Покажи Публикации - gogov1111
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 13
31  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Red Hat desktop - безплатна версия -: May 26, 2017, 10:04
Cybercop, благодаря за информацията. Аз вече се бях отказал да пробвам RedHat, защото след инсталацията и стартирането се стига до – Localhost login: и толкова. Startx не работи и от тук не зная какво трябва да се направи. Аз исках да разбера с какво толкова RedHat е повече от останалите линукс дистрибуции. Нека фирмите им плащат. Аз ползвам за фирмената си дейност Xubuntu от десетина години и съм много доволен. Home директориите също са криптирани. За фирмената си дейност съм доволен и от Slackware. Няма RedHat, няма боза, няма успешни атаки. В момента изучавам Fedota. С изключение на някои дребни неща, също се държи много стабилно. Жалко е, както разбрах от теб, че е в помощ на RedHat. На тия от RedHat, аз няма да дам и стотинка, докато на създателите на Ubuntu съм изпращал пари като помощ. Доволен съм и от поведението на Ubuntu за компютри и лаптопи на нагризаната ябълка. Жалко е и това, че докато в цяла Европа държавна и общинска администрации, както и службите минаха на линукс, у нас все още ползват бозата на Бил Гейтс и за това ние заплащаме стотици милиони долари за неговите продукти. А, НАП, вече повече от година не могат да преминат на линукс. Преди години присъствах на един събор на софтуерни фирми у нас, на който присъства и едно дребно човече в качеството си на вицепремиер и министър на държавната администрация по времето на Симеон Сакскобурготски и ми стана много болно как българските софтуерни фирми защитават бозата да си остане за използване от държавна и общинска администрация. Но, това вече е политика и ако администраторите на форума сметнат за необходимо, аз моля да бъде изтрита политическата част от моето писание във форума.
Petar258, на теб също благодаря за информацията.
32  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Red Hat desktop - безплатна версия -: May 25, 2017, 11:54
Приятели, аз имам инсталирани на лаптопа си Xubuntu 17.04 и Fedora 25. Преди десетина дни се занимах и със CentOS, както и с българската StotinkaOS. Имам навика от време на време да проверявам до къде са стигнали основните линукс дистрибуции. Сега се интересувам от Ret Had. Интересното за мен е с какво тази линукс дистрибуция е повече от останалите, та трябва да заплащам за нея? Или това е поредната изгъзица на американчетата, за която искат пари. Това е! Благодаря за линковете.
33  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Red Hat desktop - безплатна версия -: May 25, 2017, 10:09
Някой ще ми помоне ли да сваля Desktop версия на Red Hat, която да е безплатна? Свалих някаква, но според мен тя е за сървър, а не е Desktop. Версията е - "rhel-server-7.3-x86_64-dvd.iso".
34  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Връзка между iPhone и лаптоп - StotinkaOS 7. -: May 18, 2017, 08:56
Е, добре, стана ми ясно, че и в моя форум няма да разбера как да премахна проблема. Ще си карам така.
35  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Връзка между iPhone и лаптоп - StotinkaOS 7. -: May 14, 2017, 15:07
         Изучавам stotinkaOS 7, която е базирана на centOS 7. Проблема ми е осъществяване на кабелна връзка чрез USB, между iPhone и лаптопа ми. Не става. Пробвах всичко изписано из интернет и форума на StotinkaOS. На лаптопа имам инсталирано и Xubuntu 17.04, което е традиционно за мен. С Xubuntu, нямам проблеми и мога чрез кабел да трансферирам данни от лаптопа към iPhone и обратно. Но със Stotinkа не става. Същото е и при CentOS 7.
         При осъществяване на кабелна връзка, Stotinka опознава iPhone, но не може да го монтира. Отговора е: „Неуспешна връзка“. Ако някой е наясно с проблема, моля за помощ.
36  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Външни тонколони при Centos 7 64 bit -: May 06, 2017, 14:42
Ddantgwyn, няма никаква възможност за смяна на кодиращата таблица за субтитрите. Просто няма. Създателите са си въобразили, че освен тях, няма никой друг на планетата. Това е често срещано поведение от живущите в тази част на планетата. Освен тях други не съществуват. Не съм учуден. Това е!
   Дали е трябвало да пишат ifuse или не, за мен като обикновен потребител няма значение. Има значение, че не мога да си свърша работата и губя време и нерви за това. Затова се отказах от тази дистрибуция. Да си я ползват тези, които я желаят в този вид. Жалкото е, че една много по-добре оформена българска дистрибуция – Стотинка 7, базирана на Centos 7 повтаря тази проблем.
    Epel го има, rpmfusion отсъства в хранилището.
   Specla, за Н.265 съм му намерил лесното – има и други плеъри. Въпроса е с връзката на Iphone и лаптопа чрез кабел. Има, разбира се и други възможности – чрез интранет или Bluetooth. Но на защо не и чрез кабел?
Както и да е. Ще му намеря лесното и на приблема с Iphone, щом създателите не са.
Благодаря на всички за отзивчивостта.
37  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Външни тонколони при Centos 7 64 bit -: May 04, 2017, 23:59
Cybercop, няма да те преповтарям. Прав си. Аз има други два видеоплеъра - Smplayer и ROSA. Те работят добре на всички формати. Просто от време на време проверявам до къде са стигнали другите линукс OS и съм много разочарован от Centos 7. След дълго бродене из интернет не мога да повярвам, че не са написали една ifuse за себе си, след като я има за всички останали RPM базирани дистрибции. Много жалко. Иначе, традиционно аз ползва Xubuntu.
38  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Външни тонколони при Centos 7 64 bit -: May 04, 2017, 21:18
   Cybercop, в Totem-ма всичко работи освен, което е на H.265 и това за субтитрите. Това с Totem и субтитрите ми се случва за първи път.
   Spec1a, аз имам инсталирани в Centos – smplayer, rosa и mplayer (той е задължителен заради smplayer). Тук става въпрос за инсталирания Totem. Сега се боря с него изучавайки Centos 7. Аз виждам субтитрите и мога да ги инсталирам, но проблема е с кодовата таблица, за която нямам възможност да я сменя.
39  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Външни тонколони при Centos 7 64 bit -: May 04, 2017, 17:30
Cybercop, gvfs-fuse я има инсталирана. Gvfs-backends я няма никъде. Потърсих активно в интернет ifuse за Centos 7. За жалост тази програма я има за почти всички останали linux OS, но за Centos я няма. Ще търся пак. В момента се занимавам с щатния видео плеър на Centos 7. Харесва ми. Има хубава картина и звук, на както се получава при Centos 7 отново има проблем. Кодовата таблица не може да се промени за BG суптитри. Няма такава опция. Освен това не приема и то след като са инсталирани H.265 и libde 265. Така плеъра става само за клипове, но не и за гледане на филми – жалко. Възможно е да се откажа от Centos. Преди 7-8 години така се отказах от OpenSuSе защото ми бе втръснало да търся аудио и видео кодеци и plugins т.н.  Инсталирваш я и ти отнема повече време отколкото дори от конфигурирането на Slackware. И то с много нерви. Докато Slackware се настройва сладко и със спокойствие.
40  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Външни тонколони при Centos 7 64 bit -: May 04, 2017, 12:35
Cybercop, с външните тонколони се оправих.  Pavucontrol не беше инсталиран. Сега всичко е наред. Ще видя как ще е оправям с Iphone. При Stotinka OS, ориентирана към Centos 7, имах същия проблем с Iphone и външните тонколони, затова се отказах да ползвам тази оперативна система. Освен това в един сайт прочетох отговор от един от създателите, че те не се интересуват от стари методи, т.е. комуникация между PC и Iphone, таблет или GSM чрез кабел, защото погледа им бил насочен напред. То и моя поглед е насочен към компютрите работещи на холографски принцип, ама все още се използват компютри, които работят на 32 бита. Но това си е тяхна работа.
Благодаря за помощта, както винаги пак ти Cybercop.
41  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Външни тонколони при Centos 7 64 bit -: May 04, 2017, 10:13
Ползвам Centos 7 64 bit. По традиция позвам Xubuntu, защото се уверих, че Ubuntu e най-добре конфигурираната, още със инсталирането на оперативна система. Поне така е за мен. Не съм софтуерист по професия. Сега с Centos имах доста поблеми при конфигурирането й. Проблема ми е с ползването на външни тонколони. Нямам изходящ сигнал към тях. В графичната среда, която Centos предлага нямам опция за избор да включа външни тонколони.  Възможна е команда от терминал, но не зная каква е тя.
Освен това не мога да изведа демон, на която и да е програма на лентите, горна или долна. Свикнал съм с това при xfce на дебиан ориентираните оперативни системи.
Също така не мога да прехвърлям файлове между лаптопа и Iphone, който ползвам. Мъча се да осъществя връзка между тях с кабел.
42  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Интернет за лаптоп чрез Iphone. -: Apr 11, 2017, 15:39
Ползвам Iphone 5s модел – А1530. Искам да използвам неговия мобилен интернет и чрез него да осигуря интернет за лаптопа си. Доста е написано в Интернет, но нещо не се получава. Предлагат се активиране на менюта, които не са налични в Iphone. На лаптопа си имам инсталирано Xubuntu 17.04 – 64 bit.  Помагайте.
43  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Iphone 5s свързване с ubuntu 17.04 -: Apr 03, 2017, 13:03
NAKA, благодаря за съвета. SSHD свърши работа. Оправих проблема.
44  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Iphone 5s свързване с ubuntu 17.04 -: Apr 03, 2017, 10:05
Ползвам Iphone 5s, а на лаптопа си съм инсталирал Xubuntu 17.04 64 bit. Не мога да свържа Iphone с лаптопа. Четох доста из интернет, но не става нищо. Хубунто не опознава Iphone. Помагайте.
45  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: usb sound card - xubuntu 16.10 -: Feb 18, 2017, 14:10
Go_fire, по грешка изписах една и съща тема два пъти. Помолих управителя на сайта да изтрие едната тема.
Направих така както ме посъветва и вече имам звук през USB. Благодаря ти и успехи във всичко.
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 13