на снимки. Работи от 2007 годдина, все под различни линукси, първоначално с клласически Гном двойка, после - с варианти на ЛХДЕ
Машината, на която ще инсталираш сигурно е доста по-добра. Имай предвид обаче, че със сигурност ще усетиш разлика в поведението на системата между живия диск, с който пробваш, и окончателно инсталираната на твърдия диск операционна система.
21  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Дистрибуция за възрастен Windows потребител. -: Oct 17, 2015, 23:39
uphero, внимателно следя темата, която си пуснал, макар че я коментирам за първи път.Та, нещо не е наред в претенциите ти, да ме прощаваш. Пускаш тема за "уиндоус подобна" графична среда, после ровиш из всички възможно най-далечни от вида на уиндоус възможности, например гномския вид на стотинката, накрая си харесваш Unity
Това веднъж. Втори път - Убунтуто било тежко. Три, пет, седем настолни иэ още толкова лаптопа имам инсталирани и всичките летят под всяко Убунту, което НЕ Е с графична среда от рода на Юнити и последните КДЕ-та
Трето - хем казваш, че не разбираш и просто питаш, хем правиш генерални изводи, че нещо не било в правилната посока. Бързаш, малко, човек!
Колкото до това, което търсиш - преди месец направих едно Сони Вайо с 2 гига рам и незнамкакъв процесор да изглежда буквално като работещо под ХП, инсталирайки му Минт XFCE с GTK тема, предоставена в този форум от киберченгето (благодарности) и тема за икони, предоставена в сайта на ChaletOS. Компютърът се ползва от възрастен потребител, който и до момента твърдо вярва, че ползва същото ХП, което ползва комшията му. Това, мисля, изчерпва темата ти, както беше започната. Поздрави! 
22  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Продавам рутер Tp-link TL-WR843ND -: Mar 30, 2015, 16:10
Предварително се извинявам, ако не съм нацелил подходящата секция във форума, но след като порових, прецених, че тук е подходящо.
Рутерът е http://get.bg/tp-link-ruter-300-mbps-wireless-tl-wr843nd.html?gclid=Cj0KEQjw6OOoBRDP9uG4oqzUv7kBEiQA0sRYBJOSz-troqUZ2bJiJ-s3RzXguv5_kfARLPYPebBkjBAaAoZy8P8HAQ
Практически нов - ползван около месец. След това вкарах вкъщи нов доставчик на интернет и телевизия, който пък вкара оптичен кабел в апартамента със съответното устройство, което е и безжичен рутер, и всичко останало. Та въпросният ТP-Link остана излишен. Ще се разделя с него за 30 лева. При интерес - пишете на лични.

23  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: wireless мишка чупи интернета -: Sep 14, 2014, 21:27
Как да избера различен канал?
И преди това как да проверя кой канал ползва мишката?
24  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / wireless мишка чупи интернета -: Sep 14, 2014, 19:31
Лаптопа е Dell Inspiron 3537, от тези, дето идват с предварително инсталирано Убунту. От около две седмици установих, че безжичния ми интернет в къщи стана ужасно нестабилен само на моята машина.  Към един и същи рутер поне от две години се връзват три лаптопа и един таблет. Постоянно. И досега проблеми не е имало. Зачудих се първоначално дали проблемаът не е в моя безжичен адаптер (Atheros). После помислих, че може нещо в ядрото след ъпдейт да не е наред. Всичко това - под Минт 17. Резултат нямаше. Накрая, в знак на почти пълно отчаяние махнах ментата и качих Манджаро. Същия чеп. Щях да се обаждам на доставчика ми на интернет, но нали е неделя, реших да продължа да пробвам каквото заваря. Та, когато извадих usb агента на мишката безжичния ми нет се вдигна 2 (два) пъти като скорост и се стабилизира напълно.
Мишката е някакъв Tunex.
Ако някой знае как да я подчиня и да мога да я ползвам без да ми чупи нета, моля да сподели.
25  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Всичко за Xfce -: Mar 28, 2014, 08:13
Вчера от скука реших да пробвам версията на Manjaro със среда Gnomе 3. Първоначално се заблудих, че ми харесва и взех, че я инсталирах от живата флашка на твърдия диск. 40 минути по-късно вече си исках XFCE-то. Та, направих нова, свежа инсталация със старата ми домашна папка. Сетих се да изтрия настройките на плъгина за времето както си показал. При стартирането на системата първоначално показа "няма данни" и ме покани да ги въведа ръчно След това, със самото цъкане на "настройки" отново, автоматично зареди в прозореца за търсене БЕРКОВИЦА. Изтрих я, потърсих Враца на кирилица, намери я и засега работи коректно. Но все пак нямам обяснение откъде идва вездесъщата Берковица по дефолт.
26  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Всичко за Xfce -: Mar 27, 2014, 06:18
файлът с настройките е /home/ivog/.config/xfce4/panel/weather.rc
и всичко в нефго е коректно. Въпреки това при първоначалното стартиране на  компютъра аплета показва времето в Берковица. Освен да взема да потърся жилище и работа там... Все пак климата изглежда здравословен...
27  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Всичко за Xfce -: Mar 26, 2014, 12:55
Появи ми се проблем с аплета, показващ прогногзата за времето. След ъпдейт на въпросния аплет xfce-weather-plugin до версия 0.8.3 при всяко ново стартиране на компютъра ми показва времето в Берковица. След това задавам съвестно моето местоположение през търсачката на аплета, но при ново стартиране пак съм в Берковица. Не съм задавал никъде в системата и засичане на местоположение. Та искам да питам къде е файла за конфигуриране на аплета, за да си въведа ръчно данните.
28  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Търся ЛИнукс дистро със затворени драйвери на nVidia на Live-USB -: Mar 20, 2014, 06:18
http://distrowatch.com/table.php?distribution=manjaro
Направи си флашка или ДВД, както ти е по-удобно. При boot избери nonfree варианта за разглеждане на живата система и пробвай. Hardware detection при Manjaro е доста добре изпипан.
29  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Всичко за Xfce -: Mar 14, 2014, 19:22
Сработи. Файлчето се оказа xfce-blue в /usr/share/backgrounds/xfce
сега е ок
30  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Всичко за Xfce -: Mar 14, 2014, 18:46
Не се получи. Избрах тапет от папката /usr/share/backgrounds,защото това е папката с тапети, която имам, 8usr/share/wallpapers не съществува. Въпреки това независимо от това къде присъединявам втория дисплей - през VGA порта и мултимедия или през HDMI на телевизор, на неги си стои вездесъщата черна мишка. Минава ми през ума да я потърся къде е и да  заменя файла с друг със същото име и характеристики. Ака се сетите още нещо - давайте
Страници: 1 [2] 3 4 ... 7