Покажи теми - leonkwolf
Виж публикациите на потр. | * Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Лаптоп за аудио/видео приложения и игри -: Юли 10, 2014, 22:35
Видно е от заглавието какъв лаптоп като тип смятам да си търся. Интересува ме като марка, характеристики какъв трябва да е за подкарва най-новите игри без проблеми и с каква ОС? Много ми се иска да е изцяло с Линукс и да не се налага да съм на dual-boot с Win8. Освен тожа е възможно да го ползвам по работа за обработка на аудио и видео файлове(добавяне на ефекти и други подобни) и презентации също. Някакви идеи?
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем с AMD процесор -: Май 04, 2014, 21:17
Procesor
Name AMD Sempron(tm) Procesor 3200+
Family, model, stepping 15, 95, 2(AMD Opteron/Athlon64/FX)
Това го преписвам директно от системна информация. Проблемът се изразява, в това че процесора се натоварва до 100% а в същото време RAM паметта не надхвърля 300 MB от общо 960, в смисъл не пускам някаква тежка програма, която иска много ресурси, но въпреки това процесора се натоварва до краен предел. Продухвам редовно вентилатора, за да не се натрупва прекалено много прах. Най-често се случва, когато опитам да инсталирам някоя програма или пробвам да пусна нещо през Wine. Гледах в списъка със задачи, но не забелязвам натоварването да е от инсталатор. В гугъл също не открих решение.
п.п. Процесора и компютъра ми като цяло са на над 8 години, но ако имах кинти за нов темата нямаше да я пускам. Освен това съм новак в не малко отношения, но се опитвам да се развивам, затова винаги ако не намеря сам решение за нещо питам тук., За тези, които смятат въпроса за елементарен и смятат да пускат заядливи коментари като в последната ми тема - не си правете труда да ми цапате темата.
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем с клавиатурната подредба -: Апр 29, 2014, 20:24
Нямам фонетика, а с БДС не съм боравил от години, защото я мразя и често се налага да пиша на английски. Пробвах някои решения от други теми свързани с .config/autostart но не се получи.
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем с интернет връзката при Лубунту 14.04 -: Апр 29, 2014, 07:43
Направих настройките както трябва да бъдат, но нямам Интернет връзка. Защитни стени и други такива не инсталирам, но ще си призная, че не прочетох бележките към изданието. Някой има ли идея какво съм объркал или пропуснал?
5  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Как да инсталирам directx 9 -: Фев 23, 2014, 14:19
Може ли някой да ми обясни как става? търся ръководства, какви библиотеки ми трябват и т.н. но като стигна до пускането на ехе ми дава грешка, защото не го пускам под Уиндоус  >:D
6  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем с ънмаунт на файл с Gmount-iso -: Окт 06, 2013, 18:25
Маунтнах с програмата исо файл, съдържащ няколко други файла, в директорията /media без да направя отделна папка или виртуален диск. Съответно става мазоло, защото искам да изтрия файловете но нямам как да стане без да ънмаунтна исо файла. Някой има ли идея как да реша проблема?
7  Игри за Linux / Общ форум / GTA SA през Wine -: Сеп 25, 2013, 09:20
Гледах клипче с обяснение в ютуб, но когато опитах сам не успях да я подкарам. Има ли някой, който я е подкарал да ми обясни точно какво да направя?
8  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Инсталиране на Xajax PHP and Javascript Library -: Сеп 21, 2013, 17:25
Инсталирах пакета надявайки се това да оправи тази грешка: xajax javascript component could not be included. perhaps the url is incorrect. Но когато опитах отново да заредя сайта http://www.darkorbit.bg отново ми се появи грешката. Кеша и бисквитките са изчистени. Има ли вероятност да съм пропуснал нещо или това просто не е решение на проблема с грешката?
9  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Курсора на мишката насича в AbiWord -: Сеп 19, 2013, 20:09
Курсора на мишката сече доста при движение в AbiWord независимо нов документ или такъв писан с OpenOffice или MSWord. Рама и процесора не са натоварени ни най-малко. Пробвах всички програми проблем няма. Прегледах набързо темите свързани с AbiWord, както и помощните секции. Гугъл не показа нищо полезно при търсенето ми на решение с него. Намалих до минимум чувствителността и бързината на мишката но имах само частичен успех. Някой да има идеи?
10  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем с Линукс Минт 15 Мате при повторно включване на компютъра -: Сеп 13, 2013, 20:45
Добър вечер. Това е системната информация:
AMD Sempron(tm) Processor 3200+ 1.80 GHz, 960 MB of RAM Physical Address Extesion
Ето подробно обяснение за обстоятелствата, при които възникна проблема.
 Сутринта си инсталирах Линукс Минт 15 Мате като втора ОС. Първата е Windows XP Professional Version 2002 SP3. Тъй като инсталацията на Линукс беше за проба зададох да използва 5 GB от дял D на твърдия диск, с който така или иначе вече имах един проблем, който изисква форматиране за да се разреши с идеята, че както бях чел в една статия форматирането така или иначе ще изтрие линукс от компютъра и ще мога да я инсталирам наново задавайки и максималния възможен капацитет, ако ми хареса естествено. Разгледах я за около 30на минути и бях очарован. Престъпих към форматирането и след завършването рестартирах компютъра за да извърша проверка на диска с уина дали всичко е наред. Оказа се че получих следното:
Windows XP Professional
Linux Mint
Естествено реших да избера линукс за да видя може ли да го премахна и изпробвах възможните команди, които ми показа при натискане на бутон TAB но никоя не даде резултат. След това опитах чрез възстановяване на системата отново без успех поради невъзможност да завърши възстановяването по някаква причина. При това положение започнах да ровя из гугъл да търся решение на проблема но не видях такова за конкретно тази дистрибуция, а не ми се дават пак 25 лв няма 6 месеца от последното преинсталиране на уин ако пробвам с решение на проблема за подобна дистрибуция.
 На кратко искам да премахна наработещата Линукс и да си инсталирам друга Линукс ОС. Предварително благодаря на всички, които пожелаят да ми помогнат.
Страници: [1]