Покажи Публикации - emilman
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / XAMPP проблем -: Feb 17, 2012, 11:45
Здравейте! Ползвам Ubuntu 11.04. Наскоро ми се наложи да изпробвам и да поразуча една платформа за онлайн търговия. Попрочетох форумите и като най-лесен и за лаици вариант намерих въпросния XAMPP. Естествено последва нова порция четене и в един форум прочетох начин за инсталиране с команда. Направих го, но така и не сработи. След това инсталирах по начина описан в сайта на XAMPP - изтеглих, разархивирах в opt/ , start и ... http://localhost - "сървъра работи, но няма съдържание" - и това при новата инсталация. И пак - http://localhost/phpmyadmin - ядец - няма никой вкъщи. Искам да отбележа, че съм тотален дилетант и повечето го знам от четене и проби. Моля, някой да ме светне какво да направя! Трябва да видя как става това инсталиране на тая платформа за онлайн търговия на живо, а не успявам да подкарам XAMPP-a... В Уиндоус е по-лесно, но компютърът, който ще се ползва за целта ще е с Линукс. Така че - ПОМОЩ! (Моля за извинение, ако съм омазал терминологията или съм сбъркал нещо в обясненията.) Знам, че е лесно да помоля някого да го направи вместо мен, но аз искам да го направя сам.
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Mtel Mobile Broadband -: Jul 24, 2011, 11:38
Нека последно се похваля - pppoe-то си тръгна като с магия :) Само си написах юзъра, паса и името на мрежата :) Мисля, че Ubuntu си спечели фен!
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Mtel Mobile Broadband -: Jul 23, 2011, 22:11
Здравейте! Днес инсталирах прясно изтеглено Ubuntu 11. Разпозна М-Телския стик от раз. Почти само се настрои и сега пиша поста през М-Тел. Нищо допълнително не съм настройвал. Сега ако разбера и как да си настроя Нетуъркс PPPoE акаунта... Та така де - USB stick от М-Тел работи безотказно и сравнително бързо в Linux! Лека вечер!
Страници: [1]